ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το Δημοτικό Κατάστημα Συμπολιτείας επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης πολυμελής αντιπροσωπεία από τη Σλοβενία, αποτελούμενη από εκπροσώπους Δήμων, Πρόεδρων Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, στελεχών των Μονάδων Υποστήριξης του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου (ΕΑΔ), Σύμβουλων Αγροτικής Ανάπτυξης, εκπρόσωπων Αναπτυξιακών Εταιρειών, Ομάδων Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) και λοιπών εμπλεκομένων με το LEADER/CLLD φορέων.

Στην προμήθεια και τοποθέτηση 4 διπλών οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου στην παραλιακή ζώνη Αιγίου, κάτω από το Παλαιό Λιμεναρχείο, προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, δίνοντας μια αξιόλογη επιλογή στους πολίτες ώστε να γυμναστούν δωρεάν και με ασφάλεια σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης.

Ενώπιον του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη ορκίστηκε την Τρίτη ο κ. Μιχάλης Σιδηρόπουλος νέος Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Ένταση, προπηλακισμούς, σπρωξίδια και... μηνύσεις, είχε το μεσημεριανό μενού εντός του Δημαρχείου Αιγιαλείας, που προκλήθηκαν από συμβασιούχους κατά του ίδιου του δημάρχου αλλά και του νομικού συμβούλου του Δήμου. Πρόκειται για συμβασιούχους σε καθαριότητα και τεχνική υπηρεσία που προσλήφθηκαν λόγω covid και οι οποίοι μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις των συμβάσεών τους που έφτασαν τους 18 μήνες απασχόλησης, διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους καίτοι με πρόσφατη δικαστική απόφαση σταμάτησαν την εργασία τους μιας και ανακλήθηκε σχετική απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών στο οποίο είχαν προσφύγει, ενώ αναμένεται οριστική απόφαση στις 18 Οκτωβρίου σε νέα δικάσιμο.Την αποχή της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» από τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιαλείας γνωστοποίησε η επικεφαλής κα Βασιλική Ψυχράμη, με την εξής επιστολή:

Mε προχειρότητα, για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση σχεδίασε κατ’ αρχήν και υλοποίησε στη συνέχεια την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν πολλοί δικαιούχοι και από την Αχαΐα, παρότι πληρούσαν τα κριτήρια.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 93χρονου ηλικιωμένου από τον οικισμό Αχλαδιά Αιγίου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του το απόγευμα της Δευτέρας και οι οικείοι του τον αναζητούσαν.

Στις 4 Οκτωβρίου 1974, στην αυγή μιας νέας δημοκρατικής περιόδου για τη χώρα, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε το μεγαλύτερο κόμμα της σύγχρονης Ελλάδας, τη Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα που εδώ και 48 χρόνια εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες. Το κόμμα μας έχει ταυτίσει την ιστορική του διαδρομή με την πορεία του Έθνους, έχοντας καθορίσει όλα τα ιστορικά ορόσημα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Τακτική συνεδρίαση πραγματοποιεί δια ζώσης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Αιγιαλείας, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 13.00, για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και σε όσα ήθελε δεχθεί εκτός αυτής, αφού τα κρίνει ως κατεπείγοντα.

ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΉΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ»

Την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε επισήμως ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας, κλείνοντας τον κύκλο του στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση αλλά και δηλώνοντας "ελεύθερος".

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των οπαδών του ΠΑΣΟΚ στη δράση αυτοοργάνωσης του Κινήματος στο Διακοπτό Αιγιαλείας που διοργανώθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου από τη Συντονιστική Επιτροπή Αιγιαλείας ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής με κεντρικό ομιλητή τον π. Υπουργό Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη όπου αναπτύχθηκε ουσιώδης πολιτικός διάλογος.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ΄. Σέρκο Χαρουτουνιάν πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Αξιοποίησης–Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας–Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, με στόχευση την παρουσία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ στην Αιγιάλεια.

Εν αναμονή της εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής για την ακύρωση του Π.Δ. που προβλέπει τη μεταφορά της Φυσικοθεραπείας, η δημοτική αρχή συνεχίζει την προσπάθεια στήριξης της φοιτητικής κοινότητας που παραμένει στο Αίγιο.

Περισσότερα Άρθρα...

Saitis Home Έπιπλα