ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΑΙΓΙΟ: Επανέρχονται τα δωρεάν ποδήλατα στους δρόμους, με διαχείριση από ιδιώτη

Πολλές συζητήσεις και επικριτικά σχόλια για το Δήμο Αιγιαλείας, προκάλεσαν οι εικόνες για τα δημόσια ποδήλατα των 180.000 ευρώ, που βρίσκονται στοιβαγμένα -αν όχι πεταμένα- σε δημοτικές αποθήκες της τεχνικής υπηρεσίας, ενώ πολλοί ήσαν οι δημότες που πήραν τις απαντήσεις τους στο ερώτημα -που εδώ και μήνες είχαν- για το πού εξαφανίστηκαν «τα δίκυκλα»!

Ωστόσο, η δημοτική αρχή, δείχνει να επιθυμεί να αντιπαρέλθει τις καταγγελίες εναντίον της για «παντελή αδιαφορία», απαντώντας μέσω των ενεργειών που έχει ήδη κάνει για το θέμα και μάλιστα δίχως δημοσιότητα, υποσχόμενη άμεσες πράξεις που θα επαναφέρουν το «δημόσιο αγαθό» επ’ ωφελεία των πολιτών ή κι επισκεπτών του Αιγίου.

Όπως προκύπτει από τις υπηρεσίες του Δήμου Αιγιάλειας, στις αρχές Μαρτίου, σε έγγραφο που απεστάλη στη διοίκηση του «Πράσινου Ταμείου» του υπουργείου περιβάλλοντος -απ’  όπου και απορροφήθηκε- υλοποιήθηκε το 2013 το Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση» - ζητείται να του επιτραπεί η επίδοση της διαχείρισης του συστήματος της  δωρεάν χρήσης ποδηλάτων, σε ιδιώτη. Έτσι, ο δήμος κινείται στα χνάρια της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ώστε ο ανάδοχος του έργου να αναλάβει την επιδιόρθωση, την επαναλειτουργία, τη φύλαξη και τη συντήρησή τους, μέσω μικρού αντιτίμου από το δήμο και με το σκεπτικό, ότι αυτός δεν διαθέτει ούτε το προσωπικό μα ούτε και το αναγκαίο τεχνικό δυναμικό αποκατάστασης των φθορών, που καθημερινά προκαλούνται.

Για το όλο θέμα  μάλιστα, ο δήμος αιγιάλειας ναι μεν διεκδίκησε και πήρε το πρόγραμμα, ωστόσο ουδείς αντιδήμαρχος έχει σήμερα την αρμοδιότητα γι’ αυτό. Το Τμήμα Προμηθειών που έχει υπηρεσιακά την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος, θεωρώντας τα ποδήλατα ως «τροχαίο υλικό», «θέλει» ως αρμόδιο τον αντιδήμαρχο έργων Δ. Φιλιππάτο, ωστόσο, κρατώντας την ουσία και την αναγκαιότητα επίλυσης των προβλημάτων που το ακολουθούν, ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης κ. Βασίλης Χριστόπουλος είναι αυτός που ανάλαβε δράση, δρομολογώντας τις εξελίξεις που θα επακολουθήσουν.

Ο κ. Χριστόπουλος μιλώντας στον SkaiPatras.gr, τόνισε: «Ο δήμος νοιάζεται. Όλα τα αρνητικά του θέματος είναι σε γνώση μας και κάνουμε αυτό που πρέπει. Εκτιμώ ότι θα μας λυθούν τα χέρια και θ’ αναθέσουμε το έργο νομότυπα σε ενδιαφερόμενο ιδιώτη. Πρέπει, τα ποδήλατα να βγουν πάλι έξω…και θα βγουν»!

 

skaipatras.gr

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα