ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Σε σχολεία θα μεταφυτευτούν τα δέντρα της πλατείας Αγίας Λαύρας - Σε εξέλιξη οι εργασίες αναμόρφωσης

 

Πάνω από 10 δέντρα που κοσμούσαν μέχρι πρότινος την πλατεία Αγίας Λαύρας, ετοιμάζονται να μεταφυτευτούν σε νέους χώρους, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της κεντρικής πλατείας του Αιγίου, ενός κομβικού σημείου «αναφοράς» για την πόλη που μετά την ολοκλήρωσή του θα αποκτήσει νέα εικόνα και διαφορετική, πιο φιλική και ουσιαστική χρήση από τους πολίτες.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο filodimos.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Βασίλης Χριστόπουλος, τα δέντρα μετά και από πρόταση του αρμοδίου Αυτοτελούς Τμήματος Πρασίνου, θα μεταφερθούν και θα μεταφυτευτούν, τα μισά στον περιβάλλοντα χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου (που στεγάζονται και ΙΕΚ, 2ο ΕΠΑΛ και ΣΕΚ Αιγίου) και τα άλλα μισά στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου στην κοινότητα Ελαιώνα, πάντα υπό τις προβλεπόμενες επιστημονικά οδηγίες.

Κατά τα άλλα, οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς στο πιο κεντρικό σημείο της ανάπλασης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης, η μελέτη της οποίας βασίζεται στη βελτίωση της καθημερινότητας και στον σεβασμό στον δημότη, πεζό και οδηγό. Πρόκειται για μελέτη με τρία αυτοτελή τμήματα, η οποία ανατέθηκε στο κομμάτι της πλατείας Αγίας Λαύρας στον αιγιώτη αρχιτέκτονα Νίκο Μουρίκη και στα άλλα δύο κομμάτια της αναμόρφωσης των οδών Κλ. Οικονόμου μέχρι τη συμβολή της με τη Ρήγα Φερραίου (και Τρίγωνη Πλατεία) και του τμήματος της Μητροπόλεως έως τα φανάρια της Σολωμού στο γραφείο της πατρινής κας Διονυσοπούλου. Μάλιστα, η μελέτη για την Πλατεία Αγίας Λαύρας εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας το 2018, επί δημαρχίας κ. Θανάση Παναγόπουλου και αντιδημάρχου έργων κας Βασιλικής Ψυχράμη. Όπως φαίνεται και στις φωτορεαλιστικές απεικονίσεις που από τότε είχε δημοσιεύσει το filodimos.gr, η νέα πλατεία σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται με σκοπό να γίνει πιο ελκυστική για ντόπιους και επισκέπτες αλλά και πιο δροσερή τους καλοκαιρινούς μήνες, με κυρίαρχο στοιχείο το νερό.


ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Saitis Home Έπιπλα