ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Διγελιώτικα και Πούντα σε νέα εφαρμογή διαδραστικού χάρτη καιρού, με 426 παραλίες της χώρας

Ποια παραλία είναι κατάλληλη για το σημερινό μπάνιο; Φυσάει, είναι βαθειά τα νερά, μπορώ να φτάσω εύκολα;

 

Σε ολα αυτά τα ερώτηματα απαντά η νέα διαδικτυακή υπηρεσία του meteo.gr που περιλαμβάνει ένα διαδραστικό χάρτη με περισσότερες από 400 παραλίες σε όλη τη χώρα!

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροκοπείου της Αθήνας δημιούργησαν τη νέα ενότητα του meteo.gr, που παρουσιάζει προγνώσεις έξι ημερών για 426 ελληνικές παραλίες, ανάμεσά τους τα Διγελιώτικα και η Πούντα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

 

Πέρα από τις βασικές μετεωρολογικές συνθήκες, ο χάρτης δίνει και την ένδειξη καταλληλότητας για κολύμβηση για κάθε παραλία ξεχωριστά, με τρεις διαβαθμίσεις-χρώματα:

Το πράσινο εικονίδιο συμβολίζει τις ιδανικές συνθήκες για κολύμπι, το πορτοκαλί σημαίνει κολύμβηση με μικροπροβλήματα λόγω ανέμου και κύματος, ενώ το κόκκινο δείχνει ακατάλληλες συνθήκες.

Ταυτόχρονα, παρέχονται πληροφορίες για την κάθε παραλία (τύπος, βάθος, ευκολία πρόσβασης), χάρτης της περιοχής, καθώς και η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας, όπως εκτιμάται από δορυφορικές μετρήσεις!

Υπενθυμίζεται ότι η πρόγνωση των καιρικών συνθηκών αλλά και ο υπολογισμός του δείκτη συνθηκών για κολύμβηση πιθανόν να ενέχει λάθη, οπότε οι χρήστες μας θα πρέπει να σταθμίζουν τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν όταν βρίσκονται στις παραλίες, τις τοπικές μετεωρολογικές συνθήκες και τον κυματισμό και κυρίως τις οδηγίες των υπευθύνων/ναυαγοσωστών στις οργανωμένες παραλίες. Επίσης πέραν των συνθηκών ανέμου και κύματος, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι υπόλοιπες καιρικές συνθήκες (φαινόμενα) τα οποία μπορεί να εμποδίσουν την κολύμβηση ή την παραμονή στην ακτή (πχ. έντονη βροχόπτωση ή καταιγίδα).

Η σύλληψη της ιδέας και η υλοποίηση του αλγορίθμου υπολογισμού έγιναν στα πλαίσια μεταπτυχιακής εργασίας των φοιτητών Κολοσιώνη Κωνσταντίνου και Μπεζέ Αντωνίου του ΜΠΣ Γεωπληροφορική - ΣΑΤΜ.

 

thebest.gr

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ