ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Εμβολιαστικά κέντρα και τα Κ.Υ. Ακράτας και Κλειτορίας - Αναμένεται απόφαση της 6ης ΥΠΕ

Μετά την ανάδειξη του προβλήματος, τόσο από το kalavrytanews.com όσο και από το ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ σχετικά με το εμβολιαστικό Κέντρο Κλειτορίας και Ακράτας, η 6η ΥΠΕ, με γρήγορα αντανακλαστικά, ενεργοποιεί τα δυο αυτά κέντρα ως εμβολιαστικά.

Βεβαίως, τίθεται εύλογα το ερώτημα γιατί τα Κέντρα Υγείας δεν ήταν εξαρχής στην πλατφόρμα και έπρεπε να γίνει σε δεύτερη φάση η διαδικασία, μετά και από τα δεκάδες παράπονα που εκφράστηκαν μέσω του τοπικού Τύπου.

Όπως γράφει το kalavrytanews.gr, εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση της 6ης ΥΠε σύμφωνα με την οποία συστήνεται οριστικά Εμβολιαστικό Κέντρο με έδρα το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας, μετά από παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής των Καλαβρύτων, ενώ ανάλογη ανακοίνωση αναμένεται και για το Κέντρο Υγείας Ακράτας μετά από παρεμβάσεις της οικείας Δημοτικής Αρχής της Αιγιάλειας.

Όπως είναι γνωστό, και όπως αποκάλυψε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, το Εμβολιαστικό Κέντρο Κλειτορίας, όπως και της Ακράτας, παρότι αρχικά μπήκαν στο σχεδιασμό, δεν περιλαμβάνονταν στις διαθέσιμες επιλογές της πλατφόρμας που άνοιξε τη Δευτέρα με αφορμή την έναρξη του εμβολιασμού για τους υπερήλικες άνω των 85, από τις 26/1/2021.

Για το θέμα υπήρξαν διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις καθώς υπερήλικες από το Πάος, την Κλειτορία και την Αροάνεια θα έπρεπε να ταξιδέψουν υπό δύσκολες συνθήκες και μέσα στο χειμώνα, 70 χλμ. έως τα Καλάβρυτα ενώ στην Ανατολική Αιγιάλεια και τη Ζαρούχλα θα έπρεπε να καλύψουν πάνω από 50 χλμ. για το Αίγιο, ή εναλλακτικά να μεταβούν στα Καλάβρυτα στο Κέντρο Υγείας.

Saitis Home Έπιπλα