ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Σε κατάληψη λόγω έλλειψης θέρμανσης, το Γυμνάσιο-Λύκειο Αιγείρας

Σε κατάληψη του κτιρίου του Γυμνασίου και Λυκείου Αιγείρας έχουν προχωρήσει οι μαθητές από το πρωί της Δευτέρας, ζητώντας να λυθεί το πρόβλημα της θέρμανσης που υπάρχει στο κτίριο και έχει ως αποτέλεσμα, τα παιδιά να κάνουν μάθημα υπό αντίξοες συνθήκες, αφού παράλληλα θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα παράθυρα των αιθουσών για να ανανεώνεται ο αέρας, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω της πανδημίας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Αιγείρας στηρίζει τον αγώνα των παιδιών και σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Το αίτημά μας είναι ένα. ΘΕΡΜΑΝΣΗ!

Οι συνθήκες που επικρατούν είναι απαράδεκτες. Οι θερμοκρασίες στις περισσότερες τάξεις είναι πολικές, άρα ανθυγιεινές για τα παιδιά μας αλλά και τους καθηγητές.

Ζητάμε άμεση αντικατάσταση της κεντρικής θέρμανσης των κτιρίων, αφού η υπάρχουσα είναι αδύνατον να ζεστάνει όλες τις αίθουσες.

Ζητάμε σώματα θερμαντικά να τοποθετηθούν στις τάξεις που δεν διαθέτουν και να επισκευαστούν τα υπάρχοντα, αφού υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου.

Ζητάμε ΥΓΕΙΑ και ΑΝΘΡΩΠΙΑ!

Γιατί στις αίθουσες αυτές βρίσκονται άνθρωποι που ζουν σε επαρχιακή πόλη και όχι στην Αλάσκα.

Ζητάμε δεσμεύσεις από τις αρχές του τόπου μας, ότι αυτά θα πραγματοποιηθούν ΑΜΕΣΑ!

Καθημερινά δαπανούνται χρήματα για το θεαθήναι. Εδώ όμως κρίνεται η υγεία των παιδιών και η υγεία υπερέχει όλων!

Απαιτούμε άμεση βοήθεια από τους άρχοντες του τόπου μας!"

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σήμερα κατατέθηκε το αίτημα στην αρμόδια Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας και αύριο αναμένεται να γίνει αυτοψία στον χώρο ώστε να αναζητηθεί άμεσα λύση.

Saitis Home Έπιπλα