ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ηλεία: Είπαν ψέματα σε ηλικιωμένη και της άρπαξαν 1.200 ευρώ

Επιτήδειοι εξαπάτησαν 76χρονη στο Καλλίκωμο

Δεν φάνηκαν να δυσκολεύτηκε ένα ζευγάρι απατεώνων να εξαπατήσει μια 76χρονη γυναίκα στο Καλλίκωμο και να της αποσπάσει το ποσό των 1200 ευρώ, με ένα σενάριο βασισμένο στο γιο τα παθούσης.

Σε μια εποχή όπου γίνεται πολύς λόγος για τις περιπτώσεις εξαπάτησης από επιτήδειους με κάθε τρόπο, τηλεφωνικά ή δια ζώσης, η ηλικιωμένη πίστεψε στο ψέμα που «ξεφούρνισαν» οι δράστες και παρέδωσε στα χέρια τους το ποσό των 1200 ευρώ.

Ο «Γιώργος» και η «Καίτη» εμφανίστηκαν αρκετά διαβασμένοι στο κατώφλι της 76χρονης. Για την ακρίβεια στη βεράντα της, προφασιζόμενοι πως συγκατοικούν με το γιο της που εργάζεται στον Πύργο, σε ιδιωτική εταιρία. Της ζήτησαν λοιπόν να τους καταβάλει το ποσό των 1600 ευρώ, προκειμένου ο γιος της να λάβει από την εργασία του το ποσό των 3000 ευρώ. Για να γίνουν πιο πειστικοί προσποιήθηκαν ότι επικοινωνούν μπροστά της με το γιο της, αναφέροντας το όνομά του και κάνοντας έναν φανταστικό διάλογο. Σε αυτό τον υποτιθέμενο διάλογο συνεννοήθηκαν με το «γιο» πως θα έπαιρναν από την 76χρονη το ποσό των 1200 ευρώ και τα υπόλοιπα θα τους τα έδινε αυτός. Έτσι οι δράστες πήραν τα χρήματα, μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και χάθηκαν…

Η απάτη αποκαλύφθηκε αργότερα όταν η άτυχη γυναίκα επικοινώνησε με το γιο της.

Όμως ήταν πλέον αργά, καθώς χρήματα και δράστες είχαν «πετάξει»…

πηγή: ilialive.gr

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ