ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ: "κ. Παπαδόπουλε, πάρτε πίσω την επικίνδυνη ιδέα περί ανοιχτών εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα!"

Από την "Ενωτική Κίνηση Εμπόρων" δίνεται στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

«Διαβάσαμε με πολύ δυσάρεστη έκπληξη την επιστολή του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λάμπη Παπαδόπουλου, η οποία απευθύνεται στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο και στην οποία ζητά επί λέξει «να γίνουν οι Θείες Λειτουργίες την Μεγάλη Εβδομάδα τηρώντας αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας, γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, (όπως στα Super Market, στις τράπεζες κλπ.), να υπάρξουν αριθμημένες και συγκεκριμένες θέσεις, μέσα και έξω από τις εκκλησίες μας και φυσικά πρόβλεψη για τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους.»

Σε μια περίοδο κρίσιμη για την εξάπλωση του φονικού κορωνοϊού, ο κ. Παπαδόπουλος και η παρέα του, το «Προεδρείο» του Συλλόγου, αντί να υπακούσουν στις εντολές των επιστημόνων και της πολιτείας, προχωρούν σε μια δημόσια προτροπή άκρως επικίνδυνη και κόντρα σε κάθε λογική, δήθεν για την πνευματική τέρψη των πιστών όπως αναφέρουν.

Προφανώς και η «Ενωτική Κίνηση Εμπόρων» διαφωνεί με αυτή τη «φαεινή» ιδέα του κ. Παπαδόπουλου. Χρέος μας, αυτή τη στιγμή, είναι να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας κι όχι να προκαλούμε προβλήματα με τέτοιου είδους σκέψεις και ιδέες. Πονούμε κι εμείς για τον μη ελεύθερο εκκλησιασμό μας, μας λείπουν οι Θείες Ακολουθίες, όμως προέχει η δημόσια υγεία και είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε σε όσα μας καλούν οι αρμόδιοι να πράξουμε, δηλαδή να μείνουμε σπίτι.

Καλούμε τον κ. Παπαδόπουλο να αποσύρει αυτή την απαράδεκτη επιστολή του, με την οποία τα μέλη μας είναι κάθετα αντίθετα. Την δε δωρεά υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) ας τη μοιράσουν στο Δήμο Αιγιαλείας, στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, στο Κ.Υ. Αιγίου και στον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου, τα μέλη του οποίου καθημερινά αγωνίζονται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Με εκτίμηση

Μαίρη Χρονοπούλου, Ντία Παναγοπούλου, Δημήτρης Ντερντές, Γιώργος Αλεξόπουλος.

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα