ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΡΩΝ: "Άστοχος και αναρμόδιος ο κ. Πισιμίσης στις δηλώσεις περί συνένωσης Νοσοκομείων Ρίου και Αιγίου"

Άκαιρη, ανέφικτη και μάλλον εκ του πονηρού χαρακτηρίζουν τα μέλη της Τριμελούς Συντονιστικής Επιτροπής Γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου, την πρωτοβουλία του διοικητή του ΠΓΝΠ Ρίου κ. Πισιμίση να ζητήσει συνένωση των Νοσοκομείων Ρίου και Αιγίου από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της αναδιάταξης του Υγειονομικού χάρτη της Αχαΐας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί αναφέρουν:

"Είναι λανθασμένη και άστοχη η πρωτοβουλία που πήρε ο προσφάτως διορισθείς Διοικητής του ΠΓΝΠ Ρίου κος Πισιμίσης, χωρίς την έγκριση της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, για την αναδιάταξη του Υγειονομικού χάρτη της Αχαΐας. Νομίζουμε ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα με το συγκεκριμένο θέμα και θα ήταν φρόνιμο να ασχοληθεί περισσότερο με τα ήδη τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο στο οποίο προΐσταται.

Από την πλευρά μας βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση της  υγειονομικής περιφέρειας , έχοντας θεσμικά συζητήσει κατ’ επανάληψη για την αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη της Αχαΐας, με ταυτόσημες απόψεις στα περισσότερα θέματα. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι με την γρήγορη υλοποίηση των προγραμματισμένων προσλήψεων σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, για τις οποίες πασχίζει και η 6η ΥΠΕ, θα επιλυθούν τα άμεσα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο μας.

Επομένως, θεωρούμε, ότι η πρόταση του κου Πισιμίση, εκτός από πρόχειρη και πιθανώς εκ του πονηρού γενόμενη, είναι άκαιρη και ανέφικτη την παρούσα χρονική στιγμή".

Print