ΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Ήρθε η ώρα να δρομολογήσουμε την οριστική λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανακοινώνοντας ότι τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνει έναν κύκλο κρίσιμων επαφών και αμέσως μετά θα παρουσιάσει και θα θέσει σε διαβούλευση το σχέδιο που έχει εκπονήσει η Δημοτική Αρχή.

PrintEmail

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, στον χώρο των εργασιών συντήρησης της Εικόνας της «Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας», στα κεντρικά εργαστήρια συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην Αθήνα.

PrintEmail

Η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση μετά το lock down, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης για το Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αιγιαλείας με «14» θέματα στην ημερήσια διάταξη που εγκρίθηκαν στο σύνολό τους ομόφωνα παρόντων «12» μελών του Δ.Σ. της Επιτροπής.

PrintEmail

Η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α έφερε το μείζον αυτό θέμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πού έγινε στις 7/7/2020 και ουσιαστικά δεν έλαβε απαντήσεις για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής που θα οδηγήσουν σε καθυστερήσεις του τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή.

PrintEmail

Δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στο Δήμο Αιγιαλείας μία επιστολή τριών σειρών των 2/3 των δημοτικών συμβούλων για να εφαρμοστεί το αυτονόητο της εξόφλησης των οφειλών του δήμου με χρονολογική σειρά. Εξεδόθη δελτίο τύπου από το δήμαρχο και κατηγορεί τους υπογράφοντες ότι δημιουργούν πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών και θα τιμωρηθούν πειθαρχικά οι δημοτικοί υπάλληλοι.

PrintEmail

Η Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου, με αφορμή την ανακοίνωση του Δημαρχιακού Γραφείου, σε συνέχεια της επιστολής 22 Δημοτικών Συμβούλων της Μειοψηφίας σχετικά με τις αποπληρωμές τιμολογίων του Δήμου Αιγιάλειας, επιθυμεί να σημειώσει τα παρακάτω:

PrintEmail

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αναφορικά με τη δημιουργία νέων προγράμματων του ΟΑΕΔ για τη μείωση της ανεργίας στην Αχαΐα.

PrintEmail

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις αποκάλυψε τις πραγματικές διαθέσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ακόμα και τώρα με προβοκατόρικο τρόπο δηλώνει σοσιαλδημοκράτης, ενώ ταυτόχρονα επενδύει σε ένα βαθύ αστυνομικό κράτος άλλων δεκαετιών.

PrintEmail

Μια "ντρίπλα" από αυτές που σκάνε στα ξαφνικά και ανατρέπουν δεδομένα, επεφύλασσαν στη δημοτική αρχή οι 22 σύμβουλοι των τεσσάρων παρατάξεων Γούτου, Ψυχράμη, Παπακωνσταντινόπουλου και Κουρή. Επικαλούμενοι το Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ (Ν.4057/2012) ζητούν με έγγραφό τους από τους υπαλλήλους του Δήμου Αιγιαλείας, στο εξής να εφαρμόζουν τη νομοθεσία που προβλέπει την απόλυτη κατά χρονολογική σειρά προτεραιότητα στις αποπληρωμές οποιουδήποτε τιμολογίου έχει εκδοθεί στο Δήμο, υπό την απειλή της παράβασης καθήκοντος για όποιον υπάλληλο εκδώσει ένταλμα πληρωμής σε μεταγενέστερα χρονικά τιμολόγια. Με λίγα λόγια, για να πληρωθεί ένας προμηθευτής που εξέδωσε τιμολόγιο π.χ. στις αρχές του 2020, θα πρέπει πρώτα να εξοφληθούν όλες οι προηγούμενες υποχρεώσεις του Δήμου ή του εκάστοτε ΝΠΔΔ -και δεν είναι και λίγες.

PrintEmail

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου στη 1.00 το μεσημέρι συνεδριάζει το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ», υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Γκιώνη.

PrintEmailΤην Τρίτη, 7 Ιουλίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν πέρυσι στην χώρα μας. Το αποτέλεσμα ήταν οι συμπολίτες μας να πουν «αρκετά» στην καθοδική πορεία της Ελλάδας και να δώσουν με την ψήφο τους τη σκυτάλη της διακυβέρνησης στο κόμμα μας, τη Νέα Δημοκρατία, και στον αρχηγό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή και αυτοδυναμία με ποσοστό 39,85 και 158 έδρες.

PrintEmail

Η δύναμη της συνεργασίας, σε συνδυασμό με την κατάλληλη τεχνογνωσία, μπορούν να φέρουν πραγματική ανάπτυξη και πρόοδο σε κάθε τόπο. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» το πρωί του Σαββάτου, σηματοδοτώντας τη συμμετοχή του Δήμου Αιγιαλείας σε στόχους καινοτόμους και κοινωφελείς, από κοινού με άλλους Δήμους και φορείς.

PrintEmail

 

Ιδιαίτερης σημασίας επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Φωτεινή Αραμπατζή, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αχαΐα λόγω του Αναπτυξιακού Συνεδρίου 8th Regional Growth Conference που διοργανώνεται στην Πάτρα αυτές τις μέρες.

PrintEmail

Την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 8 το βράδυ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, με μόλις 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Η συνεδρίαση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου "Αλέκος Μέγαρης" και θα μεταδοθεί ζωντανά, όπως και την περασμένη Δευτέρα, μέσω διαδικτύου.

PrintEmail

More Articles ...


 

Saitis Home Έπιπλα