ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ίσως και μέσα στον Ιούλιο, η επαναλειτουργία της γραμμής Αίγιο-Άγιος Νικόλαος

Πιο κοντά από ό,τι περιμέναμε φαίνεται πως είναι η ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Αίγιο-Άγιος Νικόλαος, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους κατοίκους και των δύο πλευρών του Κορινθιακού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του filodimos.gr που εξάλλου έχουν μεταδοθεί από την περασμένη εβδομάδα και στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το πλοίο να ...σφυρίξει μέσα στον Ιούλιο, προλαβαίνοντας την αιχμή της τουριστικής σαιζόν.

Το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης της γραμμής, που έχει ενταχθεί στις "άγονες" του Υπουργείου Ναυτιλίας με τις προβλεπόμενες ελαφρύνσεις και εκπτώσεις σε καύσιμα κλπ., φαίνεται πως βρίσκεται στην τελική φάση του μετά από μελέτη και διαδικασίες που "τρέχει" ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κ. Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος σε επικοινωνία του με το filodimos.gr δεν επιβεβαιώνει αλλά και δεν διαψεύδει τις πληροφορίες, αρκούμενος στο να τονίσει πως η δημοτική αρχή εργάζεται ακατάπαυστα προς την κατεύθυνση της επίσπευσης της λειτουργίας της γραμμής με το πλοίο "Παναγία Τρυπητή".

Το πιθανότερο είναι το πλοίο να κάνει 4 ή 5 δρομολόγια καθημερινά, ξεκινώντας από νωρίς το πρωί και κάνοντας 2 με 3 φορές την εβδομάδα και στάση στο νησάκι Τριζόνια, τόσο για εξυπηρέτηση των κατοίκων όσο για τους επισκέπτες που θέλουν να περάσουν τη μέρα τους στο όμορφο νησάκι. Για το κόστος του εισιτηρίου δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες, πάντως θεωρείται πως θα κυμαίνεται γύρω στο κόστος της διέλευσης της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, ανάλογα με το όχημα.

Επίσημες πληροφορίες αναμένεται να υπάρξουν μετά την Πέμπτη κι αφού συνεδριάσει το βράδυ της Τετάρτης το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου, όπου αναμένεται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Saitis Home Έπιπλα