ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: "Ελλείψεις σε αντισηπτικά, μάσκες και γάντια"

Καταγγελία προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη στέλνει το προεδρείο του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, αναφέροντας ελλείψεις σε αντισηπτικά, μάσκες και γάντια.

Το κείμενο της καταγγελίας, η οποία κοινοποιείται σε σειρά φορέων, αναφέρει τα εξής:


"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Σοκ προκαλεί στην τοπική αγορά η ΕΛΛΕΙΨΗ σε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά Gel τη στιγμή που όλα τα Υπουργεία και η Πολιτική Προστασία μας συστήνουν να τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες κατά την είσοδό μας αλλά και κατά την έξοδό μας από τα εναπομείναντα ανοιχτά καταστήματα μας!
Δυστυχώς στην Αιγιάλεια, εδώ και μέρες δεχόμαστε δεκάδες καταγγελίες από Εμπόρους και  μικροεπιχειρηματίες  που ενώ αναγκάζονται να μένουν ανοιχτοί, μετά από τις υποδείξεις της Κυβέρνησης είναι στην ουσία απροστάτευτοι (και αυτοί αλλά και οι καταναλωτές) καθώς δεν υπάρχουν αντισηπτικά gel, γάντια, μάσκες, ενώ υπάρχει έλλειψη και στο οινόπνευμα ακόμα και στο φωτιστικό! Σε μία επιτόπια αυτοψία έρευνα που κάναμε σε πολλά μίνι μάρκετ, καταστήματα χαρτικών και ειδών υγιεινής, παντοπωλεία, κάποια μικρά super και φαρμακεία, διαπιστώσαμε πως όχι μόνο δεν υπάρχουν για να προμηθευτούμε τα στοιχειώδη  μέτρα προστασίας, αλλά και οι κατ"εξοχήν συνάδελφοι Έμποροι που διακινούν αυτά τα προϊόντα μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να τα βρουν άμεσα, τους ζητάνε προκαταβολή το 50% και παράδοση τον Απρίλιο. Ότι καταφέρνουμε να προμηθευτούμε, το βρίσκουμε με <<μέσο>> και σε τιμές μαύρης αγοράς.
Οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας είναι γνωστές, αλλά να μας αναγκάζετε να μένουμε ανοικτοί και να μας αφήνετε στο έλεος του Θεού ως «πρόβατα επί σφαγή» θυμίζουν άλλες εποχές! Την ίδια στιγμή οι μεγάλες αλυσίδες μοιράζουν αφειδώς στις εισόδους τους δωρεάν γάντια και αντισηπτικά, παραβαίνοντας όλους τους όρους του θεμιτού ανταγωνισμού σε σχέση με τις μμε.
Ζητούμε άμεσα και επειγόντως να μας δώσει η πολιτεία ΟΧΙ Δωρεάν αλλά στο πραγματικό κόστος με το λογικό εμπορικό κέρδος (με αγορανομική διάταξη και διατίμηση), μάσκες, αντισηπτικά και γάντια για να τα μοιράσουμε σε όλα τα καταστήματα που παραμένουν ανοικτά και να δείξει η πατρίδα μας, το ανθρώπινο πρόσωπό της, σε αυτούς που αυτή την δύσκολη ώρα φυλάμε Θερμοπύλες ! Η μάχη θα κριθεί στο αν θα καταφέρουμε να ΜΗΝ επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας.
 Σε αντίθετη περίπτωση δε μπορούμε  να γνωρίζουμε  αν τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοικτά θα μπορούν να διασφαλίσουν την προστασία των εργοδοτών, των εργαζομένων, των πελατών αλλά και των οικογενειών όλων των παραπάνω.
Πραγματικά η αγανάκτηση της Διοίκησης του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας και των μελών του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού οργάνου της Αιγιάλειας  που έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε είναι δικαιολογημένη και περιμένουμε άμεσα ανταπόκριση!"

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Ε.Σ.Α, με αφορμή τις παραπάνω καταγγελίες προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Ως Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας το θεωρώ ανεπίτρεπτο να μη μπορεί να μας προστατεύει το ίδιο το κράτος, όταν μάλιστα αυτό είναι που μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε το καταναλωτικό κοινό!  Από την άλλη είναι ανεπίτρεπτο να ζούμε σήμερα καταστάσεις και ιστορίες που μας έχουν διηγηθεί οι παππούδες μας από την κατοχή με μαυραγορίτες! Η μάχη θα κριθεί στο αν θα καταφέρουμε να ΜΗΝ επιβαρύνουμε το Δημόσιο σύστημα Υγείας.
Αξιότιμε κ.Υπουργέ γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σας ζητούμε να δώσετε στους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους σαν τους καθ ύλην αρμόδιους γιατί γνωρίζουν πόσοι και ποιοι συνάδελφοι είναι ανοιχτοί και παλεύουν καθημερινά, τα απαραίτητα όπλα για να Μην νοσήσουμε.  
Η Πολιτεία που σαν πρωταρχικό της στόχο έχει την όσο την δυνατόν μικρότερη απώλεια συνανθρώπων μας πρέπει να μας διασφαλίσει ότι και ο πιο <μικρός> συνάδελφος μας Έμπορος και όλες οι μμε θα είναι προστατευμένες επαρκώς .Το μικρό Εμπόριο  ήταν και είναι πάντα μπροστάρης στις δύσκολες στιγμές της χώρας και πάντα έβαζε πλάτη στην οικονομική ανάκαμψη της Πατρίδας!! Αυτό θα κάνουμε και τώρα.Αναμένουμε την βοήθειά σας"

PrintEmail

\

 

Saitis Home Έπιπλα