ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επιστολή προς τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΧΑΙΑΣ (ΣΥΔΙΣΑ), τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και τον ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, απέστειλε η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας, απευθύνοντας ερωτήματα σχετικά με τον ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Πέμπτη 26 Μαΐου στη 1.30 το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας, δια ζώσης στο γραφείο του δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, ψηφιακά θα γίνεται από φέτος η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων.

Μήνυμα της αντιδημάρχου Παιδείας Διαμάντως Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη, επί τη λήξη των μαθημάτων και την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:

Με αφορμή την τελευταία συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Αιγιάλειας κ. Καλογερόπουλου, για διάφορα θέματα που απασχολούν τον Δήμο, από την Δημοτική Παράταξη "Αιγιάλεια Αύριο" με επικεφαλής τον Χρήστο Γούτο, επισημαίνονται τα παρακάτω:


Η θωράκιση από τους κινδύνους και τα τρωτά σημεία, που καθιστούν τους Δήμους ευάλωτους αλλά και η αποκατάσταση των συνεπειών από ακραία φαινόμενα, όπως οι δασικές πυρκαγιές και οι στιγμιαίες πλημμύρες, με περιβαλλοντικούς δείκτες και οικολογικούς κανόνες είναι στο επίκεντρο του συμφώνου συνεργασίας, που υπέγραψαν το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια και Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου.

Την Πέμπτη 12/5/22 με κάλεσμα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ, του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ και του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΝΤΡΙΝΙΑΣ) έγινε Συγκέντρωση - Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το καλοκαίρι και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της για άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 και για πρώτη φορά παραγωγοί αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Σε πέντε βασικούς άξονες αλλά και επί μέρους ζητήματα της καθημερινότητας του Δήμου, κινήθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, στο πλαίσιο της ανοιχτής ενημέρωσης των πολιτών.

 


Νέα πορεία ξεκινά ο Τομέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, η γραμματεία του οποίου συγκροτήθηκε μετά από εισήγηση του Προέδρου της ΔΕΕΠ κ. Αντώνη Κουνάβη προς τη Γραμματεία Οργανωτικού και σχετική απόφαση του Γραμματέα Στέλιου Κονταδάκη.

Σε απόλυτα ήρεμο και συναινετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αιγιαλείας, την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος στο γραφείο του, στο πλαίσιο του γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης, προς επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο.

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων για τις εκλογές ανάδειξης δεκαπενταμελούς νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας και πενταμελούς συντονιστικής επιτροπής Αιγιαλείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως είναι το νέο όνομα του Κινήματος και όπως εξάλλου αποφάσισαν οι χιλιάδες που προσήλθαν στις κάλπες για να τιμήσουν την όλη εκλογική διαδικασία, που χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο κ. Νίκο Ανδρουλάκη ως "συγκλονιστική συμμετοχή".

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα