ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

"Ανεμβολίαστοι" από 1η Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν κάνει ενισχυτική δόση 7 μήνες μετά τη β' δόση

Σε rapid test θα πρέπει να υποβάλονται όλοι όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έναντι του κορωνοϊού και θέλουν να μετακινηθούν με ΚΤΕΛ ή τρένο ή να μπουν σε οποιονδήποτε εσωτερικό χώρο εστίασης και εκδηλώσεων από την 1η Φεβρουαρίου. Όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση επτά μήνες μετά την δεύτερη, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Ειδικότερα, από την 1η Φεβρουαρίου εμβολιασμένοι θα λογίζονται μόνο όσοι έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μέχρι επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Όπως προβλέπει η ΚΥΑ, "από την 1η.2.2022 όσοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση".

 Αντίθετα, οι εμβολιασμένοι ενήλικες που θα χρησιμοποιήσουν κάποιο μεταφορικό μέσο (αεροπλάνο, τρένο, ΚΤΕΛ, πλοίο) θα χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης.

Όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας από την 1η Φεβρουαρίου αλλάζει το πλαίσιο και εμβολιασμένοι θα λογίζονται οι πολίτες που έχουν κάνει την τρίτη δόση -το μέγιστο- 7 μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση σε διάστημα μικρότερο των 7 μηνών θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Όσο για τη χρήση της μάσκας αυτή είναι υποχρεωτική παντού.

Saitis Home Έπιπλα