ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

"Αδειάζει" Γεωργάκη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ: "Δεν συναίνεσα ποτέ σε αναστολή εφημερίας κανενός τομέα του Νοσοκομείου Αιγίου"

Με μια ανακοίνωση που βάζει τα πράγματα στη θέση τους και ταυτόχρονα ξεμπλέκει το περίεργο "κουβάρι" της απόφασης του διοικητή του Νοσοκομείου Αιγίου κ. Θανάση Γεωργάκη να αναστείλει μέχρι τέλος του χρόνου τη λειτουργία του χειρουργικού-ορθοπεδικού τομέα όσον αφορά στα επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν μετά τις 2.30 το μεσημέρι, παρεμβαίνει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ τονίζει ότι δεν συναίνεσε ποτέ στην απόφαση, που ο κ. Γεωργάκης αναγκάστηκε να πάρει πίσω λίγες ώρες μετά...

Η χθεσινοβραδινή απόφαση, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στο ιατρικό δυναμικό του Νοσοκομείου Αιγίου όσο και στο σωματείο εργαζομένων και στον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου, ουσιαστικά προέβλεπε πως τα επείγοντα χειρουργικά και ορθοπεδικά περιστατικά που θα έφταναν στο Νοσοκομείο Αιγίου μετά τις 2.30 το μεσημέρι καθημερινά, θα διακομίζονταν στο εκάστοτε εφημερεύον Νοσοκομείο της Πάτρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ήδη επιβαρυμένα με περιστατικά covid-19 Νοσοκομεία Ρίου και "Άγιος Ανδρέας". Κάτι όμως που αντιτίθεται στο από 12/11 έγγραφο της 6ης ΥΠΕ προς όλα τα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, όπου ζητείται η μέγιστη ανάσχεση διακομιδής περιστατικών στα πατρινά Νοσοκομεία, που παλεύουν με τις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας. Επίσης, δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία περί αναστολής λειτουργίας ή εφημέρευσης οποιασδήποτε κλινικής, όπως αναφέρεται ρητά στο έγγραφο του κ. Καρβέλη, που με μια μόνο ανάγνωση ξεκάθαρα "αδειάζει" τον υφιστάμενό του κ. Γεωργάκη. Και βεβαίως, το ερώτημα παραμένει για το πώς η διοίκηση του Νοσοκομείου Αιγίου προχώρησε σε ανάλογη ανακοίνωση περί αναστολής εφημέρευσης, όταν δεν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη της 6ης ΥΠΕ...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ: «Δεν εγκρίθηκε η αναστολή εφημεριών στα χειρουργεία!»

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, απαντώντας σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, τονίζει ότι, ουδέποτε ενέκρινε αναστολή εφημέρευσης οποιουδήποτε τμήματος, ιατρικού τομέα της Ν.Μ. Αιγίου του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας και σε καμία περίπτωση δεν συναίνεσε στη διακομιδή όλων των χειρουργικών και ορθοπεδικών περιστατικών προς τα Νοσοκομεία της Πάτρας ή σε άλλα όμορα Νοσοκομεία.

Αντίθετα, η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ έχει αποστείλει και το υπ. αριθμ. πρωτ. 68882/12-11-2021 έγγραφο προς τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (Γ.Ν. Ζακυνθου & ΓΝ Κεφαλληνίας) σύμφωνα με το οποίο λόγω των υγειονομικών συνθηκών, παρακαλούμε όπως εξαντληθούν οι δυνατότητες αντιμετώπισης των non-covid περιστατικών στα Νοσοκομεία αρμοδιότητάς τους. Βασική επιδίωξη είναι η ύπαρξη της μέγιστης δυνατής ανάσχεσης των περιστατικών που προσέρχονται στα ΤΕΠ των νοσοκομείων Π.Γ.Ν Πατρών ‘’Παναγία η Βοήθεια ‘’ και Γ.Ν Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» καθώς κρίνεται αναγκαία και η συνεργασία και η αλληλοϋποστήριξη όλων των υγειονομικών σχηματισμών, προκειμένου το σύστημα να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας.

Επιπρόσθετα, επί του θέματος σημειώνουμε σύμφωνα με το υπ’αριθμ. Γ.Ε.Κ.ΕΠ.Υ2834/26-11-2007 έγγραφο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, ότι η ορθή διαδικασία αιτήσεως- εγκρίσεως αναστολής λειτουργίας ή εφημέρευσης Τμημάτων-Κλινικών Γενικών Νοσοκομείων είναι η κάτωθι:

1.     Αίτημα του Διευθυντή ή Διευθυντεύοντος του Τμήματος προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

2.    Διαβιβαστικό της Διοίκησης του Νοσοκομείου με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου προς την αρμόδια Υ.ΠΕ.

3.    Έγκριση ή απόρριψη του αιτήματος  από την Υ.ΠΕ. και διαβίβαση της απόφασης προς το ΕΚΕΠΥ για την τελική κρίση.

4.    Λήψη τελικής απόφασης από το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και αντίστροφη ενημέρωση,  

η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει τηρηθεί."

Saitis Home Έπιπλα