ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ: "Να σταματήσουν οι διαρροές δικογραφιών σε πολύκροτες υποθέσεις"

Αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, με αφορμή τη διαρροή της δικογραφίας της υπόθεσης με το βιτριόλι στα ΜΜΕ και την όλη φιλολογία και παραφιλολογία που έχει σχηματιστεί γύρω από το θέμα.

Αναλυτικά, η αναφορά γράφει τα εξής:

"Μετά την διαρροή του συνόλου της δικογραφίας της πρόσφατης επίθεσης με βιτριόλι ο Σύλλογος μας έχει γίνει δέκτης πολλών οχλήσεων  σχετικά με την εμπλοκή ή μη συμπολίτη μας από το Αίγιο και αν αυτός ανήκει στο σύλλογο μας.

Θεωρούμε ηθικά απαράδεκτη  και εξόχως παράνομη την διαρροή του συνόλου των εγγράφων του φακέλου της δικογραφίας, αποσπάσματα της οποίας αναγιγνώσκονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά παράβαση της δικονομικής αρχής της μυστικότητας της ανάκρισης και χωρίς καμία πρόνοια  για την προσωπική ζωή των εμπλεκομένων μερών.
Είναι γνωστό ,ότι οι δικηγόροι για να παραλάβουν αντίγραφα οποιασδήποτε δικογραφίας προσκομίζουν έγγραφη εξουσιοδότηση του εντολέα τους στα αρμόδια όργανα. Πολλώ δε μάλλον στις υποθέσεις για τις οποίες διεξάγεται κυρία ανάκριση, δηλαδή για πολύ σοβαρά αδικήματα.

Είναι απορίας άξιο λοιπόν πως από ένα τόσο στενό κύκλο ανθρώπων διέρρευσαν όχι μόνο αποσπάσματα από τις μαρτυρικές καταθέσεις αλλά το σύνολο των εγγράφων τα οποία μάλιστα έχουν αναρτηθεί και σε δημοσιογραφική ιστοσελίδα χωρίς κανένα σεβασμό για τα προσωπικά δεδομένα των εμπλεκομένων πολιτών, παραβιάζοντας τη απόλυτη μυστικότητα της διαδικασίας.

Είναι προσβολή για το κύρος της δικαιοσύνης με τα στοιχεία της δικογραφίας που διέρρευσαν να πραγματοποιούνται τηλεδίκες, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα το νομικό μας πολιτισμό.

Κατόπιν των ανωτέρω σας καλούμε, όπως διατάξετε άμεσα κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί ποια πρόσωπα κατά παράβαση του νόμου διέρρευσαν στον τύπο τα στοιχεία της δικογραφίας.

Παρακαλούμε :

- τον κο Εισαγγελέα του ΑΠ για τις κατά νόμο ενέργειες που είναι απολύτως αναγκαίες για την διαφύλαξη του κύρους της δικαιοσύνης
- το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να εξετάσει τυχόν παραβιάσεις της σχετικής νομοθεσίας προς επιβολή ανάλογων κυρώσεων."

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα