ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στον ελλειμματικό τρόπο λειτουργίας του ΠΕΔΥ Αιγίου ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας ο Αν Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και ο Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου.

PrintEmail

Άλλη μια παραίτηση από το δημοτικό σχήμα και παράλληλα "ρήγμα" στη δημοτική ομάδα Παναγόπουλου, υπεβλήθη σήμερα υπ'όψιν του δημάρχου, μετά την πρόσφατη παραίτηση Φιλιππάτου που δημοσιοποίησε σήμερα το πρωί ο filodimos.gr.

PrintEmail

Την παραίτησή του από το αξίωμα του αντιδημάρχου Διοίκησης και Αξιοποίησης Δημοτικής-Δημόσιας Περιουσίας υπέβαλε πριν λίγες μέρες ο κ. Δημήτρης Φιλιππάτος, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που κυκλοφορούσαν ευρέως το τελευταίο διάστημα.

PrintEmail

Αναβάθμιση του ΧΥΤΑ Αιγείρας με σειρά δράσεων ώστε να βελτιωθούν οι περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής και η λειτουργία του, αφού βάσει του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) εξυπηρετεί το Δήμο Αιγιαλείας αλλά και λειτουργία του ΧΥΤΑ στην Παπανικολού που θα εξυπηρετεί τους Δήμους Καλαβρύτων και τις Δ.Ε. Αιγίου, Συμπολιτείας και Ερινεού του Δήμου Αιγιαλείας, "βλέπει" το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως αναφέρεται στην απάντηση σε δύο αναφορές του βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκου Νικολόπουλου και σε μία ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας κ. Ιάσονα Φωτήλα και την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Σωκράτης Φάμελλος. Στο κείμενο της απάντησης αναφέρεται πως σύμφωνα με το ΠΕΣΔΑ, προβλέπεται η κατασκευή μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων για εξυπηρέτηση των Δήμων Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας αλλά και πως οι επιθεωρητές περιβάλλοντος του Υπουργείου διενήργησαν πρόσφατα αυτοψία στον ΧΥΤΑ Αιγείρας και η διαδικασία ελέγχου είναι σε εξέλιξη.

PrintEmail

Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 16ης-05-2018 κληθήκαμε να επιτελέσουμε το έργο μας, να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα μείζονα ζητήματα του Δήμου και να πάρουμε αποφάσεις επί 80 και πλέον θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

PrintEmail

Κάθε λογικός άνθρωπος περίμενε ότι, έστω, τώρα, την ύστατη στιγμή, θα έβλεπε κάποια αχτίδα ελπίδας. Και ελπίδα δεν είναι, φυσικά, το να θα απομακρυνθούν τώρα οι σωροί των απορριμμάτων για να ξαναγίνουν «βουνό» σε ένα μήνα.

PrintEmail

Νέα επεισόδια με τρεις συλλήψεις δημοτών που παρεμπόδισαν τη διέλευση απορριμματοφόρου που πήγαινε για εναπόθεση, σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στον χώρο του ΧΥΤΑ Αιγείρας, κλιμακώνοντας την ένταση μεταξύ δημοτικής αρχής των μελών της Επιτροπής Αγώνα, με τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλο να δηλώνει αποφασιστικά "μέχρι εδώ" με ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα και όπου καταγγέλλει "μια ομάδα πολιτών που διασύρει τον Δήμο με αρνητική δημοσιότητα και παίζει με την υγεία των δημοτών και την τοπική οικονομία" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

PrintEmail

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ για ανάδειξη Νομαρχιακών, Δημοτικών Οργανώσεων και εκλογή συνέδρων.

PrintEmail

Με το εκλογικό τμήμα να έχει ξεπεράσει τους 6.700, αύριο Κυριακή 13 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των προσώπων που θα απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ στην Αχαΐα (ΝΟΔΕ), τις 7 τοπικές δημοτικές οργανώσεις του Νομού και αντιπροσώπους στο Συνέδριο.

PrintEmail

Κάλεσμα στα στελέχη της Αυτοδιοίκησης να απαγκιστρωθούν από τον κομματικό εναγκαλισμό και να αναπτύξουν μια άλλη στενότερη σχέση με την κοινωνία και τις ανάγκες της, έκανε από του βήματος του κοινού συνεδρίου της ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σήμερα Παρασκευή 11 Μαΐου.

PrintEmail

Με 80 θέματα στην ημερήσια διάταξη, κυρίως υπηρεσιακού χαρακτήρα αλλά και κάποια που αφορούν σε μικρά τεχνικά έργα σε όλο το Δήμο, συνεδριάζει την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας.

PrintEmail

Τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, η συνεχιζόμενη λειτουργία του ΧΥΤΑ Αιγείρας, στην περιοχή της Ανατολικής Αιγιαλείας, φέρνει με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Πολιτών της Ανατολικής Αιγιαλείας.

PrintEmail

Από τη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων για τα απορρίμματα δόθηκε στη δημοσιότητα η ακόλουθη δήλωση:

PrintEmail

 

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων Αιγιαλέων όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας το προγραμματισμένο συλλαλητήριο με κύρια αιτήματα την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και τη θέσπιση διαφορετικής και πιο σύγχρονης διαχείρισης, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

PrintEmail

Τη συνδρομή των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών ζητούν με ψήφισμά τους που κοινοποιήθηκε προς τους Εισαγγελείς Καλαβρύτων, Αιγίου, Εφετών Πατρών και με κοινοποίηση στο δήμαρχο Αιγιαλείας, την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και βεβαίως την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι 21 από τους 25 προέδρους των Δ.Ε. Ακράτας και Αιγείρας, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τη μη τακτική αποκομιδή απορριμμάτων, μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας από κατοίκους της περιοχής αλλά και λόγω εργασιών αποκατάστασης και αναβάθμισης που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες.

PrintEmail

Σίγουρα οι συνθήκες στην Αιγιάλεια είναι ώριμες για να εκδηλωθεί μια κοινωνική διαμαρτυρία. Αν, όμως, η σωρευμένη οργή δεν μετουσιωθεί σε κάτι συγκεκριμένο, ο αγώνας δεν θα έχει αποτέλεσμα.

PrintEmail

More Articles ...

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ