ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Επίδομα Αλληλεγγύης, αντί ΕΚΑΣ - Τι προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Το ΕΚΑΣ φεύγει, το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης έρχεται, σύμφωνα με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2017.

Αν και η κυβέρνηση μελετά το ΕΚΑΣ να μην κοπεί ολοσχερώς ή να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι μειώσεις στους πλέον αδύναμους, η μείωση ως δαπάνη φθάνει στο προσχέδιο τα 439,2 εκατ. ευρώ. Στη θέση του και σταδιακά από την 1.1.2017 θα επεκτείνεται το  Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.

Οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης  στην επιστολή που συνοδεύει το προσχέδιο αναφέρονται στην  πλήρη επέκταση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης με πιστώσεις που φτάνουν τα 760 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να καλύψει πάνω από 250 χιλιάδες νοικοκυριά που βιώνουν συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Μάλιστα, γίνεται αναφορά για σημαντικές εξοικονομήσεις πόρων μόνιμου χαρακτήρα που θα προέλθουν από την αναμόρφωση του προνοιακού χάρτη, μετά και τη σχετική μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ ενα επιπλέον ποσό αναμένεται να προστεθεί στα 571 εκατ. ευρώ, από τα κονδύλια που σήμερα διατίθενται για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως επιδότηση σίτισης, ενοικίου και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

 

newpost.gr

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα