ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το πρόβλημα της Διαχείρισης και Διάθεσης των Απορριμμάτων, έτσι όπως μεθοδεύτηκε, τόσο από τις κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ παλιότερα αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα) όσο και από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες συνιστά ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα, με τεράστιες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

PrintEmail

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο για την Τετάρτη το πρωί, συλλαλητήριο που διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Φορέων της Αιγιάλειας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

PrintEmail

Τα ζητήματα που ανακύπτουν στη διοίκηση των Περιφερειών λόγω του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν σήμερα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία συμμετείχε και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.

PrintEmail

Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Συλλόγων της Αιγιάλειας αποφάσισε στη συνεδρίασή της την 12η Ιουλίου τη διοργάνωση Παναιγιάλειου Συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας για την αφόρητη κατάσταση που έχει προκύψει λόγω του ελλείμματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του Δήμου.

PrintEmail

Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιαλείας συγκαλείται την Τρίτη 16 Ιουλίου στις 2 το μεσημέρι, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και σε όσα ήθελε δεχθεί εκτός αυτής, αφού τα κρίνει ως κατεπείγοντα:

PrintEmail

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, με 7 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Αίσθηση προκαλεί το θέμα νο3 όπου το σώμα θα κληθεί να αποφασίσει για τη ματαίωση του διαγωνισμού για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του Δήμου Αιγιαλείας που απέβη άγονος, που από τη μία αφορά στην ασφάλεια των λουομένων στις πολυσύχναστες παραλίες της Αιγιάλειας και από την άλλη ενδέχεται να "στοιχίσει" και τις Γαλάζιες Σημαίες που έχουν δοθεί φέτος στην περιοχή.

PrintEmail

Με αφορμή το αυξημένο κόστους της αγροτικής παραγωγής και την απαξίωση του αγροτικού εισοδήματος, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

PrintEmail

Η αύξηση του όγκου υποδοχής απορριμμάτων σε συγκεκριμένους ΧΥΤΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η επέκταση του χρόνου ισχύος της περσινής απόφασης, ώστε να γίνει αποκομιδή και να εναποτεθούν μέσα στις επόμενες μέρες οι χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε σωρούς σε όλη την έκταση του Δήμου Αιγιαλείας, αποφασίστηκε και υπεγράφη από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Καπετάνο, μετά από κινήσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής που, η αλήθεια είναι, έχει δείξει για μια ακόμα φορά πως παρ'όλες τις σεβαστές προσπάθειες, παρουσιάζει διαχρονικά μεγάλες καθυστερήσεις στη διαχείριση κρίσεων, όπως αυτή με τα απορρίμματα και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 18 μηνών.

PrintEmail

Ο Μιχάλης Μπεκίρης, άλλοτε βουλευτής Αχαΐας και στενός προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν από τους πρώτους του συνοδοιπόρους στη μάχη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ, μετά την εκλογή του, ανέλαβε και διευθυντής του γραφείου του στο κόμμα.

PrintEmail

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων στους ποταμούς Μεγανίτη, Φοίνικα, Σελινούντα και κλάδων ή όμορων χειμάρρων στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου την Δευτέρα 8 Ιουλίου.

PrintEmail

"Θεωρούμε ότι είναι μια σαφής νίκη της Νέας Δημοκρατίας που της δίνει τη δυνατότητα να σχηματίσει Κυβέρνηση και μάλιστα με αυτοδυναμία.

PrintEmail

Από το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή Αχαΐας κ. Γιώργου Παπανδρέου, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

PrintEmail

Στην Αχαΐα και με ενσωματωμένο το σύνολο των εκλογικών τμημάτων, εκλέγονται: Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Σία Αναγνωστοπούλου, Κωνσταντίνος Μάρκου και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.Από τη ΝΔ: Άγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ιάσων Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου. Από το ΚΙΝΑΛ εκλέγεται ο Γιώργος Παπανδρέου και από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

PrintEmail

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των τελευταίων εβδομάδων για την ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας ως αυτοδύναμης νέας κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, κατά τις σημερινές εθνικές εκλογές. Στο ελληνικό κοινοβούλιο μπαίνουν 6 κόμματα, ενώ μένουν εκτός Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων.

PrintEmail

More Articles ...

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ