ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Δύο ημερίδες eTwinning για εκπαιδευτικούς Α' Βαθμιας & Β’ Βαθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις 12 Νοεμβρίου

Δύο ημερίδες eTwinning για εκπαιδευτικούς Α’ Βαθμιας και Β’ Βαθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 12/11/2016 στο 1ο ΓΕΛ Πάτρας, Ανθούπολη. Υπεύθυνος παρουσίασης των ημερίδων: Γιώργος Γιωτόπουλος, πρεσβευτής του eTwinning για τη Δυτική Ελλάδα.

Το eTwinning (www.etwinning.net) είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Erasmus+,στο πλαίσιο της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση παροτρύνει τους μαθητές από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό πολιτιστικό περιβάλλον, να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση, και παράλληλα να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στις ΤΠΕ.

Η δράση ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2005, ως επίσημη δράση του προγράμματος eLearning 2004-2006, και, μέχρι σήμερα, είναι εγγεγραμμένα περισσότερα από 144.000 ευρωπαϊκά σχολεία.

Το eTwinning υποστηρίζεται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΚΥΥ), που εδρεύει στις Βρυξέλλες, και ένα δίκτυο από Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης (ΕΥΥ). Στην Ελλάδα η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning λειτουργεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «Διόφαντος». (http://etwinning.sch.gr).

Η ΕΥΥ eTwinning, στο πλαίσιο των workshops που έχει προδιαγράψει για το 2016 σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες - workshops.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή γράφοντας/πατώντας το σύνδεσμο που ακολουθεί:
http://www.etwinning.gr/news/ambassadorsworkshops

Ακολουθούν οι δύο προσκλήσεις:

Ημερίδα για εγγεγραμμένους στην Πάτρα – 12/11/2016 στις 10:00 το πρωί.

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning και ο πρεσβευτής του eTwinning για τη Δυτική Ελλάδα, Γιώργος Γιωτόπουλος, σας προσκαλούν στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Twinspace. Η λειτουργία του και η Ενσωμάτωση Διαδικτυακών Εργαλείων σε Έργα eTwinning» το Σάββατο στις 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:00, στο 1ο ΓΕΛ Πάτρας, Ανθούπολη. Μετά το τέλος της εισήγησης θα λάβει χώρα workshop σχεδιασμού με χρήση Web 2.0 εργαλείων.

Ημερίδα για εγγεγραμμένους στην Πάτρα – 12/11/2016 στις 12:00 το μεσημέρι.

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning και ο πρεσβευτής του eTwinning για τη Δυτική Ελλάδα, Γιώργος Γιωτόπουλος, σας προσκαλούν στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Σχεδιασμός ενός Ποιοτικού Συνεργατικού eTwinning έργου» το Σάββατο στις 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:00, στο 1ο ΓΕΛ Πάτρας, Ανθούπολη. Μετά το τέλος της εισήγησης θα λάβει χώρα workshop σχεδιασμού με χρήση Web 2.0 εργαλείων.

Υπεύθυνος διοργάνωσης workshop: Γιωτόπουλος Γεώργιος (ggiotop[at]sch.gr, ggiotop[at]gmail.com), Πρεσβευτής eTwinning για τη Δυτική Ελλάδα.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ