ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ferry boat τον Αύγουστο ...και η ανάγκη στήριξής του

Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται να λειτουργήσει ξανά η πορθμειακή γραμμή Αίγιο-Άγιος Νικόλαος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του filodimos.gr.

Μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών και επιθεωρήσεων, το ferry boat "Παναγία Τρυπητή" ετοιμάζεται να ενώσει τα λιμάνια του Αιγίου και του Αγίου Νικολάου Φωκίδας, μετά από παύση σχεδόν μιας δεκαετίας. Βεβαίως η εξέλιξη θεωρείται θετική και για τις δυο πλευρές του Κορινθιακού, το ζήτημα όμως είναι πως η γραμμή για να συνεχίσει να λειτουργεί θα πρέπει να τύχει της ανάλογης στήριξης για να συμφέρει οικονομικά και τη ναυτιλιακή εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο. Μια ζημιογόνα επιχείρηση είναι και βραχύβια, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις εκ μέρους της ναυτιλιακής εταιρείας σχετικά με τα δρομολόγια και τις τιμές εισιτηρίων. Παράλληλα, για την μεγάλη ανάγκη έμπρακτης στήριξης της γραμμής από το επιβατικό κοινό αλλά και από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ώστε να καθιερωθεί και να μονιμοποιηθεί η λειτουργία της πορθμειακής γραμμής, μιλά στο filodimos.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κ. Βασίλης Χριστόπουλος, σημειώνοντας πως τόσο από την πλευρά του Δήμου Αιγιαλείας όσο και από τον Δήμο Δωρίδας θα υπάρξουν στο μέτρο του δυνατού οικονομικές χορηγίες, με αναφορά στην τουριστική προβολή των δύο περιοχών. Δεν είναι όμως αρκετές οι χορηγίες αυτές, μιας και το ενδιαφέρον του κόσμου που ρωτά επίμονα να μάθει για την επαναλειτουργία και σχολιάζει πως δεν πρέπει να χαθεί η θερινή σεζόν, θα πρέπει να "μεταφραστεί" και σε χρήση του πλοίου από ιδιώτες και επαγγελματίες, ώστε να καλύπτονται τα έξοδα των δρομολογίων. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, που ευχή όλων είναι να πετύχει.

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Saitis Home Έπιπλα