ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΑΙΓΙΟ: Μικρός πτηνολογικός κήπος, εξετάζεται για το πάρκο των Ψηλαλωνίων - Χρηματοδότης ομογενής από τις ΗΠΑ

Μια πρόταση που σίγουρα είναι ενδιαφέρουσα, αν και δύσκολη στην υλοποίησή της, εξετάζουν υπηρεσιακοί παράγοντες σειράς αρμοδίων υπηρεσιών, ώστε να δημιουργηθεί, αν καταστεί εφικτό, στον Δημοτικό Κήπο Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο μια νέα όμορφη γωνιά, όταν βέβαια έρθει ο καιρός που θα αρθούν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Πρόκειται για ιδέα αιγιώτη επιχειρηματία που έχει έδρα τις ΗΠΑ και ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, προτίθεται να χρηματοδοτήσει την τοποθέτηση μεγάλων ειδικών κλουβιών στη βόρεια πλευρά του κήπου, τα οποία θα έχουν μέσα πολύχρωμα ήμερα πουλιά, από κότες σπάνιας ράτσας, καναρίνια και παπαγάλους μέχρι εντυπωσιακά παγώνια, ίσως και μερικά χαριτωμένα κουνελάκια που θα αποτελούν σημείο χαράς, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδάκια.

Βεβαίως πρόκειται για ένα εγχείρημα δύσκολο και από γραφειοκρατικής πλευράς αλλά και συντήρησης μιας τέτοιας κατασκευής που θα φιλοξενεί τα όμορφα ζώα, οπότε κάθε λεπτομέρεια εξετάζεται προσεκτικά και βέβαια βάσει των δυνατοτήτων που αυτή τη στιγμή είναι περιορισμένες γιατί προέχουν άλλα, πολύ πιο σοβαρά ζητήματα. Ένα σημαντικό ερωτηματικό, παραδείγματος χάριν, είναι πώς θα μπορεί αυτή η σειρά κλουβιών να μεταφερθεί από τον χώρο, αν χρειαστεί, τις ημέρες που θα λειτουργεί το «Πάρκο των Χριστουγέννων».

Το filodimos.gr επικοινώνησε με τον επιχειρηματία, που προς το παρόν επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του και ο όποιος επιβεβαίωσε πως τον ενδιαφέρει να κάνει αυτή τη δωρεά στη γενέτειρα πόλη του, ώστε να δώσει χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους. Αρκεί να διασφαλιστούν όλα τα προβλεπόμενα από τον νόμο για την υλοποίηση και τη φροντίδα των πουλιών και των κουνελιών, όπως μας τόνισε -και φυσικά μετά τη λήξη της πρωτόγνωρης περιπέτειας που ζει όλη η υφήλιος με τον κορωνοϊό.

 

Καλό μήνα!

PrintEmail

Saitis Home Έπιπλα