ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ο ΙΣΑ ζητά αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει την ξενοφοβία και τον ρατσισμό και καλεί την πολιτεία να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα για ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και στην εκπαίδευση κάθε πολίτη που κατοικεί σε αυτή τη χώρα. Έχει καταγγείλει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και έχει δώσει μάχη για να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα Κέντρα Φιλοξενίας και έχει συμβάλει στην υγειονομική κάλυψη των προσφύγων με σειρά από δράσεις.

Παράλληλα, ο ΙΣΑ έχει καταγγείλει τη ρατσιστική αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία δεν διασφάλισε αξιοπρεπείς και υγειονομικά ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρα Φιλοξενίας.

Ο ΙΣΑ έχει κατ’ επανάληψη καλέσει τις τοπικές κοινωνίες να συνδράμουν αυτούς τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν τη ζωή τους. Μάλιστα, στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 εξέδωσε και σχετικό Δελτίο Τύπου (εδώ), με το οποίο καταδίκαζε τα απαράδεκτα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, σε πρόσφατη συνέντευξή του διαβεβαίωσε για την εμβολιαστική κάλυψη των προσφυγόπουλων και κάλεσε τους γονείς να τα αγκαλιάσουν στα ελληνικά σχολεία).

Ο ΙΣΑ δεν φοβάται ούτε φιμώνεται από τα «παπαγαλάκια» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας που επιχειρούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες της για τις σοβαρές παραλείψεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα που εξέθεσαν διεθνώς της χώρα μας.

Ο ΙΣΑ θα δώσει μάχη για να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες και ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.
Καλεί τόσο την πολιτεία όσο και τους συμπολίτες μας να δείξουν σε αυτούς τους ανθρώπους τον σεβασμό και την ανθρωπιά που επιβάλλεται στη βάση του διεθνούς δικαίου.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα