ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Νεκρολογία στην αείμνηστη συνάδελφό μας Αικατερίνη Υφαντή - Γράφει ο χειρουργός Νίκος Μαγκανιώτης

Είναι φτωχότερη από σήμερα η μικρή ιατρική κοινότητα του Αιγίου μετά από την απώλεια της ξεχωριστής και μοναδικής γιατρίνας, της Αικατερίνης Υφαντή.

Ήταν φτιαγμένη για να δίνεται στον οποιοδήποτε άνθρωπο είχε ανάγκη, ανάργυρη όπως όλοι οι πραγματικοί Ασκληπιάδες. Δεν περίμενε να της ζητήσει κάποιος τη βοήθεια αλλά γνώριζε που θα ήταν χρήσιμη και χωρίς δισταγμό και ιδιοτέλεια έτρεχε πριν από τον ενδιαφερόμενο να βοηθήσει.

Τα παιδιά τα αγαπούσε και αυτά τη λατρεύανε. Υπήρξε από τις πρώτες γιατρίνες που έφεραν την σύγχρονη Παιδιατρική στο Αίγιο. Άοκνος εργάτης στην εξυπηρέτηση οποίου είχε ανάγκη. Το τηλέφωνο πάντοτε ανοιχτό. Φρόντιζε το κάθε παιδάκι σε όλη τη διαδρομή της αρρώστιας του. Την ιατρική φροντίδα και συμβουλή πρόσφερε στον καθένα που θα ζήταγε τη συνδρομή της. Ασκληπιάδες με τα ηθικά και επιστημονικά χαρακτηριστικά της Αικατερίνης πολύ δύσκολα συναντάμε σήμερα στο περιβάλλον που ζούμε. Προσωπικά, είχε βοηθήσει πολύ θετικά και αποτελεσματικά τα εγγόνια μου σε πολύ δύσκολα περιστατικά και θα της είμαι πάντοτε ευγνώμων. Η αμέριστη φροντίδα και η μεγάλη επιστημονική επάρκεια της Αικατερίνης έσωσαν τη ζωή του εγγονού μου Ιάσονα.

Υπέφερε αγόγγυστα και επί σειρά ετών. Ο Παντοδύναμος Θεός θέλησε να την πάρει κοντά του όταν αυτός ο εξαίσιος άνθρωπος θα μπορούσε ακόμα πάρα πολλά να προσφέρει.

Ας μείνει για τους νεότερους ένα φωτεινό παράδειγμα και εμείς οι παλαιότεροι, σήμερα, ειλικρινά αισθανόμαστε πολύ στερημένοι από την απώλεια της εκλεκτής αυτής συναδέλφου.

Νίκος Μαγκανιώτης
Χειρουργός

Saitis Home Έπιπλα