ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τη διαμόρφωση μίας ισχυρής συμμαχίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού της Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών, που θα λάβει συγκεκριμένο σχήμα και μορφή, πρότεινε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης και είχε ως πρώτο θέμα τη σχέση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία και τη διαμόρφωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της περιοχής.

Να ματαιωθεί ως ασύμφορη για τους δημότες, τη διαδικασία ανάθεσης του έργου της μεταφοράς 50.000 απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας σε ΧΥΤΑ εκτός νομού για τα επόμενα τρία χρόνια, ζητούν οι τρεις παρατάξεις των κ.κ. Γούτου, Ψυχράμη και Παπακωνσταντινόπουλου, οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση σχετική με το θέμα.

 

«Οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα επόμενα βήματά μας». Αυτή ήταν η φράση-κλειδί της χθεσινής τοποθέτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών της χώρας, κατά την οποία παρέπεμψε τις αποφάσεις για άρση του lockdown στην επόμενη εβδομάδα. Ο τρόπος όμως που θα γίνει αυτή η άρση «κρύβεται» ακριβώς σε αυτή τη φράση.

Πρόταση - εισήγηση κατέθεσε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ" κα Βασιλική Ψυχράμη, για ματαίωση του διαγωνισμού μεταφοράς απορριμμάτων του Δήμου Αιγιαλείας, επειδή η τελική εξέλιξή του, μετά από σχεδόν εννέα μήνες, καθίσταται εξαιρετικά ασύμφορη για τους δημότες, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η κα Ψυχράμη.

Από την παράταξη "Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α)" με επικεφαλής τον κ. Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

"Πόλεμο" ανακοινώσεων και ραδιοφωνικών δηλώσεων έχουν κηρύξει μεταξύ τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Ντίνος και η παράταξη "Ποιοτική Αιγιάλεια" της κας Βασιλικής Ψυχράμη, τις τελευταίες ημέρες, μετά και από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.

"Αν θέλεις να εξυπηρετηθείς, διάλεξε κάποιον που είναι απασχολημένος. Αυτός που έχει πολύ χρόνο, θα σε καθυστερήσει περισσότερο". Μια σοφή κουβέντα που επιβεβαιώνεται καθημερινά.

Με μεγάλη ικανοποίηση, η δημοτική αρχή του Δήμου Αιγιαλείας ενημερώθηκε για την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου να ενταχθεί στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το έργο της κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και κεντρικών αγωγών μεταφοράς νερού Δήμου Αιγιαλείας, ενός έργου που όχι τυχαία έχει χαρακτηριστεί «εμβληματικό», μιας και με τη λειτουργία του θα λύσει με τον βέλτιστο τρόπο το ζήτημα της υδροδότησης της πόλης του Αιγίου αλλά και οικισμών όλης της Αιγιάλειας.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής στα τοπικά ΜΜΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Νίκος Καραΐσκος, αξιοποιώντας τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης και μάλιστα για πρώτη φορά σε επικοινωνία με τα ΜΜΕ της ευρύτερης περιοχής, ώστε από τη μία να αποφευχθεί συνωστισμός σε κλειστή αίθουσα λόγω της πανδημίας και από την άλλη να δοθεί ευκαιρία και σε δημοσιογράφους από την αχαϊκή πρωτεύουσα να συμμετάσχουν.

Με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 2 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας, υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Με στοχευμένες παρεμβάσεις αντιμετωπίζονται κατολισθήσεις, καθιζήσεις και αποκαθίσταται η βατότητα στην 19η Επαρχιακή Οδό στο Δήμο Αιγιάλειας που περιλαμβάνει το τμήμα από το σιδηροδρομικό σταθμό Ακράτας – Ζαρούχλας προς Φενεό και Στυμφαλία μέσω Ακράτας, Βαλιμής και Αγριδίου.

Διπλάσιο ύψος ενίσχυσης θα λάβουν τον Δεκέμβριο οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα