ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Αίγιο: Η συμμορία των κλεφτών και των διαρρηκτών που έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, δρούσε και στην Πάτρα

Σε Ροδοδάφνη, Δημητρόπουλο, Κρόκοβα και Μυρτιά Αιγίου εστιάστηκε η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας υπό τον Ταξίαρχο-Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Γιώργο Μιχαλόπουλο, τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπου σύμφωνα με το tempo24.gr έγιναν πολλές προσαγωγές, εκ των οποίων κάποιες αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις. 

Όσοι έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια Πατρών φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε μεγάλες υποθέσεις κλοπών στην Αιγιάλεια (όπως το Χρηματοκιβώτιο στον ΕΦΚΑ Αιγίου) αλλά και στην Πάτρα και οι ταυτοποιήσεις των προσαχθέντων-συλληφθέντων, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με όσα εκτιμούν οι Αρχές, στην περίπτωση που τα στοιχεία "δεθούν" στην δικογραφία, δεν αποκλείεται να προκύψει εξάρθρωση μίας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν επί χρόνια στην περιοχή.

Το αποκορύφωμα της δράσης των μελών της σπείρας, ήταν κλοπή που έγινε πρόσφατα και στο κυλικείο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δηλαδή τα μέλη της σπείρας δεν αρκούνταν μόνο σε εγκληματική δράση στις περιοχές της Αιγιάλειας αλλά έβγαιναν και εκτός των ορίων της με στόχο και άλλες περιοχές που θα μπορούσαν να δράσουν

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣΗΣ

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί ειδικός σχεδιασμός την Αστυνομίας και να μπει στο παιχνίδι και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, αξιωματικοί της οποίς διενεργούν και την προανάκριση. Πάντως στην επιχείρηση που ξεκίνησε τα ξημερώματα συμμετείχαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Αχαΐας, ομάδες αστυνομικών ΔΙΑΣ, φυσικά αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών και κάποιοι αστυνομικοί από το Αίγιο.

Την συνολική ευθύνη και εποπτεία της επιτυχημένης επιχείρησης  είχε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μιχαλόπουλος είχε πραγματοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες αρκετές επισκέψεις στο Αίγιο και σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν παρών και σε σημαντικό αριθμό προληπτικών ελέγχων που έγιναν στην περιοχή.

ΠΗΓΗ

Saitis Home Έπιπλα