ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εγκαίρως ανταποκρίθηκε ο Δήμος Αιγιαλείας σε έγγραφο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, με το οποίο η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της υγειονομικής υπηρεσίας ζητούσε από τους Δήμους να καταγράψουν και να αποστείλουν τις δυνατότητες διάθεσης χώρων και υγειονομικού προσωπικού αλλά και εξοπλισμού, για πιθανή χρήση και συμμετοχή τους στη διενέργεια των εμβολιασμών κατά του covid-19.

Στη συνεδρίαση της 24/2/2021 με θέμα «Αποτροπή μεταφοράς τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου στην Πανεπιστημιούπολη Πάτρας» το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγιαλείας, αφού άκουσε τον Δήμαρχο, τον εισηγητή και τους λοιπούς ομιλητές που ανέπτυξαν τις απόψεις τους επί του ανωτέρω θέματος και μετά από διαλογική συζήτηση, αποφασίζει κατά πλειοψηφία:

O Aντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δ/νσης Τεχνικών Έρχων Π. Φλωράτο και την επιστημονική του συνεργάτιδα Ράνια Σπυρίδωνος, επισκέφθηκαν την Τετάρτη το Δημαρχείο Αιγιαλείας προκειμένου να ενημερωθούν για διάφορα θέματα που απασχολούν το Δήμο.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται στην τελική ευθεία στην πορεία προς την 3η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη οι εργασίες της οποίας ξεκινούν την Παρασκευή 5 Μαρτίου.

Τα γραφεία του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Αχαΐας στην Πάτρα επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος ο οποίος συζήτησε με τον πρόεδρο του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Γρηγόρη Αλεξόπουλο ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή και ειδικότερα στην Αιγιάλεια.Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία ζητάει την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο.

Το Δημαρχείο Αιγιαλείας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, στο πλαίσιο των διαρκών επαφών στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αιγιαλείας με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των καθημερινών αναγκών τους.

Μετά από σειρά πολιτικών δράσεων, που είχε η Βουλευτής Αχαΐας στο πρόσφατο παρελθόν, μαζί με θεσμικούς παράγοντες της Κυβέρνησης αλλά και τοπικούς άρχοντες της περιοχής της Αιγιάλειας, η σημαντική εξέλιξη για το λιμανάκι του Κρυονερίου στην Ακράτα, είναι πλέον γεγονός και ψηφίζεται σήμερα Βουλή.  

Το ακόλουθο κείμενο αποτελεί πρόταση της παράταξης "ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αιγιάλεια" για το ομόφωνο ψήφισμα-υπόμνημα που θα επιδοθεί εκ μέρους του Δήμου Αιγιαλείας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, διεκδικώντας την παραμονή της έδρας της Σχολής Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο αλλά και η ενίσχυση με νέα τμήματα.


O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο κ. Γεώργιο Στύλιο.

Τον αιγιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας κ. Χρήστο Τσερεντζούλια, συνάντησε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την προώθηση της χρήσης ποδηλάτου από όλο και περισσότερους δημότες, ως το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο.

Με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, για την μη μεταφορά του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου στην Πάτρα και τα όσα ακολούθως ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Αιγιάλεια Αύριο" Χρήστος Γούτος έκανε την εξής δήλωση:

Διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων Ακράτας και Αιγείρας, καθώς και με επιχειρηματίες της περιοχής, είχε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών της δημοτικής αρχής με τους θεσμικούς εκπροσώπους των κοινοτήτων του Δήμου.

Το Δ.Σ. του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας προχώρησε ομόφωνα κατά τη διαδικτυακή συνεδρίασή του την περασμένη Παρασκευή, στην έγκριση της απόφασης ένταξης της πράξης «Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων στη θέση Φλόκα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών και αειφόρος ανάπτυξη» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα