ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Καλό ταξίδι, υπέροχη Μαρία - Έφυγε χτυπημένη από καρκίνο, λίγες εβδομάδες αφού γέννησε

Σκληρή στάθηκε η μοίρα για την Μαρία Αγιάννη-Παντελακάκη, μια 39χρονη γυναίκα από το Αίγιο που λίγες εβδομάδες μετά τη γέννα του μωρού της, έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο.

Η ιστορία της συγκλονιστική: Από τη Μακεδονία απ'όπου καταγόταν, εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Αίγιο και ήταν πραγματικά ένα πρόσωπο "χαρά της ζωής", όπως λένε οι φίλοι της που θρηνούν το χαμό της. Ασχολήθηκε και με το θέατρο, μιας και ήταν μέλος του Προοδευτικού Συλλόγου Καμαρών «Απόλλων» και της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου (Θ.Ε.Α.) με αξέχαστες ερμηνείες (στη φωτό από την παράσταση "Το σπίτι της Μπερνάλντα Άλμπα" του Φ.Γ.Λόρκα). Όλοι μιλούν για μια κοπέλα ζωντανή, χαρούμενη, υπέροχη φίλη και πάντα χαμογελαστή.

Μετά από τρεις αποτυχημένες εγκυμοσύνες, η χαρά της μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο ήταν απερίγραπτη, όταν για τέταρτη φορά έμεινε έγκυος. Όμως, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συγκεκριμένα στον 4ο μήνα κύησης, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Παρά τις αντιξοότητες κι ενώ ήδη είχε ξεκινήσει χημειοθεραπείες, κατάφερε τον περασμένο Ιούλιο και έφερε στον κόσμο το μονάκριβο αγοράκι της. Δυστυχώς όμως, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία και έτσι, πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή.

Είναι από τις φορές που οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν και να αποδώσουν τη θλίψη και τον πόνο. Υπέροχη Μαρία, όνειρα γλυκά...

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Saitis Home Έπιπλα