ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΑΙΓΙΟ: Εξάχρονο παιδί κοιμόταν στο δρόμο - Σοβαρή έλλειψη μηχανισμών κοινωνικής φροντίδας

Την εγκατάλειψη από την τρυφερή ηλικία των 6 ετών γνώρισε ένα παιδάκι της φυλής Ρομά, το οποίο βρέθηκε να κοιμάται μόνο του μπροστά σε βιτρίνα εμπορικού καταστήματος της Ανδρέου Λόντου το βράδυ της Πέμπτης.

Η μητέρα του είναι έγκλειστη για ποινική καταδίκη στις φυλακές Ελαιώνα, ενώ ο βιολογικός του πατέρας μένει στην Πάτρα και όπως φαίνεται, άφησε έκθετο και αβοήθητο το παιδί του. Μετά από προφορική εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αιγίου, το παιδί παραδόθηκε το ίδιο βράδυ στη θεία του, η οποία όμως το πρωί της Παρασκευής συνελήφθη από αστυνομικούς γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση για ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Το περιστατικό αναδεικνύει την απουσία αποτελεσματικών κοινωνικών μηχανισμών φροντίδας και προστασίας παιδιών από ανάλογες περιπτώσεις. Παιδιά ζουν στο δρόμο και ζητιανεύουν, είτε μαζί με τους γονείς τους είτε μόνα τους και σίγουρα το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο κινούνται δεν είναι το ενδεδειγμένο. Αν απομακρυνθούν όμως από αυτό, πού θα πάνε; Σοβαρό ζήτημα που αφορά κάθε γωνιά της Ελλάδας και φυσικά και την Αιγιάλεια, καθώς είναι πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο της παιδικής επαιτείας και μάλιστα πολλές φορές σε ώρες που τα παιδάκια θα έπρεπε να είναι στο κρεβάτι τους και να κοιμούνται και όχι να τριγυρίζουν σε καφετέριες και να ζητιανεύουν, με τους δικούς τους να τα παρακολουθούν από απόσταση "ασφαλείας"...

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Saitis Home Έπιπλα