ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Μεγάλη δωρεά αναλώσιμου υγειονομικού υλικού στον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου από τον Όμιλο Vinci

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία, που αφορά σε δωρεές και χρηματοδότηση αγορών εξοπλισμού και υλικών με στόχο την κάλυψη αναγκών που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού σε μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και μικρότερους Δήμους της χώρας, προχώρησε ο Όμιλος Vinci που κατέχει παγκοσμίως ηγετική θέση στην κατασκευή και διαχείριση υποδομών υπό παραχώρηση.

Ο Σύνδεσμος Vinci στην Ελλάδα, που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων την Ολυμπία Οδό και τη Γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης", προχώρησε σε ενέργειες που βασίζονται στους άξονες: Υγεία, Εκπαίδευση, Κοινωνική Αλληλεγγύη, λαμβάνοντας μέρος στη μεγάλη εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, δώρισε στον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου υγειονομικό υλικό (μάσκες και προστατευτικές ασπίδες προσώπου) για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των ιδιωτών γιατρών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ειδικότερα, προσφέρθηκαν συνολικά 420 κουτιά των 50 μασκών μίας χρήσης και 200 ασπίδες προσώπου, υλικό που παρελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, παρόντων αρκετών μελών της διοίκησης του συλλόγου.

Τον όμιλο εκπροσώπησε η κα Θεώνη Γαλάνη, γραμματέας διοίκησης της «Ολυμπίας Οδού», ενώ σε δηλώσεις της στο filodimos.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου κα Κατερίνα Υφαντή τόνισε: «Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι ιδιώτες γιατροί αναγνωρίζονται ως μάχιμοι και αξιόλογοι στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τον Όμιλο Vinci για τη μεγάλη προσφορά του, καθώς και τις κυρίες Σοφία Στάμου, διευθύντρια επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού και Θεώνη Γαλάνη, γραμματέα διοίκησης της Ολυμπίας Οδού, για τον τρόπο που μεσολάβησαν ώστε να φτάσει στα χέρια μας αυτή η μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού». Η κα Υφαντή σημείωσε πως μέρος του υλικού, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., θα διατεθεί για να καλυφθούν ανάγκες των ιδρυμάτων «Αγάπης Μέλαθρον Άγιος Χαράλαμπος», «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - Παράρτημα ΑΜεΑ Αιγίου - Κλεομένους Οικονόμου Ιατρού» και «Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων».

Παρόντες στην παραλαβή ήταν και τα μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου κ.κ. Νίκη Μαλεβίτη, Γιώργος Αγγελόπουλος, Σωτήρης Κοίλιας, Δημήτρης Κουσουρής.
VINCI: «Η οικονομική ανάπτυξη έχει νόημα όταν συμβαδίζει με την κοινωνική ευημερία»

Με αφορμή την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Όμιλος, ο κύριος Παναγιώτης Παπανικόλας, Πρόεδρος του Συνδέσμου VINCI, Διευθυντής Ελλάδος της VINCI CONCESSIONS, καθώς και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος των ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. & ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. δήλωσε: «Ο Όμιλος VINCI από το ξεκίνημα της υγειονομικής κρίσης ανέπτυξε πρωτοβουλίες σε παγκόσμια κλίμακα. Στην Ελλάδα, μέσω του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ VINCΙ, προχώρησε σε ενέργειες οι οποίες έχουν στόχο να βοηθήσουν στη θωράκιση και την ενίσχυση των συμπολιτών μας, τους οποίους ο νέος κορωνοϊός απειλεί περισσότερο. Πιστεύουμε πως απέναντι στις μεγάλες κρίσεις και προκλήσεις για τη χώρα, η μόνη αποτελεσματική λύση μπορεί να έρθει μέσα από τη συμμαχία Πολιτείας, κοινωνίας των πολιτών και επιχειρήσεων. Πιστεύουμε όμως και σε κάτι ακόμη: Η οικονομική ανάπτυξη έχει νόημα μόνο όταν συμβαδίζει με την κοινωνική ευημερία. Αυτός είναι ο λόγος που αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας σταθερά εντός της κοινωνίας, ως ενεργοί πολίτες και όχι απλώς ως φορείς οικονομικής δραστηριότητας».  

Ο Όμιλος VINCI δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω των θυγατρικών του εταιρειών, έχοντας συμμετάσχει σε μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα κατασκευής και διαχείρισης υποδομών, όπως το  Μετρό της Αθήνας, τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» και την Ολυμπία οδό. Σήμερα είναι ο κύριος μέτοχος των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. καθώς και μέτοχος της ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI είναι ελληνική αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε με στόχο τη μεταφορά της εμπειρίας της FONDATION VINCI pour la Cité, οργανισμού που ίδρυσε ο Όμιλος VINCI, στο κοινωνικό γίγνεσθαι περιοχών της Ελλάδας όπου δραστηριοποιούνται εταιρείες του Ομίλου.

Ευχαριστίες Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου

Σε επιστολή του προς τον όμιλο Vinci, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου σημειώνει:

«Tα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου ευχαριστούν θερμά την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI –ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» για την δωρεά προστατευτικού υλικού (χειρουργικές μάσκες και προστατευτικές ασπίδες) με σκοπό την βοήθεια για τους ιδιώτες ιατρούς και τα ιδρύματα του Αιγίου «Αγάπης Μέλαθρον Άγιος Χαράλαμπος» και «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - Παράρτημα ΑΜεΑ Αιγίου - Κλεομένους Οικονόμου Ιατρού» καθώς και των Καλαβρύτων «Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων».

Η ευγενική αυτή δωρεά θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό τους γιατρούς και τα ιδρύματα της περιοχής να διαχειριστούν την πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες.

Μας συγκινεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον της Εταιρείας και μάλιστα σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή.»

 

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Saitis Home Έπιπλα