ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Λουκέτο και πρόστιμα σε δύο παραλιακά καταστήματα της Αιγιάλειας, για υπεράριθμα τραπεζοκαθίσματα

Λουκέτο και πρόστιμο επεβλήθησαν σε δύο παραλιακά καταστήματα της Αιγιάλειας την Κυριακή, για παράβαση των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Κυριακής σε έλεγχο που πραγματοποίησε μικτό κλιμάκιο της Επιτροπής Διαφάνειας, μαζί με αστυνομικούς του Α.Τ. Αιγιαλείας και της Ομάδας ΔΙΑΣ Αιγιαλείας, γνωστό παραλιακό bar στην περιοχή της Παναγοπούλας βρέθηκε να λειτουργεί με υπεράριθμα (σε σχέση με τα τετραγωνικά του καταστήματος) καθίσματα και χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των ξαπλωστρών, οπότε επεβλήθη δεκαπενθήμερο λουκέτο και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Σε επανέλεγχο, όμως, που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αργότερα, όχι μόνο η επιχείρηση συνέχιζε να λειτουργεί αλλά και εργαζόμενος βρέθηκε να δουλεύει χωρίς τη χρήση προστατευτικής μάσκας, οπότε οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ο υπεύθυνος του καταστήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση, επεβλήθη πρόστιμο 15.000 ευρώ και λουκέτο 15 ημερών σε παραλιακό pool bar στα Νικολέικα, που το βράδυ της Κυριακής διοργάνωνε λαϊκοδημοτική βραδιά σε συνεργασία με σύλλογο της περιοχής, όπου επίσης διαπιστώθηκε πως είχαν τοποθετηθεί υπεράριθμα (σε σχέση με τα τετραγωνικά του καταστήματος) τραπεζοκαθίσματα.

 

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ονόματα των επιχειρήσεων δεν δημοσιεύονται λόγω της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων

Saitis Home Έπιπλα