ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Πλημμύρες και προβλήματα από τη νεροποντή, σε όλη την Αιγιάλεια - Κατολίσθηση στην ορεινή Ακράτα

Σοβαρά προβλήματα σε όλη σχεδόν την έκταση του Δήμου Αιγιαλείας, προκάλεσε η νεροποντή που ξέσπασε τα ξημερώματα και που είχε ως αποτέλεσμα κλειστούς και πλημμυρισμένους δρόμους αλλά και κατολίσθηση στη θέση "Βρύση του Κυνηγού" και στο δρόμο προς Λίμνη Τσιβλού στην ορεινή Ακράτα.

Ο δρόμος εισόδου-εξόδου της Άκολης για μια φορά ακόμα έχει κλείσει, ενώ σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι παραλιακές (και όχι μόνο) οδοί σε Ριζόμυλο, Νικολέικα και Ροδιά. Στην επαρχιακή οδό Ακράτας-Ζαρούχλας, στο 19ο και 21ο χλμ. έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω κατολίσθησης. Συνέχεια καταγράφονται σημεία που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, κυρίως όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα του αυτοκινητοδρόμου και σιδηροδρόμου, αναδεικνύοντας σε όλο του το 'μεγαλείο' το δίκιο των τοπικών κοινωνιών που εκφράζουν την αγωνία τους και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές τους. Τα συνεργεία του Δήμου, μαζί με μηχανήματα των κατασκευαστριών εταιρειών και ιδιωτών, πραγματοποιούν συνεχώς εργασίες για την άντληση των υδάτων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ήδη έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Πούντας-Καλαβρύτων που αντιμετώπιζε πρόβλημα νωρίς το πρωί, ενώ γίνονται προσπάθειες για άμεση αποκατάσταση στην σιδηροδρομική γραμμή του Οδοντωτού, που έχει διακοπεί σε σημεία όπου έχουν πέσει φερτά υλικά.

Πάντως η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου δεν έχει λάβει ακόμα κλήσεις για επέμβαση.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μπούρδος

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ