ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Σκούντζου-Μαμάσης με αιχμές για μέλη με 'πάθος στη διασπαστικότητα' : "Εμείς αποφασίσαμε για ορκωτούς και εισαγγελέα, κάποιοι δεν δικαιούνται να ομιλούν"...

Τελειωμό δεν έχουν, όπως φαίνεται, οι ανούσιες -αντικειμενικά μιλώντας- κόντρες στους κόλπους του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας καθώς, μετά την 'ησυχία' που επικράτησε με το τέλος της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης, το τραβηγμένο από τα μαλλιά σενάριο που θυμίζει κακογυρισμένη ελληνοκυπριακή τηλεοπτική σειρά... συνεχίζει να γράφεται και να δίνει δυσδιάκριτο νόημα στη ζωή των εμπνευστών του, την ίδια ώρα που η αγορά αγκομαχά και οι αντοχές των εμπόρων τεντώνονται σαν λάστιχο έτοιμο να σπάσει.

Αυτή τη φορά, η πρόεδρος κα Μάρθα Σκούντζου και ο Γ.Γ. κ. Σωτήρης Μαμάσης, υπογράφουν μια ανοιχτή επιστολή προς τους εμπόρους όπου καταγγέλλουν συγκεκριμένα μέλη του Δ.Σ. για ίντριγκες, τροφοδότηση ψευδών δημοσιευμάτων και διασπορά παραπληροφόρησης. Αφήνουν παράλληλα αιχμές για όσους 'ανάγκασαν' τον παραιτηθέντα πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλο να υπογράψει την τριπλογραμμένη-τριπλοσβησμένη έκθεση της Ελεγκτικής λίγο πριν αποχωρήσει, δημιουργώντας μάλιστα ζήτημα άμεσης προκήρυξης εκλογών αν υπάρξει σχετική γνωμοδότηση από το νομικό τμήμα της ΕΣΕΕ. Την όλη αυτή κατάσταση, οι δύο από τις 'κεφαλές' της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, την αποδίδουν σε απύθμενο μένος, υπέρμετρη φιλοδοξία αλλά και πάθος στη διασπαστικότητα και τον διχασμό ορισμένων, που κατά τη γνώμη τους έχουν βάλει σκοπό να διαλύσουν το Σύλλογο.

Αναλυτικά, η επιστολή που απεστάλη και στα ΜΜΕ ως δελτίο Τύπου, αναφέρει:

"Αγαπητοί συνάδελφοι έμποροι,

Η ενημέρωσή σας με το εν λόγω Δελτίο Τύπου είναι η μοναδική οδός πέραν της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 28/3/2016, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των παριστάμενων εμπόρων κατανόησε και το παραμικρό ψεγάδι ορισμένων Μελών του Δ.Σ. και μας έδωσε εντολή να συνεχίσουμε με γνώμονα το «ισχύς εν τη ενώσει».

Η δοκιμασία των καταστημάτων μας και των οικογενειών μας, με όλα τα σκληρά και αδιανόητα μέτρα που μας έχουν επιβάλλει οι κυβερνώντες  έχει φτάσει στα όρια της αντοχής όλων μας.

Ωστόσο, πέραν αυτής της δοκιμασίας τα όρια της, έχει φτάσει η αντοχή μας και μέσα στον Εμπορικό Σύλλογο από συγκεκριμένα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία με ίντριγκες, με ψευδή δημοσιεύματα, με ασύστολη παραπληροφόρηση, με δήθεν παιχνίδια διαφάνειας, διασύρουν τον Σύλλογο μας, μέσω των γνωστών ιστοσελίδων και ιστότοπων. Κάποιοι «εξωσχολικοί από χόμπι», κάποιοι από απύθμενο μένος, κάποιοι από υπέρμετρη φιλοδοξία, κάποιοι από πάθος στην διασπαστικότητα και τον διχασμό, έχουν βάλει στοίχημα με τον εαυτό τους να διαλύσουν τον Σύλλογο.

Παρά ταύτα, όμως και μετά από δύο οικειοθελείς παραιτήσεις, αναδιαρθρώσαμε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και εργαστήκαμε με παρεμβάσεις και διεκδικήσεις των συμφερόντων του κλάδου μας. Ξέρουμε ότι γινόμαστε δυσάρεστοι και ερχόμαστε σε κόντρα με τους εκάστοτε κυβερνώντες αλλά πρέπει να παραμείνουμε ζωντανοί και εμείς και ο συνδικαλιστικός μας φορέας που ορισμένοι παλεύουν με αθέμιτα μέσα να εξαϋλώσουν.

Πρέπει να βάλουμε φρένο στο τέλμα που θέλουν να οδηγήσουν τον 100 έτη και πλέον Σύλλογο μας, οι «ανύπαρκτοι» αν και κατά την Γενική Συνέλευση και ενώπιον των συναδέλφων εμπόρων και αφού είδαν ότι η «χρυσοτυλιγμένη καραμέλα» που περιφέρουν ανά τις εφημερίδες, τις ιστοσελίδες κλπ, δεν τρώγεται, αποδέχθηκαν αυτά για τα οποία μετά από λίγο επανέφεραν στο προσκήνιο.

Είναι γεγονός ότι παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου, κ. Γεωργακόπουλος Παναγιώτης, ο οποίος ενώπιον 7 ατόμων δήλωσε ότι απειλήθηκε και να παραιτηθεί 2 ημέρες πριν τη Γενική Συνέλευση αλλά και να γράψει στην έκθεση της Ελεγκτικής αυτά που ορισμένοι του υπαγόρευσαν. Επίσης, είναι γεγονός ότι παραιτήθηκε η κ. Τσάγκα Ελένη, και αυτή Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής, η οποία αναφέρει ότι ο λόγος που παραιτείται είναι ότι κοινοποιήσαμε την υπογραφή της.

Διερωτόμαστε, όταν το Βιβλίο της Ελεγκτικής Επιτροπής ήρθε στα γραφεία μας στις δύο το μεσημέρι (δηλαδή 5 ώρες πριν τη Γενική Συνέλευση), ποιος είχε κοινοποιήσει την υπογραφή της 6 ημέρες νωρίτερα; Πώς κάποιοι περιέφεραν την έκθεση της Ελεγκτικής σε φωτοτυπίες κατά την ώρα της Γενικής Συνέλευσης;

Ας κατανοήσουμε όλοι ότι δεν υπάρχει χρόνος για λογομαχίες και κατινιές. Η σημερινή Διοίκηση αποφάσισε για ορκωτούς λογιστές, η σημερινή Διοίκηση αποφάσισε «έλεγχο δεκαετίας», η σημερινή Διοίκηση αποφάσισε για Εισαγγελέα.

Κάποιοι ούτε να ακούσουν δεν ήθελαν, για αυτό σήμερα «δεν δικαιούνται δια να ομιλούν».

Τα συμπεράσματα δικά σας!"

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Εφαρμόστε το καταστατικό και προκηρύξτε εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο" απαντούν Μαυρίδης, Σπυρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ