ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, για τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας

Με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας επιμνημόσυνη δέηση στο προαύλιο του Δημοτικού Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου, στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων για την επέτειο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας.

Τη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ενώ αμέσως μετά κατατέθηκαν στεφάνια από τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο και την πρόεδρο της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας, φιλόλογο-ιστορικό κα Βάνα Μπεντεβή. Το παρών έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κ. Γιώργος Ντίνος, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κα Μαρία Τσουκαλά, η αντιδήμαρχος κα Μαρία Γιδά, η επικεφαλής της παράταξης "Ποιοτική Αιγιάλεια" κα Βασιλική Ψυχράμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Γιώτα Γκρέμου και Μαρία Ιατροπούλου και τιμητικό άγημα από τον Σύλλογο Αναβιωτών "Βοστίτσα 1821" που αποτελείτο από τον πρόεδρο κ. Λάμπη Ψυχογιάννη, τα μέλη κ.κ. Γαρυφαλλιά Μπουρμπουτσιώτη, Ιωάννη Τσαντήλα, Απόστολο Νικολόπουλο, Ανδρέα Ρεκούτη και τους έφιππους Δημήτρη Λιαπόπουλο και Γιώργο Τσουρέκη.

Εξάλλου, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, θα τελεστεί το πρωί της Τρίτης η Αρχιερατική Θεία Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, προς τιμήν της επετείου της έναρξης της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας.

Η Δοξολογία θα αρχίσει στις 10.30 το πρωί και η είσοδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα επιτραπεί αυστηρά σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων που έχουν λάβει τη σχετική πρόσκληση, στο πλαίσιο της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. Μετά την ανάγνωση του μηνύματος της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου από τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόοπουλο και τον πανηγυρικό της ημέρας που θα εκφωνήσει η φιλόλογος-ιστορικός και πρόεδρος της ΙΛΕΑ κα Βάνα Μπεντεβή, θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώον του Δημοτικού Κήπου Υψηλών Αλωνίων από τον Υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, καθώς και ξενάγηση για περιορισμένο αριθμό ατόμων στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου.

Saitis Home Έπιπλα