ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με «ατζέντα» την αναγκαιότητα άμεσης έναρξης των συνοδών έργων της σιδηροδρομικής γραμμής η χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΡΓΟΣΕ.

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας, υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την απώλεια των επιδοτήσεων παραγωγών της Αχαΐας, λόγω υποβολής αιτήματος Μεταβίβασης “Ενοικίαση Δικαιωμάτων Ενιαίας ενίσχυσης μαζί με γη”.  

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, κλειστά θα μείνουν αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλη την Δυτική Ελλάδα, λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας «Ιανός» και κατόπιν εισηγήσεως του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα.

Ευαίσθητη σε ζητήματα παιδείας, ως μητέρα και εκπαιδευτικός, η επικεφαλής της παράταξης "Ποιοτική Αιγιάλεια" κα Βασιλική Ψυχράμη κατέθεσε αίτηση για ένταξη στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, του θέματος που αφορά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας.

Τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία του δήμου Αιγιαλείας, τις ανάγκες που απορρέουν από την απειλή του covid-19 και τις ελλείψεις που υπάρχουν, κατέγραψαν κατά την συμμετοχή τους στους Αγιασμούς τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, η επικεφαλής Βασιλική Ψυχράμη και τα μέλη της δημοτικής παράταξης «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ».

Πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς σήμερα και κυριολεκτικά στο παρά πέντε διανεμήθηκαν από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας οι προστατευτικές μάσκες που θα δοθούν στους μαθητές των σχολείων όλης της χώρας μέσω των διευθυντών, που τις παρέλαβαν χθες από τις αρμόδιες Σχολικές Επιτροπές των Δήμων.

Παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ώστε να ενισχυθούν με το απαραίτητο προσωπικό οι υπηρεσίες της Δ.Ο.Υ. Αιγίου-Ακράτας-Καλαβρύτων-Κλειτορίας με έδρα το Αίγιο, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος απέστειλε στον Υπουργό σχετική επιστολή όπου αναφέρονται οι σοβαρές ελλείψεις σε υπαλλήλους, που μετά και από τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις δημιουργούν καθημερινά μεγάλα προβλήματα στους δημότες από Αιγιάλεια και Καλάβρυτα.

Αυξήσεις - φωτιά που επιβλήθηκαν στο τιμολόγιο της ύδρευσης με αποτέλεσμα τη σημαντική επιβάρυνση δημοτών και επιχειρήσεων στον Δήμο  Αιγιαλείας και ειδικότερα στις τέως κοινότητες π.χ. Κουλούρα καταγγέλλει η παράταξη « ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ»  με επικεφαλής τον Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο, ασκώντας δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή.

Σε απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη καθηκόντων του, προχώρησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Τρίτης.

Στην Αιγιάλεια βρέθηκε σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος αρχικά παραβρέθηκε στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιωτίσσης στην ομώνυμη κοινότητα του Δήμου Καλαβρύτων, εκφράζοντας τις ευχές του και τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο μοναδικός αυτός χώρος, ο οποίος επί 16 περίπου αιώνες συνδέει το μεγαλείο της πίστης με το μεγαλείο της φύσης, αποτελεί μία ακόμα μεγάλη απόδειξη του ανεξάντλητου πολιτισμικού, πνευματικού και φυσικού πλούτου της Δυτικής Ελλάδας.

Στην υπογραφή Διακήρυξης Ανοικτής διαδικασίας μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης - Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος για το έργο: «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός της οδού Κουνινά –Ρακίτα- Λεόντιο στο τμήμα από διασταύρωση Κουνινά προς  Ρακίτα-Λεοντιο», προϋπολογισμού: 3.600.000,00€  μετά του ΦΠΑ.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος παραχωρεί συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Απολογισμός έργου δημοτικής αρχής από 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως 31 Αυγούστου 2020», την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί, στο γραφείο του.

Πικρία δημιούργησε, όπως είναι αναμενόμενο, η αναπάντεχη αλλαγή στάσης και η ανεξαρτητοποίηση του Στράτου Βαρδάκη, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της παράταξης "Ποιοτική Αιγιάλεια" κα Βασιλική Ψυχράμη, μετά από την ανακοίνωση του τ.αντιδημάρχου πως αποχωρεί από την παράταξη με την οποία εξελέγη στις εκλογές του 2019.

Εξέλιξη που για πολλούς αποτελεί βόμβα εν αιθρία, αποτελεί η ανεξαρτητοποίηση του Στράτου Βαρδάκη από την παράταξη "Ποιοτική Αιγιάλεια" της κας Βασιλικής Ψυχράμη. Την απόφασή του την πήρε το τελευταίο διάστημα ο κ. Βαρδάκης, ο οποίος σήμερα το μεσημέρι επικοινώνησε με την επικεφαλής της παράταξης με την οποία εξελέγη και της δήλωσε πως πλέον θα πορευτεί ως ανεξάρτητος στο δημοτικό συμβούλιο, ευχαριστώντας την για τη συνεργασία. Παράλληλα, ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Ντίνο.

 

Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημάρχου κύριου Καλογερόπουλου, του αντιδημάρχου καθαριότητας κύριου Καραΐσκου με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Τέμενης, Βαλιμιτίκων και Ελίκης με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων στο «Νησί» Τέμενης.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα