ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ένα έργο πνοής και διαχρονικό πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αιγιάλειας ξεκινά την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου με την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη του έργου «Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης Παραλιακών Οικισμών-Βιολογικός Καθαρισμός». Πρόκειται για ένα έργο ύψους 33.740.000,00 ευρώ που δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Αιγιαλείας το 2020 και το οποίο αποτελούσε επί δεκαετίες ζητούμενο της περιοχής, καθώς αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, συμβάλλοντας  παράλληλα στην περιβαλλοντική αναβάθμιση μίας περιοχής υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.


Το έργο της διαμόρφωσης τμήματος κοινόχρηστων χώρων του οικισμού Αιγών, από την πλατεία Ι.Ν. Αγίας Τριάδας έως τη Δημοτική Οδό προς το Ιστορικό Μουσείο Αιγών, ξεκινά άμεσα μιας και υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και του αναδόχου του έργου.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, η πρώτη Ημερίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με θέματα «Μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία: Τα οφέλη, οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι από τη σκοπιά της Ρυθμιστικής Αρχής» και «Πόλεις του μέλλοντος:  Ηλεκτροκίνηση, Περιβαλλοντικά Ουδέτερα Λιμάνια (EcoPorts) και καινοτόμες πολιτικές», με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.

Απόγνωση από τους σταφιδοπαραγωγούς καταγράφει η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών σε ανακοίνωσή της, που συνοδεύεται με άρθρο του προέδρου του Δ.Σ. κ. Θανάση Σωτηρόπουλου. Την ίδια ώρα, η ΠΕΣ δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τιμή για το φετινό προϊόν της σταφίδας, εξάλλου πάντοτε μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου γίνονταν οι ανάλογες ανακοινώσεις, όπως σημειώνουν πηγές της οδού Κορίνθου.

Με πανηγυρικό χαρακτήρα, η δημοτική αρχή Αιγιαλείας προχωρά στην υπογραφή της σύμβασης του μεγάλου αναπτυξιακού έργου της κατασκευής των Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης Παραλιακών Οικισμών, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα θέσει σε λειτουργία το νέο αποχετευτικό σύστημα στις παραλιακές κοινότητες του Δήμου, σε όλη του την έκταση.

Σύσκεψη εργασίας για την ασφαλή έναρξη λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων, κατά τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, συγκάλεσε σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.Νέες παρεμβάσεις άρσης της επικινδυνότητας και αποκατάστασης, αλλά και βελτίωσης της βατότητας στην επαρχιακή οδό Ακράτα – Ζαρούχλα ξεκινούν σύντομα, καθώς σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.Την πρόθεση της δημοτικής αρχής για τη βελτίωση των γηπέδων τένις του Δήμου και την προσπάθεια να δημιουργήσει νέα γήπεδα ώστε ακόμα περισσότεροι δημότες να έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με το άθλημα, εξέφρασε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του 1ου εσωτερικού τουρνουά ανδρών τέννις (ladder) που πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα της Άκολης το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, από το τμήμα αντισφαίρισης του αθλητικού σωματείου “Λύκοι Αιγιαλείας”.

Αναφορικά με τα σχέδια για δημιουργία αιολικού πάρκου στο όρος "Μπαρμπάς", ο επικεφαλής της παράταξης "ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αιγιάλεια" κ. Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευτούν οι όροι δημοπράτησης του έργου της κατασκευής του κλειστού προπονητηρίου με ταρτάν για τους αθλητές στίβου στους χώρους κάτω από τη δυτική κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος κατά τη διάρκεια της τελετής αγιασμού για τη νέα προπονητική χρονιά, που πραγματοποίησε ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου “Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς” την περασμένη εβδομάδα.

Παρέμβαση σχετικά με την νομιμότητα των δύο εισηγήσεων για την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας πραγματοποιεί η επικεφαλής της παράταξης "Ποιοτική Αιγιάλεια" κα Βασιλική Ψυχράμη, η οποία σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Η διαχρονικότητα της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη αναδεικνύεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως χώρα στα εθνικά θέματα, την οικονομία, την αγορά εργασίας και (κυρίως) τη δημόσια υγεία.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα