ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τη δυνατότητα - αλλά και βούληση - της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προμηθευτεί ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα διατεθεί στις εκπαιδευτικές δομές της περιοχής προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητες πρόσβασης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στις διαδικασίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μεταφέρει με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

PrintEmail

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας Χρίστινα Αλεξοπούλου, με αφορμή τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη λειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Αιγίου.

PrintEmail

Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης η δημοτική ομάδα της παράταξης «Αιγιάλεια Τώρα» του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού.

PrintEmail

Την Παρασκευή 10 Απριλίου από τη 1 έως τις 2 το μεσημέρι, συνεδριάζει δια περιφοράς (μέσω e-mail και τηλεφώνου) η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας υπό την προεδρία του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

PrintEmail

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την παρακάτω δήλωση:

PrintEmail

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος), για τις 7 Απρίλη ημέρα πανελλαδικής δράσης στα νοσοκομεία, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους νοσοκομειακούς γιατρούς που βρίσκονται αυτή την δύσκολη στιγμή για την χώρα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοΐου, ερχόμενοι αντιμέτωποι καθημερινά με προβλήματα που καθιστούν το έργο τους δύσκολο, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να βγούμε όλοι νικητές.

PrintEmail

Τίθενται στην… πρώτη γραμμή, καθημερινά εξυπηρετούν αναξιοπαθείς και ηλικιωμένους, βρίσκονται εκτεθειμένοι εν καιρώ πανδημίας, η κυβέρνηση αναγνωρίζει την προσφορά τους, όμως σε πολλές περιοχές παραμένουν απλήρωτοι… Ο λόγος για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που ως έμπρακτη απόδειξη αναγνώρισης της αναγκαιότητας ύπαρξης της δομής, ζητούν αναγνώριση των συμβάσεών τους σε αορίστου, έστω και τώρα…

PrintEmail

Με αφορμή τις νέες συνεργασίες του λιμένα του Αιγίου με ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την παρακάτω δήλωση:

PrintEmail

Με αφορμή τα προβλήματα που καταγράφονται στη λειτουργία των προνοιακών ιδρυμάτων της Αχαΐας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, έκανε την παρακάτω δήλωση:

PrintEmail

Να εκμεταλλευτεί στο έπακρο όλα τα τρέχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος του δήμου Αιγιαλείας και κατ’ επέκταση των δημοτών, στοχεύοντας πάντα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, επιδιώκει η επικεφαλής της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» Βασιλική Ψυχράμη.

PrintEmail

Το ζήτημα των χρεώσεων και προμηθειών που επιβάλλονται από τις τράπεζες για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές (μέσω ΑΤΜ ή ebanking) φέρνει στο προσκήνιο ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι μπορούν να ανασταλούν για το διάστημα που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων.

PrintEmail

Η Συντονιστική Επιτροπή της ΑΑΚΑ επικοινωνώντας αναγκαστικά με αυτόν τον τρόπο με τα μέλη και τους φίλους της, εύχεται κουράγιο και επιτυχία στην προσπάθεια όλων για τη διατήρηση της ψυχοσωματικής υγείας μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

PrintEmail

Προσκλητήριο προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Δυτικής Ελλάδας, να συμμετέχει στην πανστρατιά εθελοντικής προσφοράς που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια, απευθύνει ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, με επιστολή που έστειλε  σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 προς τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής, ζητώντας τους να κινητοποιήσουν τα μέλη τους.

PrintEmail

Συνάντηση συνεργασίας είχε νωρίς το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, αστυνομικό υποδιευθυντή κ. Βασίλη Ροδόπουλο και με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) κ. Θανάση Γεωργάκη, στο πλαίσιο του καλύτερου σχεδιασμού των δράσεων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σε μια χρονική περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την εξέλιξη της νόσου.

PrintEmail

Μελέτες ωρίμανσης αντιπλημμυρικών έργων ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ και στις τρεις  Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εξασφαλίζουν τη χρηματοδότησή τους με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

PrintEmail

More Articles ...

\

 

Saitis Home Έπιπλα