ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) συγχαίρει την δημοτική αρχή που η αδιαλλαξία της επί μήνες έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μετά από 6 συνεδριάσεις, εκ των οποίων κάποιες ματαιώθηκαν, από δύο μη σύννομες αποφάσεις που επέστρεψαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κατόπιν αυστηρών προειδοποιήσεων για πειθαρχικές και οικονομικές συνέπειες σε όσους ψηφίζουν συστηματικά σχέδια που δεν συνοδεύονται από έγκριση της οικονομικής υπηρεσίας ως προς τη νομιμότητά τους, τελικά η υπομονή (για άλλους εμμονή) της δημοτικής αρχής "επιβραβεύτηκε" σήμερα με την έγκριση του σχεδίου προϋπολογισμού που κατέθεσε, λαμβάνοντας 13 ψήφους, έναντι 3 που πήρε η πρόταση του κ. Παπακωνσταντινόπουλου.

Την άρνησή του στο αίτημα της επικεφαλής της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» κας Βασιλικής Ψυχράμη να αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση για ψήφιση προϋπολογισμού, δηλώνει με ανακοίνωσή του μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Ντίνος, ο όποιος αναφέρει τα εξής:

Αίτημα αναβολής της αποψινής ειδικής συνεδρίασης με θέμα την έγκριση σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου Αιγιαλείας ζητά με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η επικεφαλής της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» κα Βασιλική Ψυχράμη. Η ίδια ζητά να γίνει η συνεδρίαση στις 28/6, καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση απόφασης εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί νομιμότητας του διαγωνισμού για τη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου, ώστε ανάλογα με την απόφαση να διαμορφωθεί και ο σχετικός κωδικός του προϋπολογισμού.

Αυστηρή προειδοποίηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, να εγκρίνει σύννομο προϋπολογισμό έως το αργότερο τις 30 Ιουνίου, απευθύνει με επιστολή του προς τον πρόεδρο του σώματος κ. Γιώργο Ντίνο ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Γιώργος Μπέσκος, ειδάλλως θα χαθεί η επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 1,6 εκ. ευρώ για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Ν. Φαρμάκη, είχαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Ανατολικής Αιγιάλειας. Θέμα της συνάντησης ήταν το αίτημα για τη δημιουργία του Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας.

Από την αντιδημαρχία Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού του Δήμου Αιγιαλείας ανακοινώνεται ότι η πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Αιγιάλεια χάριν της προσήλωσης και της αυξημένης φροντίδας από πλευράς των εκπαιδευτικών και όλων των εμπλεκομένων φορέων, εξελίχθηκε απολύτως ομαλά και αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως μικρά τεχνικά προβλήματα (όπως η προσωρινή διακοπή ρεύματος και η προσβασιμότητα στο Ιντερνετ λόγω βλάβης σε ρούτερ) χωρίς να δημιουργηθεί κανένα ζήτημα που θα επέφερε επιπλέον άγχος στους εξεταζόμενους.

Με μοναδικό θέμα τις αιτήσεις και προσφυγές δημοτών για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της οδού Μητροπόλεως μεταξύ Μελετοπούλων και Ρωμανιώλη, συνεδριάζει δια περιφοράς την Τρίτη μεταξύ 12 μ.μ. και 1 μ.μ. το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου.

 
"Τα ίδια Παντελάκη μου" με το μείζον ζήτημα της ψήφισης σχεδίου προϋπολογισμού για το έτος 2021 στο Δήμο Αιγιαλείας. Οι 17 δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων "Αιγιάλεια Αύριο" του κ. Γούτου και "Ποιοτική Αιγιάλεια" της κας Ψυχράμη, καθώς και ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Γιώργος Γκίκας, αποφάσισαν την αποχή τους από την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε οριστεί για το βράδυ της Κυριακής, ώστε να προκαλέσουν ματαίωση λόγω έλλειψης απαρτίας. Ήταν η πέμπτη φορά που συνεδριάζει το σώμα για το ίδιο θέμα, φτάσαμε στα μέσα Ιουνίου με τον δήμο να κινδυνεύει άμεσα να μπει σε επιτροπεία (με αναδρομικό οικονομικό έλεγχο περασμένων ετών στο "μενού"), ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μιλά ανοιχτά για καταχρηστική συμπεριφορά της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και καλεί το σώμα να σταματήσει τα "παιχνίδια", οι δημότες καλούν δημοτική αρχή και αντιπολίτευση να βρουν επιτέλους μια χρυσή τομή, όμως εκεί που διαφαίνεται μια χαραμάδα συνεννόησης, φτου κι από την αρχή.

Την εισήγησή της με εναλλακτική πρόταση σχεδίου προϋπολογισμού 2021 για τον Δήμο Αιγιαλείας, που έχει κατατεθεί στο πλαίσιο της αποψινής συνεδρίασης (4ης κατά σειρά) του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, δίνει στη δημοσιότητα η παράταξη "ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αιγιάλεια" του κ. Παπακωνσταντινόπουλου.

Την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση της διοίκησης του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας για επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο-Αίγιο που είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και για την χρονικά ακριβή ανταπόκριση των δρομολογίων τόσο με αυτά της γραμμής Πειραιάς-Κιάτο όσο και με αυτά του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτό-Καλάβρυτα, εκφράζει ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος με αφορμή την ανακοίνωση εκ μέρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ της επαναφοράς των δρομολογίων από την Παρασκευή 18 Ιουνίου.

Ενόψει της τέταρτης κατά σειρά προσπάθειας ψήφισης νόμιμου προϋπολογισμού του έτους 2021 του δήμου Αιγιαλείας από το γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου δίδεται στη δημοσιότητα η κάτωθι δήλωση:

Κάποτε το 1990, φιλοξενούμενος στην Ιταλία, από τον Κοσμήτορα Φυσικομαθηματικής σχολής μιας μικρής επαρχιακής πόλης, με ρώτησε: «Γιατί αφού τόσα πολλά Ελληνόπουλα, αλλά και οι γονείς τους θέλουν να σπουδάσουν, μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως, δεν ιδρύετε στην Ελλάδα σχολές στα τόσα μαγευτικά μέρη από βουνά και θάλασσες που έχει η χώρα σας, αλλά τα στέλνετε σ’ εμάς. Είναι δύσκολο άραγε να γίνουν τουλάχιστον θεωρητικές σχολές;;»

Με σαφείς αιχμές κατά όσων δημοτικών παραγόντων του πρώην δήμου Αιγίου και ακολούθως δήμου Αιγιαλείας, διαχρονικά συντηρούσαν τη γνωστή κατάσταση στον καταυλισμό του Τριαντείου στην Κουλούρα προς άγραν ψήφων, εμφανίζεται σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, μια μέρα μετά τη συζήτηση ενώπιον του Πρωτοδικείου Αιγίου, της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι του καταυλισμού, ζητώντας να μην προχωρήσει η εκκένωση που προωθεί η σημερινή δημοτική αρχή.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα