ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Καταρτίζεται με προσοχή η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ για όλο το Δήμο

Μια από τις πιο "ήσυχες" συνεδριάσεις της έζησε χτες βράδυ η δημοτική ομάδα του δημάρχου κ. Θανάση Παναγόπουλου, με θέμα την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας για το 2017, μετά και την επέκταση της επιχείρησης σε όλο το Δήμο.

Και ήταν "ήσυχη" γιατί, σύμφωνα με όσα μάθαμε, η μελέτη που παρουσιάστηκε ήταν πλήρης και ο δήμαρχος, ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ, απόλυτα ενημερωμένος για κάθε λεπτομέρεια, οπότε οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έμειναν με απορίες και θα πάνε και αυτοί ενημερωμένοι να συζητήσουν και να ψηφίσουν στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ήταν παρόντες όλοι (εκτός από έναν που έλειπε δικαιολογημένα), δείχνοντας έτσι και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τη νέα εποχή που έρχεται σε ύδρευση και αποχέτευση στο Δήμο.

Κάποιοι πάντως έχουν εκφράσει το φόβο πως οι επερχόμενες αλλαγές, ιδιαίτερα σε τοπικές κοινότητες, ίσως στην αρχή προκαλέσουν κάποιες αντιδράσεις από κατοίκους που είχαν μάθει διαφορετικά τόσα χρόνια, όμως καταλαβαίνουν όλοι πως περιθώρια άλλα δεν υπάρχουν και είναι πια η ώρα να μπει μια τάξη και μια σειρά και όλοι οι δημότες να πληρώνουν δίκαια τιμολόγια. Η ΔΕΥΑ, όπως έχει επανειλημμένα αναφέρει ο δήμαρχος σε δηλώσεις του, είναι επιχείρηση, παρέχει εκλεκτές υπηρεσίες (κι αυτό φάνηκε και πρόσφατα σε κοινότητες που ταλανίζονταν χρόνια με προβλήματα στις γεωτρήσεις τους, τα οποία έλυσαν τα συνεργεία μέσα σε λίγες μέρες) και αυτές οι υπηρεσίες έχουν κάποιο κόστος. Ανταποδοτικό πάντα, όπως και τα δημοτικά τέλη.

Όπου υπάρχουν αυξήσεις πάντως, δεν θα είναι δραματικές όπως λένε οι πληροφορίες. Εκεί όμως που η διοίκηση της ΔΕΥΑ θα φανεί αμείλικτη, είναι στις αδήλωτες παροχές για τις οποίες έχει δοθεί ευκαιρία στους κατόχους τους να τις νομιμοποιήσουν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Μετά θα πέσουν πρόστιμα και μάλιστα τσουχτερά, λένε πηγές της Ανδρέου Λόντου.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ