ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Στη Ζωοδόχου Πηγής η παρέλαση για την επέτειο του "ΟΧΙ" - Πώς θα πραγματοποιηθεί

Η μορφή που έχει λάβει εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού η κεντρική οδός Μητροπόλεως στο Αίγιο, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των καταστημάτων εστίασης με τους οριοθετημένους με κολωνάκια χώρους, φέρνει αλλαγές στη φετινή μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, την πρώτη παρέλαση μετά από δύο ολόκληρα χρόνια!

Όπως αποφασίστηκε από τη δημοτική αρχή, μετά από σύσκεψη συντονισμού με αρμοδίους φορείς, η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στην παραλία Αιγίου. Έχουν μάλιστα εξασφαλιστεί και οι απαραίτητες άδειες εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μιας και η οδός είναι χαρακτηρισμένη ως Παλαιά Εθνική, ανήκοντας στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, τα μαθητικά και άλλα τμήματα θα ξεκινήσουν από το ύψος της οδού Παυσανίου (που οδηγεί προς Αλυκή και παλιό σιδηροδρομικό σταθμό) και θα ολοκληρωθεί στο ύψος του περιπτέρου στην αρχή της Τεμπελόραχης. Η εξέδρα των επισήμων θα τοποθετηθεί σε ελεύθερο σημείο της παραλιακής ζώνης, μεταξύ των καταστημάτων "Κύβος" και "Lemon Tree", η δε απόσταση είναι ανάλογη με αυτή της οδού Μητροπόλεως από τα φανάρια μέχρι και κάτω από το αρχοντικό Παναγιωτόπουλων, όπου ολοκληρωνόταν και η πομπή.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με πολίτες να σχολιάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άλλοι βλέποντας με θετικό μάτι αυτή την αλλαγή μιας και θα είναι μια ωραία ευκαιρία για οικογενειακή βόλτα στην παραλία μετά την παρέλαση και άλλοι μιλώντας δηκτικά για αυτή την αλλαγή στον καθιερωμένο δρόμο της παρέλασης.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Saitis Home Έπιπλα