ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκος Χουντής, μετά την είδηση ότι έκλεισε ο ΧΥΤΑ Αιγείρας από διαρροή αποβλήτων στον Κορινθιακό Κόλπο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

PrintEmail

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση που διοργάνωσε, στο παλαιό Νοσοκομείο Αιγίου, το Σάββατο 12/1/2019, η ΔΡΑΣΥ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ, με ομιλητή τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, έναν από τους συνδιαμορφωτές του νόμου για τη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση.

PrintEmail

Τις πρώτες του συνεδριάσεις για το 2019 πραγματοποιεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου και ώρα 15.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής) στην Πάτρα.

PrintEmail

Την ολοκλήρωση της κυβερνητικής συνεργασίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, με δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

PrintEmail

Το -έστω προσωρινό- κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Αιγείρας λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ώστε να ληφθούν νέα δείγματα από γεώτρηση για να μετρηθούν εκ νέου τα χαρακτηριστικά των υπογείων υδάτων της περιοχής, αποφάσισε ομόφωνα το μεσημέρι της Παρασκευής σε έκτακτη συνεδρίασή της η αρμόδια 4η Διαχειριστική Ενότητα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, κατόπιν εισήγησης του προέδρου και δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου.

PrintEmail

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας, υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Περικλή Παπαγιαννακόπουλου.

PrintEmail

Τη συνέχιση της πορείας της δημοτικής παράταξης "Δημοτική Συσπείρωση Αιγιαλείας" ανακοίνωσαν τα μέλη της, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης κατόπιν πρόσκλησης του επικεφαλής της και πρώην δημάρχου Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου.

PrintEmail

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2019 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας, συνεχίζοντας:

PrintEmail

Απόδειξη πως εννοεί η κυβέρνηση την "ανάπτυξη" και την "αξιοποίηση" της δημόσιας περιουσίας είναι η πρόσφατη εντολή-έγκλημα για το οικοσύστημα της Αιγιάλειας  για μετεγγραφή του ακινήτου 87 στρεμμάτων του υδροβιότοπου της Αλυκής από το Ελληνικό Δημόσιο στο  ΤΑΙΠΕΔ,το οποίο σημαίνει παράδοση του σημαντικού αυτού υδροβιότοπου στα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσω του υπερταμείου.

PrintEmail

«Θα συνεχίσουμε με σταθερότητα και σιγουριά προς το αύριο. Μας ενδιαφέρει οι Αυτοδιοικητικοί θεσμοί να είναι οι βασικοί κρίκοι της δημοκρατίας και της ανάπτυξης. Από κοινού θα ενώσουμε δυνάμεις για το αύριο. Θέλουμε μια αυτοδιοίκηση αδέσμευτη, αυτόνομη που να μπορεί γνήσια να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας. Είναι μια χρονιά ορόσημο για την Περιφέρεια, τη χώρα, αλλά και την Ευρώπη». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας περιέγραψε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα απαντήσει στις προκλήσεις για το 2019.

PrintEmail

Άλλες οκτώ σημαντικές εργολαβίες, συνολικού ύψους 9,8 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν στη συντήρηση του οδικού δικτύου των Π.Ε Αχαΐας και Ηλείας, όπως επίσης εργασίες αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων πρόκειται να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την έγκριση που δόθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που συνήλθε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμο.

PrintEmail

Την ένταξη δύο ιδιαίτερα σημαντικών έργων σε χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος "ΦιλόΔημος" του Υπουργείου Εσωτερικών πέτυχε η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, με κυρίαρχο στόχο τη λύση χρονίων προβλημάτων και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών μέσα από την αναπτυξιακή ενίσχυση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.

PrintEmail

Ποσό ύψους 1.846.000 ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε άμεσα να δρομολογηθεί το έργο αποπεράτωσης του δικτύου οδικού ηλεκτροφωτισμού του Βιοτεχνικού Πάρκου Πατρών. Το απόγευμα της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου 2018 η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ενέκρινε την πρόταση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

PrintEmail

Ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Χουντής θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη 20/12 το ΧΥΤΑ Αιγείρας και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με πολίτες και την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων, για να συντονιστούν περαιτέρω ενέργειες προς το Ευρωκοινοβούλιο.

PrintEmail

Με δήλωσή του ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ανακοίνωσε ότι ο επί σειρά ετών ιδιοκτήτης και διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού «Άξιον» κ΄.Βαγγέλης Κουτρουμπέλης, θα είναι υποψήφιος στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της παράταξης «Αιγιαλέων Πόλις» στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, αναλαμβάνοντας παράλληλα και ρόλο υπευθύνου επικοινωνίας της παράταξης.

PrintEmail

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας πραγματοποιείται την Τετάρτη. Στις 6 το απόγευμα ξεκινά η συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2019 και στις 7 η τακτική συνεδρίαση με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη, από τα οποία ξεχωρίζει η λήψη δανείου για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού του Δήμου Αιγιαλείας, η έγκριση προϋπολογισμού των Νομικών Προσώπων του Δήμου, η μίσθωση ακινήτου για στέγαση του νηπιαγωγείου Διακοπτού και η αγορά ακινήτου για την επέκταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Τέμενη.

PrintEmail

Η Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.) -με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παναγιώτη Παπακωνσταντινόπουλο- βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων συμπολιτών μας της Αιγείρας και της Ακράτας, στον δυναμικό, δίκαιο  και μακροχρόνιο αγώνα τους, για την περιφρούρηση της υγείας τους, από την πέρα κάθε αμφισβήτησης εγκληματικά ρυπογόνο δράση του ΧΥΤΑ. Που η έλλειψη πολιτικής βούλησης, τόσο της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, συντέλεσαν στην ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία  μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

PrintEmail

Με την παράδοση στον Πρόεδρο της Βουλής Νικόλαο Βούτση των χιλιάδων υπογραφών που συγκεντρώθηκαν ολοκληρώνεται η Κινηματική Πρωτοβουλία, που ξεκίνησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το 2017, για τη συνταγματική κατοχύρωση της οικογενειακής στέγης και την προστασία της από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

PrintEmail

«Έχουμε μπροστά μας μια σπάνια ευκαιρία. Να προετοιμαστούμε έγκαιρα, ώστε και το υπουργείο να χρηματοδοτήσει μελέτες για την επόμενη προγραμματική περίοδο και να υλοποιήσουμε έργα εμβληματικά για τη Δυτική Ελλάδα σε κάθε Δήμο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και κάλεσε τους Δημάρχους να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019.

PrintEmail

More Articles ...

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ