ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ενημέρωση της Πυροσβεστικής Αιγίου στο Νηπιαγωγείο Τέμενης, για τη Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου έγινε στο Νηπιαγωγείο Τέμενης ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μικρών μαθητών από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών (13 Οκτωβρίου).

Γράφει η σχετική ανακοίνωση:

"Επίσης ενημερωθήκαμε  πάνω σε θέματα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας. Μικροί και μεγάλοι μάθαμε ενδιαφέροντα καινούρια πράγματα σχετικά με τους κινδύνους από τις πυρκαγιές και τις μεθόδους διάσωσης σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών, όπως σεισμοί, εγκλωβισμοί κλπ.

Τα παιδιά είδαν στην πράξη πώς λειτουργεί η πυροσβεστική αντλία, τι υλικά και στολές χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες, με ποια εργαλεία γίνονται οι διασώσεις, πώς είναι το εσωτερικό ενός πυροσβεστικού οχήματος.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ανθυποπυραγό, κ. Χάλαρη Γεώργιο και τον Πυροσβέστη Σπυρόπουλο Ανδρέα για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη ενός γνωστικού αλλά και ψυχαγωγικού περιεχομένου στην όλη εκδήλωση.

Επίσης ευχαριστούμε τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, που ανταποκρίθηκε τόσο άμεσα στο αίτημά μας δίνοντας προτεραιότητα στο σημαντικό τομέα της πρόληψης. Δεδομένου ότι η ασφάλεια αποτελεί προαπαιτούμενο για τη μαθησιακή διαδικασία, το σχολείο μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες για έγκυρη ενημέρωση από εξειδικευμένους φορείς.

Η ημέρα αυτή ήταν ιδιαίτερη για το Νηπιαγωγείο Τέμενης. Ήταν μία ημέρα που δύσκολα θα ξεχάσουν οι μαθητές μας!"

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ