ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός όλων των πολιτών άνω των 60 ετών, ανακοίνωσε πριν λίγο, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

H δωρεάν διάθεση σελφ τεστ σε όλους τους ενήλικες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, για το διάστημα 6-12 Δεκεμβρίου και 3-7 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννη Καρβέλη συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Πάτρα ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα αιτήματα του Δήμου σχετικά με τη σωστή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας-Αιγίου, όπως αυτά εκφράστηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.

 


Αυτοψία στον χώρο όπου κατασκευάζεται το νέο κτίριο του ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου, στην οδό Κλεισούρας στο Αίγιο, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Λεωνίδα Καράμπελα.

Πάμε μπροστά...

 

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες έως ότου ολοκληρωθεί η κούρσα για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, μια κούρσα με τη συμμετοχή αξιόλογων και αξιοσέβαστων πολιτικών της παράταξης.

Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στη 1 το μεσημέρι συγκαλείται η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας, σε δια ζώσης συνεδρίαση υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Πενθεί η οικογένεια της δημοτικής συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας" κας Αγγελικής Κουρή, καθώς έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Θεοδώρα, σε ηλικία 86 ετών.

Ερώτηση με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου με θέμα την πλήρη αδιαφορία της Κυβέρνησης για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη στα Νοσοκομεία της Αχαΐας", κατέθεσαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στον Υπουργό Υγείας, μεταξύ αυτών και οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου.

Την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού των Δήμων από τη συμμετοχή στα αναπτυξιακά προγράμματα και τη μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης με προσλήψεις προσωπικού, σημειώνουν ως προαπαιτούμενα οι Δήμαρχοι των 19 Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, ενώ προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο υπηρεσιών αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, σχετικά με την οργάνωση δράσεων για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), η καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνη Τομέα Υγείας Δυτικής Ελλάδας του ΚΙΝΑΛ κα Κατερίνα Σολωμού προχώρησε στην εξής δήλωση:


Με επιτυχία συνεχίζεται η ανασκαφή στο ιερό του Ελικωνίου Ποσειδώνα των Γεωμετρικών και Αρχαϊκών Χρόνων, στα Νικολέικα Αιγιάλειας. Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το έργο, είναι μια σημαντική διεπιστημονική αρχαιολογική έρευνα η οποία αναδεικνύει τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας, αφετέρου αποτελεί αναπτυξιακό κύτταρο για την περιοχή.

Το Μέγαρο Μαξίμου επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Γιώργος Μπέσκος, σε προγραμματισμένο του ραντεβού με τον Υπουργό Επικρατείας και καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, ώστε να του εκθέσει επιχειρήματα και θέσεις υπέρ της παραμονής της Σχολής Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο αλλά και την ανάπτυξη και άλλων σχολών, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Κράτους και Δήμου στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για να παραχωρηθούν προς χρήση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης τα ακίνητα της πρώην Χαρτοποιίας.

Το μείζον ζήτημα της κυβερνητικής αδράνειας στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων ανά την επικράτεια και συγκεκριμένα σε περιοχές που επλήγησαν από καταστροφικές πυρκαγιές, παραμένει επίκαιρο, ενώ η κλιματική αλλαγή, εξακολουθεί να πλήττει και τη χώρα μας, με συχνές εξάρσεις.

“Το Νοσοκομείο Αιγίου έχει ως μοναδικό ρόλο και σκοπό να λειτουργεί ως σύγχρονο Νοσοκομείο Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης και σε αυτό το πλαίσιο είναι επιτακτική ανάγκη να καλυφθούν όλες οι θέσεις σε ιατρικό, παραϊατρικό, τεχνολογικό και εν γένει προσωπικό όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων με μόνιμες προσλήψεις”. Αυτό τονίστηκε χθες κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας που συνεδρίασε στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο στην παραλία Αιγίου, με μοναδικό θέμα την οργάνωση δράσεων για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Αιγίου, με το σώμα να υιοθετεί ομόφωνα τις εισηγήσεις τόσο των ιατρών όσο και του σωματείου υπαλλήλων.

Σημαντικές συναντήσεις πανελλήνιου ενδιαφέροντος που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 πραγματοποιήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία το διήμερο Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Νοεμβρίου.

Από τους προέδρους και τους κατοίκους των κοινοτήτων της Δυτικής Αιγιάλειας, σχετικά με τη νέα αδειοδότηση για εργασίες κατασκευής ΧΥΤΥ στην Παπανικολού, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:Την αδήριτη ανάγκη να γίνει εκ νέου διάνοιξη της παραλιακής οδού που στο παρελθόν συνέδεε το Λαμπίρι με την Ακονιά, ανέδειξε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. 
Δημήτρης Καλογερόπουλος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αιγιαλείας που συγκλήθηκε υπό την προεδρία του το πρωί της Πέμπτης, με κυρίαρχα θέματα τόσο τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου που ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου όσο και τον σχεδιασμό των απαραίτητων δράσεων ενόψει τυχόν ακραίων καιρικών φαινομένων τον ερχόμενο χειμώνα.

Ο κ. Καλογερόπουλος, αφού αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη πυρκαγιά της Δυτικής Αιγιάλειας του περασμένου καλοκαιριού, έκανε ειδική μνεία στο γεγονός πως για την ασφαλή και απρόσκοπτη διαφυγή των πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί σε σημεία της παραλιακής ζώνης Λόγγου, Καμαρών και Λαμπιρίου, επιστρατεύτηκε πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος, λόγω του κυκλοφοριακού κομφούζιο που παρουσιάστηκε στην κυκλοφορία σε Νέα και Παλαιά Εθνική Οδό. “Κινδύνεψαν συμπολίτες μας, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει οδός που να συνδέει τους δύο κάθετους δρόμους Λαμπιρίου και Ακονιάς” σημείωσε ο κ. Καλογερόπουλος, ο οποίος επανέφερε έτσι το αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να υπάρξει και πάλι οδική σύνδεση μεταξύ των δύο παραλιακών περιοχών, όχι μόνο για την καθημερινή εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και για την αξιοποίησή του σε τυχόν νέα έκτακτη ανάγκη.


Στη συνεδρίαση έγινε λόγος για την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των σωμάτων ασφαλείας και των δημοτικών υπηρεσιών και κοινοτήτων, που συνέδραμαν σε πόρους και προσωπικό ώστε να καταγραφούν οι μικρότερες δυνατές συνέπειες κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ενώ κατατέθηκαν και όλες οι πρωτοβουλίες εκ μέρους του Δήμου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα