ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Μαμάσης-Χρονοπούλου προς 4 παραιτηθέντες: "Όχι μόνο δεν κάνατε τίποτα αλλά διαδίδετε και νέες πρόωρες εκλογές!"

Μια απάντηση που όφειλαν να δώσουν στην επιστολή παραίτησης των 4 πρώην μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας που δημοσιεύτηκε στις 5 Αυγούστου, δίνουν σήμερα (που πέρασαν και οι διακοπές του Αυγούστου) ο νέος πρόεδρος κ. Σωτήρης Μαμάσης και η γραμματέας κα Μαίρη Χρονοπούλου.

Σε ανοιχτή επιστολή δίνουν τη δική τους οπτική αλλά και δημοσιοποιούν λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο σοβαρά πήρε το ρόλο της η εκλεγείσα τον περασμένο Ιούνιο στις πρόωρες εκλογές διοίκηση Φ.Χριστοδουλόπουλου, ώστε να επέλθει η παραίτησή τους λίγες εβδομάδες μετά. "Η μόνη τους ενέργεια ήταν να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές και μετά να αποχωρήσουν, αφήνοντας το σύλλογο ακυβέρνητο" σημειώνεται μεταξύ άλλων, ενώ οι κ.κ. Μαμάσης και Χρονοπούλου κατηγορούν τους "4" για δόλιες τακτικές, ψεύδη και παντελή έλλειψη ουσιαστικού έργου για την τοπική αγορά. Τέλος, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μιας και τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί έντονα η φήμη πως η τριμελής ελεγκτική επιτροπή ετοιμάζεται να παραιτηθεί, οδηγώντας το σύλλογο σε νέες εκλογικές περιπέτειες -κάτι που με καθόλου καλό μάτι δεν βλέπει η πλειοψηφία των εμπόρων, που τέλος πάντων πίστεψε ότι με τις πρόσφατες εξελίξεις επανέρχεται και η ομαλότητα στα διοικητικά και κατά συνέπεια και στο έργο του συλλόγου.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

"Με έκπληξη διαβάσαμε στην από 05/08/2016, επιστολή των κ.κ. Χριστοδουλόπουλου Θεοφάνη, Τριανταφύλλου Τρύφωνα, Νικολοβγένη Παναγιώτας, Νικολοπούλου Παναγιώτας, προς τον Εμπορικό & Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιαλείας, τα πυροτεχνήματά τους, με εμφανή και μοναδικό σκοπό να βλάψουν για ακόμη μια φορά το κύρος, την ιστορία των 100 και πλέον ετών του Συλλόγου και όχι όπως θέλουν να πιστεύουν τα εκάστοτε Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι καιροί είναι «απρόβλεπτοι και πονηροί», το ίδιο και οι άνθρωποι και οι ενέργειές τους. Ουδέποτε, δεν κατανοήσαμε την επιστολή των παραιτήσεών τους. Είναι γεγονός, ότι μείναμε άναυδοι, αποσβολωμένοι διότι επί την προεδρία της κ. Σκούντζου σε κάθε Δ.Σ., η μόνη πρότασή τους, κάποιων εξ αυτών, ήταν πως θα οδηγήσουν τον Σύλλογο σε πρόωρες εκλογές. Το μοναδικό «όραμά» τους για την προκοπή τούτου του Συλλόγου αλλά και την λειτουργία του, ήταν οι πρόωρες εκλογές! Και πράγματι, ο Σύλλογος οδηγήθηκε σε εκλογές και τους δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουν ως η ομάδα «της κάθαρσης και της διαφάνειας» με έντονο άρωμα ανανέωσης και φρεσκάδας από το παλιό και το κατεστημένο και κυρίως να βγάλουν από το «τέλμα» τον Σύλλογο όπως σκιαγραφούν στην επιστολή των παραιτήσεών τους.

 Ως «κληρονόμοι» των βαθύτερων προβλημάτων του Συλλόγου και συνάμα «Σωτήρες και Προστάτες» τι έκαναν επ΄ αυτών; Από τη στιγμή που τους κατανεμήθηκαν αξιώματα από τις θέσεις του Προεδρείου και είχαν την δυνατότητα να εντοπίσουν τους λανθασμένους χειρισμούς, όπως λένε, ποιες ήταν οι ενέργειές στο ιστορικά σύντομο και πρωτόγνωρο διάστημα της θητείας τους;

Επίσης, κάνουν λόγο ότι έκαναν «τιτάνιες» ενέργειες για την επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου. Αλήθεια, αφού κάποιοι εξ αυτών, ήταν Μέλη των προηγούμενων ετερόκλητων Διοικήσεων, άρα και συνυπεύθυνοι, γιατί δεν έκαναν βήματα για την υλοποίησή της; Προφανώς, η μόνη τους ενέργεια, από ότι απεδείχθη, ήταν οι πρόωρες εκλογές και η φιλοδοξία του ψέματός τους, ότι ρύθμισαν το θέμα της ιστοσελίδας του συλλόγου. Τους προκαλούμε, λοιπόν, να μας καταθέσουν ένα αποδεικτικό στοιχείο του «ονείρου» τους!!! Διότι η ενημέρωση από τον Νομικό μας Σύμβουλο είναι ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Για τα καθημερινά προβλήματα της αγοράς, τι έκαναν; Ποιες ήταν οι θέσεις τους, για την φορολογία, τον ΟΑΕΕ και το ασφαλιστικό μας, τη λειτουργία της αγοράς, την μηδενική χρηματοδότηση, τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, το παραεμπόριο, τις εργασιακές σχέσεις, το πλαστικό χρήμα και τις ασφαλείς συναλλαγές στην αγορά; Πού είναι οι «φιλότιμες» προσπάθειες και πώς ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των εμπόρων-συναδέλφων μας, οι οποίοι τους επέλεξαν για να αποτελούν το μέλλον του Συλλόγου; Γιατί στο μοναδικό Δ.Σ. που συγκλήθηκε στις 06-07-2016, δεν έφεραν ούτε μια πρόταση για τα καθημερινά προβλήματα της αγοράς, τα οποία «στοιχειώνουν» τους εμπόρους και που εν γένει είναι και προβλήματα όλων; Προφανώς, διότι και οι ίδιοι συνειδητοποίησαν ότι με τις επιστολές συμπαράστασης προς τους  τοπικούς φορείς, με τις αναδημοσιεύσεις της ΕΣΕΕ στο facebook του Συλλόγου, δεν έκαναν και κάτι το ουσιώδες για να μείνει στην ιστορία του Συλλόγου και να αποτελέσει παράδειγμα για τους διαδόχους τους.

Είχαν λοιπόν την ευκαιρία να δουλέψουν και να φανούν αντάξιοι σε όλα αυτά τα οποία εξήγγειλαν κατά καιρούς. Να φέρουν ιδέες  και να προβούν σε ενέργειες για το καλό της αγοράς αλλά και να βγάλουν και το Σύλλογο από τα «τάρταρα» και να αποδείξουν αλλά και να βάλουν τέλος, δίχως να ακολουθήσουν τα μαύρα χνάρια του παρελθόντος των ετερόκλητων Διοικήσεων. Γιατί από την στιγμή που δεν ήταν απλώς Μέλη του Δ.Σ. αλλά είχαν αξιώματα δεν έβγαλαν στη «φόρα» τα αίτια των λανθασμένων χειρισμών αλλά και τον εντοπισμό των υποκειμένων που οδήγησαν τον ιστορικό Σύλλογο στην απαξίωση, όπως διαδίδουν; Μήπως, εν τέλει, τα άτομα αυτά ήθελαν να αρκεστούν σε λεκτικά παιχνίδια ίντριγκας και να τα διατυμπανίζουν όχι μόνο στην τοπική αγορά της Αιγιαλείας αλλά και σε άλλα συνδικαλιστικά όργανα, ότι υπάρχει «φωτιά» και εναγωνίως και με δόλιο τρόπο έψαχναν να βρουν τον «καπνό»;

Και η «καυτή πατάτα» ήταν  η παραίτησή τους από τις κατεχόμενες θέσεις τους και από Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου! Αλήθεια, γιατί δεν συγκάλεσαν ουδέποτε το νεοσυσταθέν Διοικητικό Συμβούλιο και να γνωστοποιήσουν και στα υπόλοιπα Μέλη αυτά τα οποία διαδραματίζονταν στα γραφεία του «πολυπαθούς» Συλλόγου; Και γιατί από τη πρώτη κιόλας στιγμή, συγκρότησης του νέου Δ.Σ. όπου και δηλώσαμε ευθέως ότι έχουμε όλη την καλή διάθεση για συνεργασία, δεν μας ενημέρωσαν και μας άφηναν στην άγνοια; Μήπως απεδείχθη ότι δεν είχαν το πνεύμα της συλλογικότητας και μας άφηναν στο περιθώριο; Γιατί δεν έφεραν το θέμα προς συζήτηση και αν θέλετε και την ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Προέδρου; Και ως γνήσιοι πρεσβευτές του Καταστατικού του Συλλόγου και χαρακτηρίζοντας κατά καιρούς κάποιοι εξ αυτών, πρόσωπα και γεγονότα ως αντικαταστατικά, πώς υπέπεσαν σε ένα τέτοιο σφάλμα; Ειλικρινά, είναι αδιανόητο!

Εύλογα γεννάται δε το ερώτημα, γιατί ορισμένοι δεν παραιτήθηκαν από όλα τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα από όλα τα όργανα, και παραιτήθηκαν μόνο από τα αξιώματα του πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, τον Εμπορικό Σύλλογο. Είναι πασιφανές, ότι ορισμένοι αρέσκονται σε παροχές απόλαυσης!!

Άφησαν έναν Σύλλογο στην κυριολεξία ακυβέρνητο και ξεχνώντας ότι ο Σύλλογος είναι το σπίτι του Εμπόρου -βέβαια κάποιοι θεωρούσαν ότι ο Σύλλογος ήταν η σφραγίδα και όταν η σφραγίδα «μπήκε στη θέση της», την επόμενη κιόλας ημέρα παραιτήθηκαν- που τους τίμησε με την ψήφο του, το μόνο που έπραξαν αποδεδειγμένα ήταν να φύγουν «ηρωικά».

Η αξιοπρέπεια δεν διαφυλάττεται με την φυγή! Και σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να γίνεται λόγος για τις υπαλλήλους του γραφείου.

Ευελπιστούμε δε, ότι η ομάδα ΔΡΑΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, θα έχει να παρουσιάσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των εμπόρων – συναδέλφων μας και όχι να χρονοτριβεί στο σχεδιασμό διάδοσης του ίδιου σεναρίου, ότι ο Σύλλογος θα οδηγηθεί εκ νέου σε πρόωρες εκλογές με τις παραιτήσεις των Μελών Ελεγκτικής Επιτροπής. Ας μην γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές! Ο προβληματισμός, δικός τους.

Επιτέλους, μην απογοητεύσουν για ακόμη φορά τους εμπόρους. Λύσεις στα προβλήματά τους, λύσεις για να τεθεί φραγμός στα τόσα χιλιάδες λουκέτα των μικρομεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Χρειάζεται πρόγραμμα, οργάνωση, ιδέες, ενότητα, υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και ΟΧΙ ο στείρος καταγγελτικός λόγος τους, ο οποίος ήταν και είναι το κυρίαρχο μέσο πειθούς τους."

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα