ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Επίσκεψη Ολυμπιονίκη στο Δημοτικό Σχολείο Τεμένης

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Τέμενης τους περίμενε μια ξεχωριστή και μοναδική έκπληξη. Τους επισκέφτηκε η Φωτεινή Βαβάτση, 5η Ολυμπιονίκης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 στο άθλημα της τοξοβολίας.

Η Φωτεινή Βαβάτση διακρίθηκε επίσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με το ομαδικό (2004) λαμβάνοντας την 4η θέση καθώς και την 1η θέση στο πανελλήνιο στρατιωτικό πρωτάθλημα.

Η επίσκεψή της έγινε ύστερα από επικοινωνία που είχε η πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης των εργαζόμενων του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ με τη Διευθύντρια του σχολείου.

Η Πολιτιστική Ένωση, στα πλαίσια των άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων της, φιλοξένησε την Ολυμπιονίκη στο κάμπινγκ του ΟΤΕ της Τέμενης και της πρότεινε να επισκεφτεί το Σχολείο μας.

Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου και οι μαθητές άδραξαν την ευκαιρία και συνδύασαν την επίσκεψή της με την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θέμα «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

Πριν την είσοδό της στο σχολείο η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Γεωργάκη Αλεξάνδρα και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν ήδη δουλέψει και πραγματοποιήσει δράσεις που είχαν σχέση με το θέμα της Πανελλήνιας Ημέ-ρας Σχολικού Αθλητισμού.

Έτσι, όλο το σχολείο υποδέχθηκε την ολυμπιονίκη στον αύλειο χώρο, όπου έγινε η γνωριμία μαζί της και οι μαθητές κάθε τάξης έδωσαν τα δώρα που είχαν οι ίδιοι ετοιμάσει για την Ολυμπιονίκη μας, όπως επίσης και προϊόντα που μας έδωσε η Π.Ε.Σ. και η εταιρεία Κλωνή, προκειμένου να γνωρίσει τις τοπικές γεύσεις της περιοχής μας, ενώ ο Σύλλογος Γονέων της πρόσφερε μια εικόνα της Πολιούχου μας, της Παναγίας της Τρυπητής.

Η κ. Βαβάτση ενημέρωσε τα παιδιά σχετικά με το άθλημα της τοξοβολίας, τους κανονισμούς, τις δυσκολίες, τις προσπάθειες που χρειάζεται να καταβάλλει ο αθλητής. Απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών και μεταξύ των άλλων είπε πως στα δεκαοκτώ χρόνια της μπήκε στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού και κατέκτησε τους αιθέρες ως μέλος της Ομάδας Αλεξιπτωτιστών. Σήμερα δουλεύει στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια έδειξε στα παιδιά τον εξοπλισμό της τοξοβολίας, έριξε η ίδια κάποιες βολές στον ειδικό στόχο που έφερε και τοποθέτησε στην αυλή του σχολείου, και με επιμονή και υπομονή έδειξε στο κάθε παιδί ξεχωριστά πώς να ρίχνουν το τόξο και πώς να σκοπεύουν.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος.

''Ευχαριστούμε θερμά την κ. Βαβάτση που επέλεξε το σχολείο μας και έδωσε τόσες πληροφορίες στα παιδιά μας, για τον κόπο και τον χρόνο που διέθεσε, και της ευχόμαστε να έχει υγεία προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πάντα να τη διακρίνει η διάθεση της προσφοράς'', αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διευθύντρια του σχολείου, κα Πλατάνου Βασιλική.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα