ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Γονείς ανακαινίζουν μόνοι τους το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου - Έσπασαν τον 'κουμπαρά' τους και έκαναν τις αίθουσες 'κούκλες'!

Εκεί που η 'ευαισθησία' των κρατικών και αρμοδίων φορέων σταματά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αιγίου συνεχίζουν, προσφέροντας το υστέρημά τους και την εθελοντική τους εργασία για να ανακαινίσουν τους χώρους του σχολείου, αναλαμβάνοντας έτσι τις υποχρεώσεις άλλων και μάλιστα...χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και δικαιολογίες.

Από χτες, γονείς παιδιών που φοιτούν στο σχολείο, κατ'αρχάς άδειασαν τον 'κουμπαρά' τους όπου έβαλαν όλοι από ένα μικροποσό της δυνατότητάς τους και μετά άρχισαν να μαστορεύουν: Καθάρισμα, βάψιμο, μικροεπισκευές για να γίνουν οι σχολικές αίθουσες πιο φιλικές για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες και κυρίως πιο άνετες για την εκπαιδευτική διαδικασία. "Έπεται συνέχεια" σημειώνει μιλώντας στο filodimos.gr η διευθύντρια του σχολείου κα Πόπη Σωτηροπούλου, η οποία μας πληροφορεί πως όλοι οι γονείς συμμετέχουν με τον τρόπο τους στην αναβάθμιση και ανακαίνιση του σχολείου. "Ας πούμε μια μητέρα θα ράψει καινούργιες κουρτίνες, ενώ άλλοι γονείς θα βοηθήσουν βάσει των δυνατοτήτων τους, ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να υποδεχτούμε τα παιδιά σε ένα περιβάλλον ευχάριστο που θα προάγει την ειδική εκπαίδευση αλλά και τη δημιουργικότητα και την ψυχαγωγία τους".

Το σύνθημα "Όλοι μαζί μπορούμε" που πολλοί το έχουν κάνει...καραμέλα (ιδιαίτερα οι πολιτικοί και πολιτευόμενοι), ευτυχώς σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκει εφαρμογή και μάλιστα πολύ ωφέλιμη.

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ