ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Αποχή από ηλεκτρονικές συναλλαγές την Πέμπτη και την Παρασκευή

Από τον Σύλλογο Οικονομολόγων και Λογιστών/Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΣΟΛ/ΦΕΕ) Αιγιαλείας και Καλαβρύτων δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

"Η αδιανόητη επίθεση που δέχεται ο κλάδος των λογιστών/φοροτεχνικών συνεχίζεται αμείωτη.

Όχι απλά οι αντιδράσεις και τα αιτήματά μας δε βρίσκουν καμία ανταπόκριση από τους ιθύνοντες, αλλά βιώνουμε και τον απόλυτο εξευτελισμό με το να μας αγνοούν επιδεικτικά ή (ακόμα χειρότερα) να συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχουμε.

Είναι χαρακτηριστικό το πλήθος των αποφάσεων ή ανακοινώσεων που απευθύνονται «προς τις επιχειρήσεις» ή είναι «προς εξυπηρέτηση των φορολογουμένων», ακόμα και όταν αφορούν εργασίες και υποχρεώσεις οι οποίες, όχι απλά διεκπεραιώνονται από λογιστές/φοροτεχνικούς, αλλά οι επιχειρήσεις και οι φορολογούμενοι δε γνωρίζουν καν την ύπαρξή τους.

Τα όσα τραγελαφικά ζήσαμε με τις επεξηγήσεις των διευκρινήσεων της διευκρινιστικής εγκυκλίου(!) του Ε.Φ.Κ.Α. για το Δώρο Πάσχα, καθώς και με τα μισθωτήρια-covid, ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα της αναλγησίας που γευόμαστε καθημερινά τους τελευταίους μήνες.

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Λ./Φ.Ε.Ε. αποφάσισε ομόφωνα την ανταπόκριση στο κάλεσμα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και καλεί όλους τους συναδέλφους σε ΑΠΟΧΗ από κάθε είδους ηλεκτρονική συναλλαγή την Πέμπτη 2 & την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Επίσης, ο Σ.Ο.Λ./Φ.Ε.Ε. καλεί σε συμπαράσταση τους Εμπορικούς Συλλόγους της περιοχής μας, καθώς και το σύνολο των πελατών μας, και ζητάει τη στήριξη και την ανταπόκρισή τους.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι υποχρεώσεις που καλούνται να φέρουν εις πέρας οι λογιστές/φοροτεχνικοί δεν αφορούν τους ίδιους, αλλά το πελατολόγιό τους.

Οι καταστάσεις που βιώνουμε και οι προθεσμίες που κυνηγάμε κάθε μέρα δεν έχουν να κάνουν με την ορθή λειτουργία των γραφείων μας, αλλά με το να είναι συνεπής ο κάθε ένας από τους πελάτες μας στις υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος.
-    Αγχωνόμαστε εμείς για να μη χρειάζεται να αγχώνεται ο κάθε φορολογούμενος.
-    Θυσιάζουμε εμείς κάθε δύναμη του πνεύματος και της προσωπικότητάς μας για να μη χρειάζεται να θυσιαστεί η ύπαρξη της κάθε επιχείρησης.

Οι λογιστές/φοροτεχνικοί είναι η τελευταία άμυνα και το μοναδικό ανάχωμα στην ανεξέλεγκτη επέλαση της ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας, της ακατάπαυστης προσθήκης νέων υποχρεώσεων, της τρομακτικής προστιμολαγνείας και (προσφάτως) της πλατφορμο-δημιουργίας.

Αν πέσει αυτή η άμυνα, τις επιπτώσεις θα τις αντιμετωπίσουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις και οι φορολογούμενοι. Δεν έχει πέσει ακόμα αλλά έχει αρχίσει να λυγίζει εδώ και καιρό…"

Saitis Home Έπιπλα