ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ψηφιακός σύμβουλος για «κόκκινους» δανειολήπτες και στην Πάτρα

Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), έβγαλε στον «αέρα» διαγωνισμό για τη δημιουργία πληροφοριακού συστήματος καθώς και ιστοσελίδας που θα στηρίζει τις εργασίες των 30 Κέντρων Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ).

Τα 30 Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, ένα εκ των οποίων θα λειτουργήσει και στην Πάτρα, θα αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη που θα δίνουν συμβουλές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων τους και θα μεσολαβούν στις τράπεζες για διακανονισμούς.

Με την εγκατάσταση πληροφοριακού συστήματος, πέρα από τον αυτοματισμό των λειτουργιών των Κέντρων, προβλέπεται και η δημιουργία ιστοσελίδας με ψηφιακή πύλη μέσα από την οποία θα δίνονται απαντήσεις και συμβουλές σε πολίτες χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία τους.

Οι δανειολήπτες από τον υπολογιστή του σπιτιού ή της επιχείρησής τους θα στέλνουν με e-mail το ερώτημά τους και οικονομολόγοι ή νομικοί θα ανταποκρίνονται άμεσα απαντώντας τους.

Ταυτόχρονα η διαδικτυακή σελίδα των ΚΕΥΔ θα περιέχει και «τράπεζα γνώσεων» με χρήσιμες οδηγίες, συμβουλές, νομοθετικές διατάξεις κ.λπ.
Θα περιλαμβάνει επίσης τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, αλλά και παραδείγματα ανά νοικοκυριό, που είναι απαραίτητες προκειμένου οι δανειολήπτες να ρυθμίσουν τα δάνειά τους με τρόπο ώστε να μην ασφυκτιούν οικονομικά.
Όλο το πληροφοριακό σύστημα θα είναι δυνατόν να εξυπηρετήσει 1.800.000 πολίτες από 250 χρήστες (υπάλληλοι των ΚΕΥΔ) να γίνονται μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα 61 συναλλαγές το λεπτό.

PrintEmail

 

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ