ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

"ΠΑΖΛ": Νέο Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Αίγιο, για αξιολόγηση και αποκατάσταση δυσκολιών σε προσχολική και σχολική ηλικία

Στο κέντρο του Αιγίου δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και χαρά ένας νέος χώρος! Πρόκειται για το κέντρο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης «ΠΑΖΛ». Η Αδαμαντία και η συνεργάτιδά της Κέλλυ με τις αντίστοιχες σπουδές πάνω στην Ειδική Αγωγή, προσφέρουν τις γνώσεις τους σε μικρούς και μεγάλους, αφού σύμφωνα με τα λόγια τους «δεν υπάρχουν άνθρωποι χωρίς ικανότητες, αλλά άνθρωποι με διαφορετικές ικανότητες»!

Η Αδαμαντία Γεωργιτσοπούλου, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών, με τις βασικές της σπουδές στη Φιλοσοφία Παιδαγωγική-Ψυχολογία, και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ειδική Αγωγή και εξειδίκευση στην εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς (ABA THERAPY) του Nicholls State University του Πανεπιστημίου Αμερικής, έχοντας παρακολουθήσει εξειδικεύσεις, επιμορφώσεις αλλά και συνέδρια, τόσο πανελλαδικά όσο και διεθνή και γνωρίζοντας την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα έχει πενταετή εμπειρία, δουλεύοντας σαν επόπτρια και δασκάλα, σε ειδικό σχολείο (παιδιών και εφήβων με αυτισμό) στην Αγγλία. Είναι κάτοχος επίσης του PECS (σύστημα επικοινωνίας μέσω ανταλλαγής εικόνων), του MAKATON (γλωσσικό πρόγραμμα εναλλακτικής επικοινωνίας με σύμβολα και σχήματα) και τίτλου διεθνούς πιστοποίησης Πρώτων βοηθειών.

Η Κέλλυ Τσινούκα, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών και της Ελληνικής εταιρείας Δυσλεξίας, με τις βασικές της σπουδές στη Φιλοσοφία Παιδαγωγική-Ψυχολογία και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ειδική Αγωγή (Πανεπιστήμιο Λονδίνου), έχοντας παρακολουθήσει εξειδικεύσεις, επιμορφώσεις αλλά και συνέδρια, τόσο πανελλαδικά όσο και διεθνή, και γνωρίζοντας την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα αλλά και τον κώδικα επικοινωνίας τυφλών Braille, έχει αποκτήσει πείρα δουλεύοντας ήδη την τελευταία εξαετία με παιδιά ειδικής αλλά και τυπικής ανάπτυξης.

Το εξειδικευμένο κέντρο θεραπειών «ΠΑΖΛ», είναι ένας κατάλληλα διαμορφωμένος, ιδιωτικός χώρος για θεραπείες παιδιών και εφήβων με τους αντίστοιχα δομημένους χώρους του που συμπεριλαμβάνουν, τόσο το παιχνίδι όσο και το διάβασμα! Εκεί, παρέχεται ένα ολοκληρωμένο σύνολο θεραπειών, για την αξιολόγηση και αποκατάσταση δυσκολιών στη προσχολική αλλά και σχολική ηλικία.

Στο κέντρο γίνεται πρόληψη, αξιολόγηση και θεραπεία σε Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, Αναπτυξιακή καθυστέρηση, νοητική υστέρηση, Διάσπαση προσοχής, Υπερκινητικότητα, λεπτή και αδρή κινητικότητα καθώς και άλλες διαταραχές ή σύνδρομα. Παρέχονται άτυπα και σταθμισμένα αλλά και άτυπα τεστ ανάλυσης συμπεριφοράς, αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών, σχολικής ετοιμότητας ΔΕΠ-Υ και ανίχνευσης διαταραχών αυτιστικού φάσματος αλλά και άλλων διαταραχών.  Όλες οι συνεδρίες είναι εξατομικευμένες/ατομικές, ανάλογα με τις ανάγκες και το προφίλ του κάθε μαθητή.

Το κέντρο αναλαμβάνει, την οργάνωση της σχολικής μελέτης για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου με σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, εξατομικευμένα προγράμματα αλλά και δια δραστικό εκπαιδευτικό υλικό. Επίσης παρέχονται συνεδρίες σχολικής ετοιμότητας για την ομαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό. Το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό παρέχει σχολική μελέτη και σε μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες/ Δυσλεξία, με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα διδασκαλίας. Παρέχεται σύγχρονο εκπαιδευτικό και τεχνολογικό υλικό που καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Στον τομέα της Διάσπασης προσοχής, δίνεται βαρύτητα στην ενίσχυση των δυνατοτήτων οργάνωσης και οριοθέτηση του παιδιού αλλά και στην αντιληπτική ικανότητα με την ενίσχυση όλων των αισθήσεων την ανάπτυξη λογικής σκέψης του παιδιού και τέλος ασκήσεις ενίσχυσης προσοχής, μνήμης, παρατήρησης, συνειρμού και συσχέτισης.
Ο σημαντικότερος τομέας στον οποίο γίνεται πολύπλευρη εστίαση, είναι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του παιδιού αλλά και της κοινωνικότητάς του. Ακόμα, στόχος είναι η ένταξη των μαθητών ειδικής εκπαίδευσης στο σχολικό πλαίσιο. Η συνεργασία μας με το οικογενειακό, σχολικό ή επαγγελματικό περιβάλλον αποτελεί βασική προϋπόθεση επιτυχούς παρέμβασης. Ως προς αυτό τον σκοπό, ειδικοί, γονείς και παιδιά γινόμαστε μια ομάδα γιατί η ανάπτυξη ενός  παιδιού είναι υπόθεση όλων μας!

Tέλος, το κέντρο παρέχει ειδική διαπαιδαγώγηση, σε παιδιά και εφήβους με Αυτισμό, Asperger με στόχο την ανάπτυξη γνωστικών, γλωσσικών, επικοινωνιακών και ακαδημαϊκών δεξιοτήτων πάντα με σεβασμό στην διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου .Βασική μέθοδος προσέγγισης που χρησιμοποιείται στο κέντρο είναι το ABA (Applied Behavior Analysis) και η θετική συμπεριφορική υποστήριξη σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους.

Διεύθυνση: Παναγιωτοπούλων 28, Αίγιο

Τηλ.Επικοινωνίας: 26910-24983

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Saitis Home Έπιπλα