ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Τα πρώτα διεθνή μετάλλια για τον ελληνικό αθλητισμό από μία Αιγιώτισσα!

Για πέμπτη φορά η Πηνελόπη Αντωνοπούλου - Τσαντούλα συμμετείχε στο Σουηδικό Κύπελλο για αεροβόλα σκοπευτικά όπλα, τον αγώνα που θεσμοθετημένα ανοίγει την αυλαία στο ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής.

Στο Sävsjö, ένα μικρό χωριό επάνω στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Κοπεγχάγη με την Στοκχόλμη, υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα σκοπευτήρια της Ευρώπης με 120 ηλεκτρονικούς στόχους Megalink για αεροβόλα όπλα!

Η Πηνελόπη πάντα πιστή στο αθλητικό ιδεώδες και την extreme περιπέτεια διέσχισε γεωγραφικά πλάτη για να βρεθεί στον 57ο βόρειο παράλληλο και να κατακτήσει δύο μετάλλια, τα απόλυτα πρώτα για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό, αφού οι αγώνες έγιναν 3 - 5 Ιανουαρίου 2020 στη Σουηδία!

Το “Swedish Cup Air Guns 2020”, ήταν μία εξαιρετική τριήμερη διοργάνωση και η μοναδική ατμόσφαιρα συγκέντρωσε πεντακόσιους περίπου αθλητές από πολλές χώρες με τις εντυπώσεις να κλέβει η σκοπευτική ελίτ Δανίας, Φιλανδίας, Νορβηγίας και φυσικά της Σουηδίας.

Ένα ατομικό ρεκόρ με επίδοση 548, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία της και μία τρίτη θέση συνολικά στο Best Air Pistol, ήταν ο απολογισμός για τη μοναδική ελληνική παρουσία!

Προετοιμασία από τις πεντέμισι το πρωί σε μυστηριακό σκηνικό και η μαύρη πολική νύχτα φάνταζε μυστηριακή με την προσέλευση από τις επτά το πρωί στο σκοπευτήριο να ανεβάζει την ένταση…

Τον προσεχή Σεπτέμβριο η Πηνελόπη στο ολυμπιακό σκοπευτήριο στο Ρίο της Βραζιλίας θα συμμετάσχει στους 1ους Παναμερικανικούς Αγώνες και εκεί η Αιγιώτισσα πρωταθλήτριά μας θα στοχεύσει και πάλι στο να σηκώσει την ελληνική σημαία στον ψηλότερο ιστό!

Saitis Home Έπιπλα