ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Δήμος δεν σφράγισε κατάστημα επειδή είχε … χάσει τα έγγραφα του Αστυνομικού Τμήματος

Δήμος είχε χάσει τα έγγραφα του Αστυνομικού Τμήματος και δεν μπορούσε να προχωρήσει στην σφράγιση καταστήματος. Αυτό το αν μη τι άλλο ασυνήθιστο περιστατικό έγινε γνωστό όταν πολίτης ζήτησε τη μεσολάβηση του «Συνηγόρου του Πολίτη», σχετικά με καθυστέρηση επιβολής διοικητικών κυρώσεων σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία Ηρακλείου Κρήτης.

Η ιστορία

Ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε και μετά την επικύρωση προστίμου, το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου Κρήτης παρέλειψε να ενημερώσει αυθημερόν τον Δήμο Ηρακλείου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για την προσωρινή σφράγιση καταστήματος λόγω εκπομπής μουσικής χωρίς άδεια.

Σαν να μην έφτανε, όμως, μόνο αυτό, η αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος σχετικά με την προσωρινή σφράγιση του καταστήματος και την παραβίαση της σφράγισης, ενώ παραλήφθηκε από το Τμήμα Πρωτοκόλλου του Δήμου, απωλέσθηκε, με συνέπεια ο Δήμος να καθυστερήσει κατά αρκετούς μήνες να επιβάλει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις στο κατάστημα.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, ο Δήμος προχώρησε σε οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, ενώ για το θέμα της απώλειας των εγγράφων κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα