ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής με κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, η ΝΟΔΕ Αχαΐας της Ν.Δ., δεδομένου ότι κατ`απαίτηση της ηγεσίας μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει στα χέρια του Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη να έχει υποβληθεί υπό μορφή υπομνήματος η αποτύπωση της κατάστασης στο νομό.

PrintEmail

Την αδιαπραγμάτευτη θέση του Δημιουργικού Επιμελητηριακού Κινήματος Αιγιαλέων για την αναγκαιότητα στήριξης κάθε αναπτυξιακής ενέργειας που συμβάλει στην τοπική οικονομία με διαφανείς όρους ίσων ευκαιριών προς όλους, επανέλαβε ο επικεφαλής της παράταξης ΔΕΚΑ κ. Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος

PrintEmail

Η Τ.Ο. ΚΙΝ.ΑΛ  Αιγιαλείας ανακοινώνει ότι είναι σε λειτουργία η σελίδα της στο facebook, με τίτλο: Κίνημα Αλλαγής-Τ.Ο. Αιγιαλείας, όπου όλοι οι φίλοι και τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να καταθέτουν απόψεις, προβληματισμούς και θέματα που αφορούν την Αιγιάλεια και τους πολίτες.

PrintEmail

Με 5 θέματα και με κυριότερο την κατάρτιση σχεδίου του προϋπολογισμού του Δήμου Αιγιαλείας για το 2019, συνεδριάζει την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 2 το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας, υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Περικλή Παπαγιαννακόπουλου.

PrintEmail

Στην Άκτωρ κατακυρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής του τμήματος Κιάτο – Ροδοδάφνη, μήκους 71 χλμ. περίπου, του οποίου η υποδομή βρίσκεται υπό κατασκευή.

PrintEmail

Στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εντάσσεται, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΕΡΙΝΕΟΥ ΕΩΣ ΔΗΜΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ - Β' ΦΑΣΗ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ)», με συνολικό προϋπολογισμό 24.034.769,73 ευρώ.

PrintEmail

Τακτική Συνεδρίαση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας πραγματοποιείται την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι στo γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, επί της οδού Κλεομένους Οικονόμου 11, 1ος όροφος.

PrintEmail

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την υποστήριξη της  Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης “Europe Direct Patras” Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, διοργανώνουν Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο, με θέμα: «Η συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ, Ελλάδα - Ευρώπη: προκλήσεις και προοπτικές».

PrintEmail

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων ενημερώνει ότι σε συνέχεια των αιτημάτων των Περιφερειών,

PrintEmail

Έκτακτη-κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στις 2 το μεσημέρι για λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:

PrintEmail

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, στα πλαίσια της περιοδείας του στο Νομό Αχαΐας, συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών,  κ. Αθανάσιο Σωτηρόπουλο.  

PrintEmail

Κατόπιν συνεννόησης  του Δημάρχου Αιγιαλείας Αθανάσιου Παναγόπουλου με  τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Ευστράτιο Βαρδάκη, κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός Παιδικών Σταθμών, γιατί κανένα παιδί δεν είναι… «υπεράριθμο» για να αποκλειστεί από την προσχολική αγωγή του.

PrintEmail

Στο Αίγιο βρέθηκε σήμερα το πρωί η Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν στην Πάτρα το τέλος Αυγούστου 2019 και στο πλαίσιο της επίσκεψης, σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Αγίας Λαύρας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση, κλείνοντας τη σειρά εκδηλώσεων «Οne year to go».

PrintEmail

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΣ ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Εκ νέου κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, μεταξύ αυτών και κατά του αρμοδίου Εισαγγελέα που έδωσε εντολή, ανήμερα της Ημέρας Περιβάλλοντος, να επέμβουν ΜΑΤ για να γίνει εναπόθεση απορριμμάτων στον εν λόγω ΧΥΤΑ, προαναγγέλθηκε κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αγώνας Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας. Αρκετά και ενδιαφέροντα είπε η μία εκ των νομικών συμβούλων των κατοίκων, τ. πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ήταν παρούσα στη συνέντευξη που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, παρουσία των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Βασίλη Τομαρά και Χρήστου Λαϊνά, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου κ. Σωτήρη Κίλια και κατοίκων που συμμετέχουν στον αγώνα για οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ.

PrintEmail

Δημοπρατούνται σημαντικά έργα που βελτιώνουν το οδικό δίκτυο και διαμορφώνουν ασφαλέστερες συνθήκες μετακίνησης, σύμφωνα με απόφαση που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην συνεδρίασή της, την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018. Συγκεκριμένα, πρόκειται για  οκτώ έργα οδοποιίας,  συνολικού προϋπολογισμού 10,7  εκατ. ευρώ, που πρόκειται να δημοπρατηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.  

PrintEmail

Ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Η Αχαΐα μένει χωρίς εκπροσώπηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα, που είναι το εξής:

PrintEmail

More Articles ...

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ