ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας-παράρτημα Αιγίου, το Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο

Γενική Συνέλευση : 15 Οκτώβρη 2016, στις 5:30 μμ, στο Εργ. Κέντρο Αιγίου

"Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση"

Εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, νέες, νοικοκυρές,

Πραγματοποιείται στις 11-13 Νοέμβρη το 12ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Η αναδρομή στην ιστορία της Ομοσπονδίας φωτίζει το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της ως ριζοσπαστικής γυναικείας οργάνωσης καθώς και  την ανάγκη οι εργαζόμενες και οι άνεργες, οι αυτοαπασχολούμενες και οι φτωχές αγρότισσες, οι φοιτήτριες και οι σπουδάστριες να πάρουν στα δικά τους χέρια τη σκυτάλη του αγώνα ενάντια στις μορφές με τις οποίες εκφράζεται η γυναικεία ανισοτιμία σήμερα.

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στις γυναίκες που συναντούν εμπόδια στην καθημερινή κοινωνική ζωή και δράση, στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου. Καλούμε αυτές τις γυναίκες να γνωρίσουν την ΟΓΕ και την Ομάδα Γυναικών της στο Αίγιο.

40 χρόνια τώρα, πίσω από κάθε μεγάλη ή μικρή κατάκτηση των γυναικών, βρίσκουμε τη συμβολή των αγώνων της ΟΓΕ για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας, την ίση αμοιβή για ίση δουλειά, τα επιδόματα μητρότητας και τοκετού, τις άδειες εγκυμοσύνης και λοχείας, το δικαίωμα όλων των παιδιών στον παιδικό σταθμό, τα δικαιώματα της αγρότισσας, της αυτοαπασχολούμενης, τις κινητοποιήσεις για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, τα ΜΜΕ, τα ναρκωτικά, τη βία, την πορνεία.

40 χρόνια τώρα στεκόμαστε αλληλέγγυες στους λαούς και τις γυναίκες που δέχτηκαν και δέχονται τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις και αποκλεισμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Ανακοινώνουμε ότι στις 15 Οκτώβρη 2016, ώρα 5:30 μ.μ., στο χώρο  του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση της Ομάδας Αιγίου και θα ακολουθήσουν οι αρχαιρεσίες  για εκλογή νέου Προεδρείου και εκλογή αντιπροσώπων για το 12ο συνέδριο της ΟΓΕ. Καλούμε τα μέλη μας να συμβάλλουν στην ισχυροποίηση της δράσης  μας με την παρουσία τους στη ΓΣ και τις αρχαιρεσίες .

Σηκώνουμε ακόμα πιο ψηλά τη σημαία του οργανωμένου αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Είμαστε αποφασισμένες να υπερβούμε τις δυσκολίες, με πείσμα και πίστη στο δίκιο του αγώνα.

Με το σύνθημα του Συνεδρίου μας: Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση απευθύνουμε κάλεσμα στις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις γυναίκες του μικρομάγαζου, τις αγρότισσες, τις νέες γυναίκες, να βάλουν εμπόδια στη νέα αντιλαϊκή θύελλα, να παλέψουν μέσα από το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, μέσα από την ΟΓΕ.

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΙΓΙΟΥ ΤΗΛ: 6978-387692

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ