ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Από το Μάνεσι Καλαβρύτων ο 32χρόνος πιλότος του μοιραίου Τσέσνα - Η τελευταία του ανάρτηση στο facebook με φράση από τον "Μικρό Πρίγκηπα" (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγικό τέλος βρήκαν πιλότος και επιβάτης του μοιραίου Τσέσνα που έπεσε κοντά στο Σούβαρδο, πίσω από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com o έμπειρος χειριστής Αντωνόπουλος Σωτήριος, 32 ετών, είχε καταγωγή από το Μάνεσι Καλαβρύτων.

Ο πολύπειρος πιλότος, μάχιμος στα SUPER PUMA, λάτρευε τα αεροπλάνα με πάρα πολλές ώρες πτήσης και δυστυχώς βρήκε τραγικό θάνατο στον τόπο καταγωγής του. Ήταν σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετούσε στην 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης ως πιλότος ελικοπτέρων Super Puma. Ο δε συγκυβερνήτης του ήταν εκπαιδευόμενος πιλότος, ηλικίας 50 ετών. Όλοι οι συνάδελφοι και φίλοι του Σωτήρη είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για τον χαρακτήρα του. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας με 7 παιδιά, είχε χάσει τον πατέρα του Γιώργο ο οποίος είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου (όπου μεγάλωσε ο Σωτήρης), ενώ ο θείος του, αδελφός του πατέρα του, είναι ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Ο Σωτήρης δεν έκρυβε τη μεγάλη του αγάπη για τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα, κάνοντας συνεχώς αναρτήσεις στο προφίλ του στο facebook με τα εναέρια μέσα που χειριζόταν. Η τελευταία του μάλιστα φωτογραφία συνοδευόταν από τη φράση του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί από τον "Μικρό Πρίγκηπα": "Όλοι οι μεγάλοι υπήρξαν κάποτε παιδιά, μα μόνο λίγοι το θυμούνται". Σε άλλο σημείο του προφίλ του γράφει: "Σε όλη μου τη ζωή, νομίζω πως δεν έχω πετάξει αρκετά. Αυτό θα με κάνει να πετάω κάθε μέρα!"...

 

Ο Σωτήρης Αντωνόπουλος στο κανάλι του στο YouTube είχε αναρτήσει διάφορα βίντεο από πτήσεις του, ανάμεσά τους και πτήση στο Φαράγγι του Βουραϊκού.

http://www.youtube.com/watch?v=uXr8JfGHWcE

http://www.youtube.com/watch?v=OULUPH9C4_0

PrintEmail

\

 

Saitis Home Έπιπλα