ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου ατυχήματος στο εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού, ζητά το Εργατικό Κέντρο Αιγίου

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, ζητάει να διεξαχθεί έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος που σημειώθηκε το Σάββατο 15/10/2016 το πρωί στο εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού στον κόμβο της Πούντας και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους.

Από το εργατικό ατύχημα προξενήθηκε ο τραγικός θάνατος του εργαζόμενου Feim Saliaj, 39 ετών, πατέρα δύο μικρών παιδιών και ο σοβαρός τραυματισμός του εργαζόμενου Αλέξανδρου Γαλιατσάτου, 34 ετών.

Περίτρανα αποδεικνύεται στον «εργασιακό μεσαίωνα» που ζούμε, για άλλη μια φορά πως τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας είναι ανύπαρκτα και τα μεροκάματα των εργαζομένων, είναι μεροκάματα τρόμου.

Να σημειωθεί ότι τα μέχρι σήμερα μικροατυχήματα που κατά καιρούς έχουν σημειωθεί  στα εργοτάξια της περιοχής μας δε συγκίνησαν κανέναν  από τους κρατικούς μηχανισμούς.

Απαιτούμε άμεσα από το Υπουργείο Εργασίας να πάρει τα απαραίτητα εκείνα μέτρα  που θα διασφαλίσουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία εργασία στους χώρους της  δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον να πληρώσει εργαζόμενος με το αίμα του και την ίδια του τη ζωή , το μεροκάματο του…

Το Εργατικό Κέντρο Αιγίου θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να διασφαλίσει από τη μεριά του την ασφάλεια των εργαζομένων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Feim Saliaj που έχασε τη ζωή του και ευχόμαστε καλή εξέλιξη στον αγώνα που δίνει ο συνάδελφος Αλέξανδρος Γαλιατσάτος για την αποκατάσταση της Υγείας του.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ        ΚΑΥΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ