ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

"Δεν προωθείται συνένωση των Νοσοκομείων Ρίου και Αιγίου" λέει η 6η ΥΠΕ - "Άδειασμα" του διοικητή του ΠΓΝΠ

"Φρένο" στην πρόταση του νέου διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου κ. Πισιμίση για συνένωση του ΠΓΝΠ με το Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), βάζει η ανακοίνωση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο του διοικητή.

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται ρητά τα εξής:

"Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έχει διαβουλευτεί δημόσια εδώ και αρκετούς μήνες το σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη νοσοκομειακή περίθαλψη της Ανατολικής Αχαΐας, καθώς και για τον νομό Αχαΐας στο σύνολό του.

Στον σχεδιασμό αυτό, ο οποίος σε γενικές γραμμές έγινε αποδεκτός από τους τοπικούς φορείς, δεν περιλαμβάνεται η προοπτική διοικητικής ενοποίησης του ΠΓΝ Πατρών με το ΓΝ Ανατολικής Αχαΐας".

Η εξέλιξη έρχεται μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Πισιμίση στην ΕΡΤ Πάτρας και στην εκπομπή της Αθανασίας Σταμοπούλου, όπου ο ίδιος ανέφερε τα επιχειρήματά του βάσει των οποίων θα έπρεπε να συνενωθούν τα δύο νοσοκομεία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα 'ανάπτυξη' για το νοσοκομείο του Αιγίου την ανάλογη προοπτική. Οι δηλώσεις του σχολιάστηκαν κυρίως αρνητικά από τους γνώστες του χώρου, ενώ σήμερα στην εκπομπή "Γέγονε" του Χρήστου Ρουμελιώτη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ τόσο ο εκτελών χρέη διοικητή στο Νοσοκομείο του Αιγίου κ. Κοκκίνης, όσο και εκ μέρους των γιατρών ο κ. Μπούνιας και εκ μέρους της διοίκησης ο κ. Μουρίκης, χαρακτήρισαν ως προσωπικές τις απόψεις του κ. Πισιμίση. Πριν την ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ είχε εκδοθεί και σχετική επιστολή από τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, όπου εκφράζεται η πλήρης αντίθεση στην πρόταση Πισιμίση αλλά και ζητείται άμεση στελέχωση και χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Αιγίου, καθώς και άμεσος διορισμός διοικητή.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα