ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Νοστιμιές με κορινθιακή σταφίδα, στο επίκεντρο της HORECA 2020, με φροντίδες της ΠΕΣ και της Λέσχης Αρχιμαγείρων

Μια πολύ αξιόλογη και ξεχωριστή παρουσία είχε η Αιγιάλεια και ειδικότερα η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών στην 15η HORECA, τη μεγάλη διεθνή έκθεση για που φιλοξενήθηκε από 7 έως 10 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, παρουσιάζοντας προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν στον εξοπλισμό και την τροφοδοσία ξενοδοχείων, τουριστικών καταλυμάτων και χώρων Μαζικής Εστίασης και Καφεστίασης.

Σε συνεργασία με τον αιγιώτη σεφ και επίλεκτο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κ. Σπύρο Ανέστη, πραγματοποιήθηκε γαστρονομική παρουσίαση με κεντρική αναφορά στην Κορινθιακή Σταφίδα, ενώ ο υπεύθυνος ερευνητικών έργων της ΠΕΣ κ. Μιχάλης Καρβέλας ανέλυσε τη διατροφική αξία της κορινθιακής Σταφίδας, όπως έχει αποδειχθεί από την ενδελεχή έρευνα που διεξάγει εδώ και πολλά χρόνια η ΠΕΣ. Στην ομιλία του ο κ. Καρβέλας παρουσίασε όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να είναι παρούσα η κορινθιακή Σταφίδα στην κουζίνα και στην καθημερινή μας διατροφή. Παράλληλα ο σεφ Σπύρος Ανέστης και η ομάδα του παρουσίασαν υπέροχες συνταγές με κορινθιακή σταφίδα: σταδιφόπιτα, σταφιδόψωμο, κριθαρότο με σταφίδες και λαχανικά και μια σαλάτα με  σταφίδες, τοματινια, φορμαέλα Καλαβρύτων με βινεγκρέτ από Μαυροδάφνη Πατρών και ξύδι μπαλσάμικο. Τα παραπάνω εδέσματα, καθώς και κορινθιακή Σταφίδα, μοιράστηκαν ως ευγενική προσφορά της ΠΕΣ στο κοινό που παρακολούθησε την παρουσίαση και έμεινε απολύτως ικανοποιημένο από το γευστικό αποτέλεσμα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι την εκδήλωση επισκέφθηκε με την οικογένειά του και ο Υπουργός Οικονομικών κος Χρήστος Σταϊκούρας, στον οποίο προσφέρθηκε συσκευασμένη κορινθιακή Σταφίδα της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών και την οποία δέχθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση.

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών για άλλη μια φορά, παραμένοντας πιστή στον σκοπό της, συμμετείχε σε διεθνή έκθεση μεγάλου ενδιαφέροντος προβάλλοντας επιτυχώς τα προϊόντα της Αιγιάλειας.

PrintEmail

 

Saitis Home Έπιπλα

 Pizza IQ