ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, η επίσημη παρουσίαση του συστήματος τηλελέγχου-τηλεχειρισμού και ανίχνευσης αφανών διαρροών του υπάρχοντος εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου υδροδότησης στα όρια της πόλης του Αιγίου.

PrintEmail

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για τη βελτίωση των οδών πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βερίνου Αιγίου και προς την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Ακράτας, προχώρησαν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

PrintEmail

Δύο συνεδριάσεις, μία ειδική και μία τακτική, πραγματοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου. Η πρώτη συγκαλείται στη 1.45 μ.μ. με μοναδικό θέμα την έγκριση ισολογισμού-απολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης του Δήμου Αιγιαλείας, οικονομικού έτους 2017 και η δεύτερη που ξεκινά στις 2 μ.μ. έχει 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη, κυρίως υπηρεσιακού χαρακτήρα.

PrintEmail

Εν αναμονή της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών για το εάν τελικά θα υπάρξουν ή όχι ανατροπές στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, βρίσκεται το τοπικό πολιτικό σκηνικό.

PrintEmail

«Γεμάτο» ήταν το Σαββατοκύριακο για τον Δημήτρη Καλογερόπουλο που μεταξύ άλλων πραγματοποίησε συναντήσεις με όλους τους υποψηφίους του κεντρικού ψηφοδελτίου (αλλά και της Κοινότητας Αιγίου) της παράταξής του.

PrintEmail

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανάγκη αναμπέλωσης των καλλιεργειών της μαύρης κορινθιακής σταφίδας.

PrintEmail

Η  15μελής  συντονιστική  επιτροπή  της  Α.Α.Κ.Α.Α.  σύμφωνα  με  τις  δεσμεύσεις  της συνεδρίασε  παρουσία  δεκάδων   μελών  της  την  Κυριακή  10-10-2019  στην  Παραλία  Πλατάνου  και  από  κοινού  αποφασίστηκε:

PrintEmail

Μετά από ανάληψη πρωτοβουλίας του Προέδρου της Κοινότητας Γεωργίου Ρόζου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Εγκαταστάσεων του Δήμου Αιγιάλειας και την ευγενική δωρεά των τοπικών συλλόγων, Εμπορικού Συλλόγου Σελιανιτίκων – Λόγγου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος με την μίσθωση κατάλληλου καλαθοφόρου οχήματος, αντικαταστάθηκαν αρκετοί χαλασμένοι λαμπτήρες στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου του οδοφωτισμού της περιοχής των Σελιανιτίκων.

PrintEmail

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι συνεδριάζει με δύο θέματα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αιγιαλείας, υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

PrintEmail

Την πεζοδρόμηση της Κλ. Οικονόμου από την Τρίγωνη Πλατεία έως την συμβολή με την οδό Ερμού, εισηγείται ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου κ. Γιώργος Γκιώνης για την εορταστική περίοδο και μόνο τις απογευματινές ώρες, θέμα που θα συζητηθεί τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου της Κοινότητας Αιγίου (12.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο "Αλέκος Μέγαρης").

PrintEmail

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (πρώην γ.γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης - καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, περί τροποποίησης διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

PrintEmail

 

Στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM βρέθηκε ο Μαρίνος Σκανδάμης, προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Πάνου Πολυζωίδη. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα τρέχοντα ζητήματα του νόμου και της τάξης, της  Novartis και των ελληνοτουρκικών. Δεν άφησε απέξω όμως ούτε τους παλιούς συντρόφους.

PrintEmail

Στις περιφέρειες θα μεταφερθούν αρμοδιότητες του κράτους που σήμερα έχουν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, όπως είπε κατά την ομιλία του στην ΓΣ της ΕΝΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

PrintEmail

Δικαίωση για το Δήμο Αιγιαλείας και για τη νέα Δημοτική Αρχή, αποτελεί η έκδοση της υπ'αριθμόν 1259/2019 απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) η οποία απορρίπτει την προδικαστική προσφυγή της πρώτης εταιρείας που διενεργούσε μέχρι πρόσφατα την μεταφορά των στερεών αποβλήτων της Αιγιάλειας στην Κοζάνη και η οποία στρεφόταν κατά του Δήμου και της νυν εταιρείας που έχει αναλάβει πλέον το έργο.

PrintEmail

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, με αφορμή την πολυετή απουσία αντισεισμικού ελέγχου των σχολικών κτηρίων της Αχαΐας.

PrintEmail

Ανοιχτή επιστολή και ταυτόχρονα δημόσια παρέμβαση προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του έργου της κατασκευής του ΧΥΤΑ στην Παπανικολού, που θα δώσει "ανάσα" στα δημοτικά ταμεία που επιβαρύνονται με τη κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων της Αιγιάλειας σε ΧΥΤΑ της Κοζάνης, απέστειλε προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος και έμπειρος αυτοδιοικητικός κ. Νίκος Τσάνης.

PrintEmail

Μετά από χρόνια, ο Δήμος Αιγιαλείας επιστρέφει στις διεθνείς εκθέσεις που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες και διαφημίζουν τις ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής σε ευρύτερο πλαίσιο.

PrintEmail

More Articles ...

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ