ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας, το πρώτο "Φιλικό για τον μητρικό θηλασμό σημείο" στην πόλη!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τον Μητρικό Θηλασμό και τα σημεία φιλικά προς το Μητρικό Θηλασμό, που διοργάνωσε ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας στα γραφεία του με συνδιοργάνωση της "Αλκυόνης" και της υπεύθυνης Μαίας του Κέντρου Υγείας Αιγίου, κας Καλλιόπης Φιλιοπούλου.

Στόχος της ημερίδας ήταν να ενημερωθούν τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις της πόλης και να διευκολυνθεί η διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα "Φιλικά για τον θηλασμό", που αφορά στη δημιουργία συνθηκών που επιτρέπουν και προάγουν τον Μητρικό Θηλασμό σε εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις.

Για να οριστεί ένα σημείο ως φιλικό για θηλασμό θα πρέπει να διαθέτει έναν προστατευμένο, καθαρό και εφοδιασμένο με μια καρέκλα ή πολυθρόνα χώρο, ώστε να μπορεί κάθε μητέρα που το επιθυμεί, να θηλάσει το παιδί της. Μέχρι σήμερα δεν έχει αναρτηθεί κάποιο σημείο φιλικό για θηλασμό στην Αιγιάλεια και όπως τονίστηκε είναι η πρώτη φορά, που κάποιος φορέας από την περιοχή συμμετέχει στην ανάδειξη του συγκεκριμένου προγράμματος. Όσοι καταστηματάρχες και επιχειρηματίες επιθυμούν οι επιχειρήσεις τους να ενταχθούν στα σημεία μητρικού θηλασμού μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τα γραφεία του Συλλόγου στο τηλέφωνο 2691025056, ώστε να τους παρασχεθούν όλες οι πληροφορίες σχετικά με την ένταξή τους.

Την πόρτα του Εμπορικού Συλλόγου πάντως, κοσμεί ήδη ένα γαλάζιο αυτοκόλλητο με τη λέξη "Ναι", που σηματοδοτεί την ένταξη του γραφείου στο πρόγραμμα "Φιλικά για τον θηλασμό σημεία"! Από τη διοίκηση του Συλλόγου εκφράζονται θερμές ευχαριστίες για τη συνεργασία και τη συνδιοργάνωση προς την ''Αλκυόνη'', την υπεύθυνη Μαία του Κέντρου Υγείας Αιγίου κυρία Καλλιόπη Φιλιοπούλου, τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Αιγίου για την παρουσία τους και όλους όσοι παρευρέθηκαν.

PrintEmail


 

Saitis Home Έπιπλα