ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με αφορμή τα όσα εξελίσσονται στο παρασκήνιο για την επιβολή υποψηφιότητας με χρίσμα της ΝΔ στο δήμο Αιγιαλείας, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» κ΄.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

PrintEmail

Με υπόμνημα προς τον πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής για τις δημοτικές εκλογές Νικήτα Κακλαμάνη που απευθύνεται προς πάσα κατεύθυνση «απαντούν» στις μεθοδεύσεις να δοθεί χρίσμα της ΝΔ στον πολιτευτή Άγγελο Τσιγκρή, σενάριο που προωθείται παρασκηνιακά τις τελευταίες ημέρες.

PrintEmail

"Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αγωνίζεται για τις αρχές και τις αξίες της πραγματικής τιμής και υπόληψης, ενώ οι ομοφυλόφιλοι δεν δικαιούνται να επικαλούνται βλάβη της "τιμής" τους, καθ'όσον την στερούνται με τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς τους".

PrintEmail

Την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας ανακοίνωσε επίσημα χτες βράδυ ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γούτος, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά ρεπορτάζ του ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ και του filodimos.gr.

PrintEmail

Η αντίστροφη μέτρηση για το Μάιο του 2019 έχει αρχίσει και οι ζυμώσεις με τα "μαγειρέματα" ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών βρίσκονται πλέον σε σημείο "βρασμού". Επαφές επί επαφών, φημολογίες και συναντήσεις χωρίς όμως κάποια μεγάλη έκπληξη μέχρι στιγμής, πραγματοποιούνται αδιάκοπα και όσο περνά ο καιρός θα κορυφώνονται, πάντα υπό τον νέο νόμο περί απλής αναλογικής που σίγουρα δεν έχει προηγούμενο και θα δημιουργήσει νέες ισορροπίες -και ανισορροπίες- στη σύνθεση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τις τοπικές κοινότητες, μιας και πλέον η εκλογή προέδρων και αντιπροσώπων θα γίνεται με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο ανά χωριό, οπότε οι συνεργασίες προ και μετά εκλογών θα έχουν σίγουρα διαφορετικό χαρακτήρα.

PrintEmail

Η δημιουργία ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) στην Αχαΐα, βάσει του νόμου "Κλεισθένη" που προβλέπει συγχώνευση των σημερινών ΦΟΔΣΑ σε έναν ανά Νομαρχιακή Ενότητα, είναι το πρώτο και σημαντικότερο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, που πραγματοποιείται την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, με συνολικά 35 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

PrintEmail

Μπορεί να θεωρείται θέμα ημερών πλέον, η επίσημη ανακοίνωση για την υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, μπορεί το πρόγραμμά του να είναι ιδιαίτερα βαρύ και φορτωμένο με επαφές επί επαφών, όμως ο Κώστας Σπηλιόπουλος ξεκλέβει πάντα λίγο χρόνο για να αθληθεί και να κρατιέται σε φόρμα.

PrintEmail

Έμφαση στην προβολή τοπικών, ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων που παράγονται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή της ως τιμώμενη περιοχή στην τουριστική έκθεση «34η Φιλοξένια», η οποία άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις της Helexpo-ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη με χιλιάδες επισκέπτες από Ελλάδα και όχι μόνο.

PrintEmail

Το φιλί της ζωής για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου, που κείτονται εδώ και χρόνια θλιβερά με την ανάμνηση της παλιάς τους αίγλης να ξεθωριάζει μέρα με την ημέρα, δίνει η εξασφάλιση της χρηματοδότησης 2,5 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την ανάπλαση και αποκατάστασή τους μέσω του προγράμματος "Επιχειρηματικότητα-Ανταγωνιστικότητα-Καινοτομία" που αφορά σε πρώην βιομηχανικά κτίρια σε όλη τη χώρα, τα οποία πλέον αποτελούν δημοτική ακίνητη περιουσία. Η είδηση αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως εντός των ημερών, μαζί και με την κατανομή του συνολικού κονδυλίου που θα διατεθεί για την αποκατάσταση και ανάδειξη και άλλων ανάλογων εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα.

PrintEmail

Με διαγραφή από το ΚΙΝΑΛ απειλείται ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, στην περίπτωση που αποφασίσει τελικά να κατέλθει ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, όπως και όσα στελέχη συνταχθούν μαζί του, όπως γράφει σήμερα το tempo24.gr και ο δημοσιογράφος Απόστολος Βουλδής.

PrintEmail

Τέσσερα μεγάλα έργα ενεργειακής αναβάθμισης Νοσοκομείων και δημόσιων υποδομών Υγείας της Δυτικής Ελλάδος εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα και με συνολικό προϋπολογισμό 10.152.000 ευρώ.

PrintEmail

Η παράδοση-παραλαβή του έργου του κεντρικού συλλεκτηρίου αγωγού αποχέτευσης καθ'όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης του Δήμου Αιγιαλείας (από Ερινεό μέχρι Αιγείρα) πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού-ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, παρόντος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα, των αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου και Γιάννη Λύτρα, των βοηθών Περιφερειάρχη κ.κ. Χρήστου Μπούνια και Δημήτρη Δριβίλα, του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου και μελών της δημοτικής αρχής.

PrintEmail

Δεν άργησε να έρθει η αντίδραση από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κκ. Αμβρόσιο για το κοινό ανακοινωθέν πολιτείας - εκκλησίας για τους διακριτούς ρόλους τους. Ο Μητροπολίτης επιτίθεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εκτιμά μεταξύ άλλων ότι "Η Ορθοδοξία πουλήθηκε με δικαιολογία και επικάλυμμα την θρησκευτική ουδετερότητα!".

PrintEmail

Τακτική Συνεδρίαση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας πραγματοποιείται την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι στo γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, επί της οδού Κλεομένους Οικονόμου 11, 1ος όροφος.

PrintEmail

Στα πλαίσια συναντήσεων με όλους τους Δημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης επισκέφθηκε χθες στο Αίγιο, τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ.Αθανάσιο Παναγόπουλο.

PrintEmail

More Articles ...

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ