ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Θ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: "Όπου υπάρχει Πρωτοδικείο θα μείνει Υποθηκοφυλακείο, λέει το Υπουργείο Δικαιοσύνης"

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στη δημοτική αρχή μετά το χτεσινό ραντεβού του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου με τον πατρινό στην καταγωγή Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κώστα Κοσμάτο, όπου πρώτο θέμα στην ατζέντα ήταν το ενδεχόμενο κλεισίματος των Υποθηκοφυλακείων στην Αιγιάλεια και η μεταφορά τους στην Πάτρα, που προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Μιλώντας σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος μετέφερε τη διαβεβαίωση του κ. Κοσμάτου, εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, πως υπάρχει η σκέψη να διατηρηθούν τα υποθηκοφυλακεία όπου υπάρχει και έδρα Πρωτοδικείου, όπως δηλαδή στο Αίγιο. "Έτσι, είναι πολύ πιθανόν τα μικρά υποθηκοφυλακεία της περιοχής να μεταφερθούν το μεν της Ακράτας στα Καλάβρυτα και του Ερινεού στο Αίγιο" σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος, περιμένοντας τις αποφάσεις τις επόμενες ημέρες μετά και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου αφού έληξε πλέον η δημόσια διαβούλευση. Πάντως, ο δήμαρχος υπενθύμισε πως η όποια αλλαγή θα έχει ορίζοντα υλοποίησης τουλάχιστον 2 χρόνια.

Το Πρωτοδικείο δεν θα φύγει από το Αίγιο και αυτό επανέλαβε χτες ο κ. Κοσμάτος, που ως πατρινός νομικός γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα της περιοχής. Επ'ευκαιρία, τέθηκε υπ'όψιν για μια ακόμη φορά η επιτακτική ανάγκη συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων στο Πρωτοδικείο της πόλης, που ειδικά τους χειμερινούς μήνες μετατρέπεται σε...'κανάλι της Βενετίας' και αρκετά κρύο μάλιστα, τα ξύλινα μέρη έχουν σχεδόν σαπίσει και γενικώς παρουσιάζει ελλείψεις και προβλήματα. 'Θα αποστείλουμε τόσο εμείς, όσο και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου μετά από συνεννόηση και με την πρόεδρο Πρωτοδικών, ώστε να ζητήσουμε συνεργείο από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. να έρθουν στο Αίγιο, να κάνουν την απαραίτητη αυτοψία και ακολούθως να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των φθορών' σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ