ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ήρθε και στην Αιγιάλεια ο κορωνοϊός - Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Η Αιγιάλεια άντεξε πολύ καιρό ως covid-free περιοχή, όμως τελικά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι το ένα από τα 121 που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του filodimos.gr, πρόκειται για μια γυναίκα 65-70 ετών, η οποία δεν ζει μόνιμα στην περιοχή, μεταφέρθηκε εμπύρετη το βράδυ του Σαββάτου από την ευρύτερη περιοχή της Ακράτας-Αιγείρας στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης. Της έγινε το απαραίτητο τεστ, η ίδια επέστρεψε στο σπίτι της και το πρωί της Τρίτης βγήκαν τα θετικά αποτελέσματα. Η ασθενής βρίσκεται σε κατ'οίκον νοσηλεία, όπως μετέδωσαν πατρινά ΜΜΕ.

Οι πληροφορίες είναι πολύ περιορισμένες και έτσι πρέπει να είναι. Δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός αλλά να αναλογιστούμε ο καθένας τις ευθύνες του. Η σοβαρότερη διάσταση της είδησης είναι πως, όπως εξάλλου υπενθυμίζουν συνέχεια οι αρμόδιες αρχές, οφείλουμε όλοι να τηρούμε ευλαβικά τα προστατευτικά μέτρα, φορώντας μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους, πλένοντας συχνά τα χέρια μας και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Η διασπορά του ιού βρίσκεται σε έξαρση, πλέον νοσούν αρκετοί νέοι άνθρωποι οι οποίοι εμφανίζουν έντονα συμπτώματα, οπότε οφείλουμε να ακολουθούμε τους κανόνες ασφαλείας για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Αποδείξαμε πως μπορούμε, ας μην ξεχνιόμαστε λοιπόν!

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Saitis Home Έπιπλα