ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Καλό ταξίδι στο άπειρο, Κατερίνα...

Δυο λόγια για την Κατερίνα.

Τέτοιες στιγμές τα λόγια είναι βουβά, γιατί τα καλύπτει μόνο πόνος. Θα αναφέρω ένα πραγματικό γεγονός, όπως μας το διηγήθηκες πριν ένα χρόνο ακριβώς σπίτι σου: Ήσουν έγκυος, σε λίγες ημέρες θα έφερνες το παιδάκι σου στον κόσμο και η μεγάλη κοιλιά ήδη δυσκόλευε την καθημερινότητά σου. Τα ξημερώματα χτυπάει το τηλέφωνο, με τρεμάμενη φωνή μια γιαγιά σε παρακαλούσε να πας να εξετάσεις το εγγονάκι της που είχε πυρετό (οι γονείς του έλειπαν Αθήνα). Χωρίς δεύτερη σκέψη, ξύπνησες τον Θοδωρή και έφυγες αμέσως για την Μαμουσιά (οι ντόπιοι γνωρίζουν )... Φθάνεις και την ώρα που εξετάζεις το μικρό παιδί, η γιαγιά κάνει εγκεφαλικό επεισόδιο μπροστά στα μάτια σου, κάλεσες το ασθενοφόρο και εσύ τύλιξες το μικρό παιδί σε μια κουβέρτα και το πήρες μαζί σπίτι σου, το τάισες, το κοίμισες, το θεράπευσες μέχρι την επόμενη που ήρθαν οι γονείς του.

Αυτή ήταν η Κατερίνα!

Και στην ερώτηση, γιατί ο Θεός παίρνει κοντά του πάντα τους καλούς ανθρώπους; Η απάντηση είναι μια: για τον ίδιο λόγο που διαλέγουμε τα ομορφότερα λουλούδια για το βάζο μας.

Καλό ταξίδι στο άπειρο Κατερίνα μου .Και όταν έρθω και εγώ εκεί -που εύχομαι ν αργήσει αυτή η ημέρα- περίμενέ με στην πόρτα και κράτησέ με σφιχτά απ' το χέρι να μην φοβάμαι.

 

Νίκος Σπηλιόπουλος

Ειδικός καρδιολόγος, μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου

Saitis Home Έπιπλα