ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Εγκαινιάστηκε το παρεκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας στα Βιλιβινιώτικα Μελισσίων

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίας Βαρβάρας στα Βιλιβινιώτικα Μελισσίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και με την παρουσία πλήθους συγχωριανών και φίλων.

Το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων, τελέστηκε έξω από το παρεκκλήσι σύντομη δέηση. Ακολούθως, με την είσοδο στο ναό, έγινε η εναπόθεση των λειψάνων επί της Αγίας Τράπεζας και ξεκίνησε ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός των Εγκαινίων.

Το πρωί της Κυριακής, μετά τις Καταβασίες, τελέστηκαν η Ιερά Ακολουθία των Εγκαινίων και ακολούθως η Πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Αφού ολοκληρώθηκαν τα εγκαίνια, ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας τους παρισταμένους για τη συμμετοχή τους, απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη στον εφημέριο του Ι.Ναού, ιερομόναχο πατέρα Γερβάσιο Ιωακειμίδη.

Μεταξύ των παρευρισκομένων, ήταν η αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια Δημάρχου κα Βασιλική Ψυχράμη, ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Ιάσων Φωτήλας, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Οικονομόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας κ. Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο πρώην υφυπουργός κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βασίλης Θ. Χριστόπουλος, Γιώργος Γιοβάς και Χρήστος Γούτος και το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Σωκράτης Μαυρίδης.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ